[]

arı sokması

bugün sabah 11 sularında elimi boğazıma götürürken hissettiğim müthiş acı ve akabinde bir arının uçuşunu görmemle kimliği belirsiz bir arı tarafından sokulduğumu anlamış bulunmaktayım.

Boğazıma hemen kesme şeker dayadım, daha sonra hydrocortison isimli kremi sürdüm. Arının iğnesi gözükmüyordu, yani hiç çıkarma girişimim olmadı o yüzden, ama çok da net göremedim (gözüm bozuk). Sonra biraz buz tuttum, sabunlu suyla yıkayıp tekrar hydrocortison, buz (kısa süreli buzlar), akabinde de sirkeli peçete bastırdım bir süre.

Şimdi kızarıklığı azalmış gibi fakat ben hala gerginlik/doluluk, kaşıntı/yanma/sızı hissediyorum boğazımda.

sizce doğal mıdır, yani bir süre daha böyle seyreder mi, yoksa doktora mı görünmem lazım?

not: küçükken soktuğunda alerjik reaksiyon göstermemiştim hiç ama arıdan arıya, yaştan yaşa fark edebiliyormuş; her an böyle bir ihtimal bulunabiliyormuş. fakat anaflaktik şok olsa şimdiye dek olurdu diye düşünüyorum. lokasyon boğaz olunca biraz şooldum.

 
sabah 11de olmuş. saat kaç allasen. bişey olmaz. sakin.


  • liriamer  (13.08.18 22:37:32) 
@liriamer ama işte hala geçmedi, rahatsızlığını hissediyorum diyorum.


  • amabunuyapmayacaktin  (13.08.18 22:38:58 ~ 22:53:52) 
İğnesi yoksa bal arısı değildir o daha çok kaşınma ve şişme yapar. Beni üç günde üç arı soktu. 4 gün önce sokanın acısı bugün geçti. Dünkü ve önceki günkününki devam ediyor. Daha önce boğazımdan da sokmuştu bir şey olmadı.


  • mabesa  (14.08.18 01:19:08) 
Acısının devam etmesi normal. Sen şişlik var mı diyw dikkatli ol. Tehlikeli olan şişlik ve yayılan kızarıklık.
Geçmiş olsun.

  • megalomaniac  (14.08.18 09:06:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.