[]

Şu ekonomik sıkıntı ne zaman biter?

kriz denir mi bilmiyorum ama anormal bir durum olduğu kesin. adını uzmanlar koysun.

tahmininiz var mı ne zaman sona erer?


 
şafak karanlık önce ilişkiler düzelmeli sonrasında ilişkiler düzelse bile yaptırımlar el altından devam edecek bu şekilde uzun süreceğe benziyor.


  • basond  (13.08.18 21:39:12) 
Bugün bu konuda, ekşi şeyler'de de çıkan, immanuel tolstoyevski'nin bir yazısı var, mükemmel anlatmış. ona bakın derim ben, kendiniz karar verin:

seyler.eksisozluk.com

bu arada bu sıkıntı da değil, kriz de değil. şu anda olanlar, ülkenin kıyameti.
  • alexander the one point five  (13.08.18 21:41:43) 
rusyayla dandik bir uçağın düşmesi mevzusu bile 1 yıla yakın sürdü. bu daha büyük bir olay.


  • Neill  (13.08.18 21:42:50) 
1 yılı aşar +1


  • güneyli çocuk  (13.08.18 21:47:34) 
birazdan trump f35 vermiyoruz diye açıklama yapacak(ki beklenen bir olay) sonrasında elinden gelen her ambargoyu koyacak bu durumda ona ayak uyduranlar önemli herkes görünürde eyvallah bizde ambargo koyuyoruz diyecek ama kim ne kadarını delecek ve başımızın çaresine nasıl bakacağız ilerleyen günlerde ortaya çıkar abd nin ne kadar ileri gideceğide muamma askeri hamle yapar mı yapmaz mı rahibi almak için bunu da ilerleyen günler gösterir ha ne kadar sürer kesin net bilgi vermek imkansız evet en kötü senaryo bu şekilde.
en iyi senaryo ise karşılıklı adımlar atılır herkes biraz geri vites yapar tansiyon düşer ama dolar geri 4 lere falan düşmez bu şekilde seyreder.

  • basond  (13.08.18 21:47:53) 
"destek noktası" deyince ekonomist olduğunu zanneden hırbolardan değilim, ekonomi bilgim de çok kısıtlıdır ancak şahsi görüşüm en az 2-3 yıl daha devam edeceği yönünde. çünkü birincisi, yeni başlıyor. etkileri tam olarak hissedilmedi bile. ikincisi, bu rahiplik bir şey değil. türkiye'nin ödemesi gereken çok fazla borcu var ve buna karşılık bu borçları ödeyecek, bize para kazandıracak altyapımız yok. yapısal reform dedikleri de bu işte. ülkede ekonominin işleyişini değiştirmezsen bir şey olmaz. bugün katar'dan 300 milyar dolar gelsin, rusya'dan 500 milyar dolar gelsin, necmettin keynes'in dediği gibi şakkadanak art arda para sok... dolar 1 liraya düşse ne olur? mevcut sistem değişmediği takdirde, borcun vadesi geldiğinde yine aynı şey olacak; üstelik bu sefer borç da çok daha büyümüş hale gelecek.

dolar 20 lira olur, tüp kuyruğu oluşur demiyorum. diyemem. o kadarını bilemem ama şahsen yakın zamanda çözüleceğini düşünmüyorum. papazıydı, yaptırımıydı vs. bunlar ateşi harlıyor sadece. yoksa bunlar olmasa da ateş var, yakmaya devam ediyor.

bir de bence trump'ın f-35 vermeyeceğiz açıklaması şu an pek bir şeyi etkilemez. bu konu zaten aylardır konuşuluyordu, bugün ortaya çıkmış bir şey değil. yatırımcı pozisyonunu ona göre almıştır çoktan. yarın akşam tatile çıkacaksanız, bavulunuzu hazırlamaya uçuş saatinde başlamazsınız.
  • der meister  (13.08.18 21:53:03) 
mevcut kafayla yillar boyu surebilir.

devlet buyuklerimiz ne zaman bakis acilarini degistirseler, nerede hata yaptiklarini anlayip kabul edip duzeltmeye karar verirlerse o zaman duzelir.
  • Leonardo~Da~Vinci  (13.08.18 21:56:36) 
belki de yıllarca... çok ciddi dış politika kırılmaları yaşıyoruz. içeride anayasa değişti ve bu siyasi iktidar ve bakış açısı yıllarca gitmeyecek...


  • p133mmx  (13.08.18 22:20:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.