[]

İnsan tek bir barfiks bile çekemez mi yaa? :((

Ayıp ayıp bana valla. Az önce bi video gördüm, hatun kişisi yavaşça ve nizami olarak çatır çutur barfiks çekiyor. Ben erkek olduğum halde bir tane bile çekemiyorum. En kısa yoldan ne yapabilirim? Barfisk çekebilmek için pazuları mı güçlendirmek gerekir yoksa o iş karışık hacı, sırt, bel, kalça, kalf, adonis, göğüs, kanat toptan hepsini geliştirmelisin mi? Sinirim bozuldu akşam akşam. Dolar olmuş 7 ben 1 barfiks bile çekemeyeyim. :(




 
benzerini askeri denetlemede yaşadım o iş karışık hacı genel olarak kaslarım iyidir şınav mekik koşu vs hepsi tamam barfiks yok bende de.
Çalışa çalışa oluyor kanat kasları göğüs vs hepsi toptan güçlenmeli ve hergün barfiks çekerek kendini zorlayarak güçlenmelisin başka yolu yok.

ha her insanda farklı genetik doğası gereği farklı kas grupları gelişmiş olabilir normaldir sinir bozulacak bir durum yok.
  • basond  (13.08.18 21:00:57 ~ 21:04:53) 
Barfiksi bırak ben bir tane şınav çekemiyorum :( bildiğim kadarıyla barfiks hem kol hem sırt ve göğüs kaslarını çalıştırıyo hatta karın da kullanılıyodur muhtemelen. anladığım kadarıyla kadınsın sporla uğraşmadan sırt ve göğüs kası güçlendirmek mümkün değil gibi yani ben hiç kendiliğinden sırtı güçlü kız görmedim. Ondan üzülme çalış :D


  • pastörizesüt  (13.08.18 21:02:36) 
Askerdeki ruh hastası üsteğmen eliyle değil işaret ve orta parmağıyla çekerdi barfiksi. Pazuyla kasla alakası yok genel kondisyon ve vücut ağırlığının fazla olmaması ile alakası var. Bir de bu barfiks olayı anatomik açıdan çok da makbul bir şey değil. Barfiksle uğraşacağına git dışarda 1 saat yürü.


  • redskull  (13.08.18 21:06:22 ~ 21:09:08) 
@pastörizesüt

Ne kadını yav taş gibi erkeğim ben ama barfiks çekemiyorum diye kız vermediler. Asdsadfgas
  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (13.08.18 21:07:12) 
150 kilo squat 260 deadlift yapıyorum ama nizami bir şekilde 10 tekrar barfiks yapamam, bu tamamen sürekli pratik yapmakla, antrenmanın rutini haline getirmekle alakalı bir durum. İlla bunu yapmalıyım diyorsan bir süre Inverted Row şeklinde yapabilirsin, ek olarak asistan bant da yardımcı olur. Bu arada barfiksi eğer chin-up şeklinde yapmayacaksan bicepsle bir ilgisi yok, sırtın güçlendikçe barfiks performansın da artar.


  • angelus  (13.08.18 21:08:26) 
Ya sırf tahminim yanlış diye mi tik vermedin :D hem anafikir de değişmiyo üzülme çalış


  • pastörizesüt  (13.08.18 21:08:52) 
Askerde gördüğüm kadarıyla barfiks olayının kasla pek alakası yok. Ne kaslı adamlar gördüm 5 barfiks çekemediler ne çelimsiz adamlar gördüm yarınlar yokmuşçasına barfiks çektiler.

Ben de hiç çekemiyorum mesela.
  • halitkin  (13.08.18 21:14:05 ~ 14.08.18 22:56:29) 
bir barfiks demiri alarak her gün en azından 5-10 dk asılı kalarak kendini alıştırabilirsin. belli bir süre sonra en az 1-2 çekebilirsin diye düşünüyorum vucüt ağırlığın çok değilse. ben 95'ken bırak çekmeyi asılı kalamıyordum, 82'ye falan düşünce 3-4 çekmeye başladım.


  • a darkness coming  (13.08.18 21:28:56) 
bende çekemiyorum. mekik - şınavda sorun yok bunda var. alışmamışız o yüzden. mekik ve şınavı yat yere çek. barfiks her zaman kolay ulaşılabilen bir şey olmadığı için pratikte eksik kalıyor.


  • Neill  (13.08.18 21:39:09) 
Antrenmanla artar ama vücut ağırlığı falan da çok önemli. 1 tane bile çekemiyosan geliştirmek için çok çabalamak gerekir sanırım. Ben askerde 1 tane çekebiliyodum. O da ilk zıpladığımda. Sonra 5’e falan çıkarabildim en fazla.

Bi çocuk 35-40 tane nizami çekiyodu. Bilek güreşi şampiyonuymuş. Dışardan baksan normal bi insan ama sırtı, kolları, bilekleri çok güçlü demek ki.

Yine 1,55’lik badici devrem vardı, o da 30 tane çekerdi. Kickboksçuydu aynı zamanda.
  • Delay Fuze  (13.08.18 21:53:32) 
tl'nin dolara verdigi deger kadar kendine deger versen yaparsin bence. biraz kilo ver, kas guruplarini gelistir, yaparsin.


  • Leonardo~Da~Vinci  (13.08.18 21:59:48) 
20-30 tane şınav mekik çekip gerisinde şınav çekerken ya kollarım ağrır, titrer mekik çekerken karın kaslarım ağrır çekemem ama askerdeyken çıkıp 6-7 barfiksi gayet düzenli çekerdim. o derecede garip biriyim. 170 boy, 65 kg tiptim.


  • blue eyes white dragon  (13.08.18 22:26:41) 
düzenli çalışırsan ve beslenmene dikkat edersen 1 ay sonra çekmeye başlarsın. barfisk zordur. vucüt ağırlığının %99'u ile çalışmak zorundasın. şınavda %70'i dir. sadece kolların değil, sırt omuz ve karın kaslarının da yavaş yavaş adapte olması gerekli.


  • malheiros  (13.08.18 22:28:38) 
Erkeklerde bile tek bir tane barfiks çekemeyecek adam sayısı çoktur, o yüzden çok dert etme.

Ayrıca youtube'dan destekli barfiks diye aratırsan ilk önce destekli olarak yap, arkasından ilgili kas grubu ve sinir sistemin buna uygun hale gelince desteksiz olarak yapabilir hale gelirsin, tahminim bir kaç hafta alır.

Basit gibi görünse de belli kas gruplarının sırayla çalıştırılması ile yapılan bir hareket.
  • kimlanbu  (14.08.18 10:57:31) 
sabit kiloda kalıp geliştiren biri olarak yazayım, farklı örnek olsun;

72-75 arası değişiyorum;

evde salonun girişinde duvarda civatalanmış asılı olanlardan var. ilk çıktığımda sallana sallana 3 tane çekebiliyordum, çekmek denirse. sonra 2-3 günde 1 (evet en sık kullanılan yerde olmasına rağmen görmeyebiliyorsun, yukarda) üstüne çıkıp, 2 çekebiliyorsam 3'e sallana sallana çıkıp aşağı inebildiğim kadar yavaş indim. çoğu ağırlık hareketinde olduğu gibi burda da gelişme aşağı inerken oluyor (karın kası dahil vücudu sıkıp bırakmamak şartıyla). ama aşağı inerken en çok acı veren kısım eller oluyordu. araştırdım ve tutunmanın önemini keşfettim. el yayı alıp akşamları tv karşısında çekirdek çitler gibi 100-150x3 set yaptım sürekli. bu güçlü bir tokalaşma da sağlıyor zaman içinde, itici bişey ama ister istemez olabiliyor. neyse, bu aşağı yavaş inmelerle tutunmanın da artmasıyla 6 ay içinde sayıyı 8'e çıkardım. ama inanılmaz yavaş inip çıkıyorum. kimi kandıracaksın ki zaten amaç sağlık. hergün yapsam rakam artardı. bu esnada salonda kabloyla çok az sırt çalıştım, onun etkisi olmamıştır. ama yoğun yüzdüm, onun etkisi olduysa yanlış bilgi vermiş olmayayım.

benim anlamadığım şeyse bu bara tutunup karın kası nasıl çalışabiliyor insanlar. tutunmayı istediğin kadar arttır, bacakları yukarı 10 çekişten sonra eller koptu kopacak gibi oluyor ama daha 40 çekiş daha lazım gelişim için. nasıl olacak bilmiyorum. normal kranç ve mekikle başım dertte, kemik tahriş ediyor yapamıyorum, bu ne güzel temazsız ödeme misali temazsız karın hareketi, ama olmuyor.
  • onemoremile  (14.08.18 11:32:28) 
Şu egzersizleri yap:
Barda asılı kal
Zıplayıp kendini yukarıda tutmaya çalış (tam anlatamadım sanırım ama zıplayıp yerden de güç alarak kollarını kendini bara doğru çekiyorsun, o şekilde durabildiğin kadar duruyorsun - static hold deniyor sanırım)
Lastik yardımıyla yap

Çalışa çalışa şu an duruma göre 2-3 pull up yapıyorum :')
  • peggy  (14.08.18 11:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.