[]

Çayı nasıl demliyorsunuz?

Ben demliğe 1 yemek kaşığı koyar üzerine de kaynayan suyu dökerim. Çayım da hiç güzel olmaz. Bulanık olur. Yalnız bazen damacana su kullanırım o zaman güzel olur. Sizin özel teknikleriniz var mı?




 
bir demliğe 4-5 tatlı kaşığı koyarım. çayın rengini kullandığın çayın markası da etkiliyor. mesela bimde berk seylan çayı var. rengi süper ama tadı alışkın olmayana ağır gelebilir. çaykur filizin tadı da rengi de güzel oluyor. lipton profesyonel harman var. o da iyi.
uzun lafın kısası, çayı değiştir.

  • sutlu nescafe  (13.08.18 20:11:44) 
suyun çok iyi kaynaması lazım. iyice kaynadıktan sonra demliğe koyulur su, daha sonra üstüne çay tozu eklenir. biraz kaçak çay da koyulursa tamamdır.


  • tabirimekruh  (13.08.18 20:13:17) 
İlk önce hangi çay olduğu önemli yıllardır biz çaykur sarı kullanıyoruz. ikinci aşama 2-3 yemek kaşığı çaya çaydanlığın deliklerinin hemen altına kadar kaynar su koyuyoruz. Damacana suyla daha lezzetli oluyor tabi. Demini alması da çok önemli en az 15 dakika kokusu çıkana kadar beklemek lazım.


  • anarsika  (13.08.18 20:23:16) 
Biz, 4-5 kaşık normal çay, 2 kaşık da Seylan çayından ekliyoruz demliğe. Sonra soğuk su ile hafif yıkadıktan sonra (bunu ben her zaman yapmıyorum) kaynar su ile demliyorum. Yarım saat kadar deminin almasını bekliyor, sonra da içiyoruz.


  • m e b  (13.08.18 20:24:39) 
kaynamış ya da kaynamaya yakın su, üzerine çay şeklinde, marka önemli ama benim için filiz çaylar favori.


  • gezegen olan pluton  (13.08.18 20:27:06) 
Ben daha temiz iş olduğundan ve Tiryaki olmadığımdan demlik poşet kullanıyorum, kendime demlerken koyu içmediğim için minik demliğe bir poşet çay atarım üst demliğin dibine de çok az su koyarım, suyu iyi kaynattıktan sonra çayı demlerim, güzel de olur. Misafire yaparken 5-6 poşet çay üzerine rengi daha güzel olsun diye bir tutam seylan atarım, suyla çayın tozunu alırım ve aynı şekilde dibine su koyarım, yine suyu iyi kaynatıp demlerim. Pek beğenilir.


  • mslny  (13.08.18 20:28:41) 
1 yemek kaşığı, 2 yemek kaşığı 3-4 çay kaşığı olayı tamamen çay ve demlik ile doğru orantılı olan bir korelasyon içerir. aslında çay olayı çok farklı şeylere de bağlı arkadaşlar zaten belli başlı şeyleri yazmışlar.


  • blue eyes white dragon  (13.08.18 22:30:52) 
Savulun çay uzmanı geldi.
Bi kere bi kaşık çayla olmaz o iş. Yaklaşık bi çay bardağı kadar çay otu koyuyorum ( sülale kalabalık )
Bi de çay karışımı önemli

Su kaynadıktan sonra 2 dk soğutulacak
En fazla 20 dk dem alıcak
  • isimmisimyok  (14.08.18 10:53:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.