[]

20'li yaşlarınızdan sonra

Özellikle de 20'lerin 2. yarısından sonra sıfırdan öğrenmeye başladığınız bir şeyler oldu mu? Sıfır temelle öğrenmeye başladığınız yeni bir dil, daha önce elinize bile almadığınız bir enstrüman, daha önce hiç denemediğiniz bir spor dalı vs. her şey olabilir bu.

Öğrendiyseniz buna kaç yaşında başladınız? Ne kadar vakit ayırdınız bu iş için? Ne şekilde öğrenmeye başladınız ve ne kadar ilerlediniz?


 
27-müzik prodüksiyonu
hevesle başladığımda her gün uğraşıyordum ama zaman içinde gittikçe azaldı çünkü düzgün seviyeye gelebilmek için daha çok vakit ayırmam lazımdı. sonraları canım sıkıldığında bakmaya döndü.

  • Bruce  (13.08.18 18:39:56 ~ 18:40:20) 
her yaşta her şey öğrenilir tek sorun zaman. o yaşta insanlar iş güçten zaman ayıramıyor. yeteri kadar zaman ayırabilirsen hayvan gibi gitar da öğrenebilirsin, bir dil de öğrenebilirsin. hatta küçük yaşlara göre daha disiplinli, bilinçli hareket edersin. 25 yaşındaki birinin kendini motive etmesi 10 yaşındaki bir çocuğa göre daha kolaydır.


  • black mamba  (13.08.18 18:59:11) 
27 yaşında akordeona başladım. Uzun sürmedi, hocayla saatler konusunda anlaşamadık, dersi 2-3 ay sonra bırakmak zorunda kaldım. Sonra iki sene boyunca akordeonu elime nereyse hiç almadım.

Sonra inat ettim, 29 yaşında tekrar başladım. Bu sefer kararlıydım, derslere devam ettim. Evde de işten güçten arta kalan zamanda günde 1 saat falan çalışarak 11 ayda epey ilerledim.
  • i m cool with that  (13.08.18 19:08:42 ~ 19:14:10) 
23 yaşında tenis öğrendim.


  • diffarentiationation  (13.08.18 19:09:42) 
Bisiklet ve yüzme.

Hala ikisi için de "iyiyim" diyemem çok acemiyim ama en azından bisikletin üstünde durup gidebiliyorum. Kalanı pratikle çözülecek bir şey olduğu için öğrendim sayıyorum.
Yüzme de aynı şekilde en azından fazla korkmuyorum ve suda durup biraz bir yerlere kayabiliyorum. Gerisi pratikle olacak bir şey olduğu için öğrendim sayıyorum.
  • mutekebbir  (13.08.18 19:12:02) 
28 araba sürme ve ehliyet

29- yüzme

Geç kalma diye birşey yok. Evelallah ben herşeyi öğrenirim :))
  • dougsampson  (13.08.18 19:23:39) 
31 yaşındayım, şu anda ciddi bir öğrenme sürecindeyim. Meslek gereği diyelim. Eğitim alıyorum, yaklaşık bir yılımı daha alacak.

İsteyince oluyor da bi 5-6 yaş daha genç olsam daha kolay olurdu gibi gelmiyor değil.
  • infernal majesty  (13.08.18 19:31:56) 
30 yaşındayken flüt (yan) öğrenmeye niyetlendim. 2-3 ay kurs aldım. İlk dersler zordu çünkü parmaklarım o kadar hızlı hareket etmiyordu ama hocam çok hızlı ilerlediğimi ve çabuk söylerdi. Parmağımı kırınca derslere ara verdik, kurs kapandı vs derken o ilerlemeyle kaldım. Ders zamanı her gün yarım saat çalışırdım sonrasında haftada bir saat anca çalışmaya başladım. Şimdi ise ayda yılda bir elime alıp uğraşıyorum.


  • curukturpkokusu  (13.08.18 20:01:26) 
20’li yaşların başı sayılır gerçi ama birkaç ay sonra 24 olacağım, 19 ay oldu davul çalmaya başlayalı. Şu an bayağı iyi bir seviyede olduğumu söylüyor etrafımdaki müzisyen arkadaşlarım bu süre için ama gerçekten hayvan gibi çalıştım, hala da çalışıyorum; haftada 2 saat ders alıyorum başından beri ve arkadaşımın stüdyosu olduğu için stüdyonun müsait olduğu her vakitte prova imkanım oluyor, bu çok büyük bir avantaj. Son zamanlarda çok fazla jam imkanı da doğdu, çalıyoruz mütemadiyen. Bu sayede farklı alanlardan farklı insanlarla birlikte değişik janralarda çalma olayını da öğrenmiş oldum bayağı. Evde de günde en az 1-2 saat stick control çalışıyorum ki uzun bir dönem günde 3-4-5 saat falan çalışıyordum manyak gibi. Prodüksiyon işlerine de bulaştım ama çok zevk alamadım, açık konuşmak gerekirse prodüksiyon olayı son zamanlarda ekstra popüler olduğu için ucundan bir bu neymiş diye baktım, çok da benlik bir şey değilmiş(=BECEREMEDİ) onu gördüm; ama sesle ve ses dizaynıyla ilgili birçok şey öğrenmiş oldum faydalı oldu. Davulu mikrofonlayıp garip gurup efektler ekleyip kafaları yiyorum bazen çok ilginç şeyler çıkıyor ortaya :D

Şubat ayında okul bitecek ve işe başlayacağım, zaman ayırmak kolay olmayacak ama bir şekilde zaman yaratacağım yani, sonsuza kadar yapmak isteyeceğim tek şey müzik çünkü.

Bu arada, son derece ciddi ve sıkıntılı psikolojik problemlerle baş etmeye çalışırken imdadıma yetişen şey müzik oldu, belki garip gelebilir ama çalışmadığım tembellik ettiğim zamanlarda pişman oluyorum ihanet ediyor gibi hissediyorum, bir şekilde şükran duyuyorum müziğe karşı. Boktan hayatımda verdiğim tartışmasız en iyi karar.
  • fırt  (13.08.18 21:32:26) 
24 yaşında Türk işaret diline merak saldım. Öğrenmek için 5 ay kursa gittim, şimdi de ara sıra kurstan arkadaşlarımla pratik yapma amaçlı toplanıyoruz. Şu an 25 yaşındayım ve bir enstrüman çalmaya başlayacağım yakında. Belli bir yaştan sonra dil ya da enstrüman öğrenme gibi şeylerin zor olduğu söylenir ama öğrencilik dönemime oranla daha düzenli ve disiplinli br hayat sürdürdüğüm için, zaman ayırıp odaklanmak daha kolay geliyor bana.


  • pike  (13.08.18 22:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.