[]

kredi kartı aldığımız zaman VISA - MasterCard neye göre belirleniyor?

birer visa ve mastercard kredi kartım vardı. visa yı kaybettim ve iptal ettim. yeni kart için başvuru yapınca (kaybolan için yenileme değil. tamamen ayrı, yeni bir kart başvurusu) o da mastercard geldi. neye göre belirleniyor bu olay? aralarındaki fark bana ilerde online veya fiziksel yurtdışı alışverişlerde sıkıntı yaratabilir mi?




 
10 sene önce, asya ülkelerinde mastercard kabul edilmez veya visa kabul edilmez diye kapısında levha olan dükkanlar görmüştüm; fakat artık olduğunu zannetmiyorum.


  • malheiros  (13.08.18 17:36:14) 
Bazı Latin Amerika ülkelerinde visanın kapsaması daha geniş. Sanırım alınan komisyonlarla alakalı bir şey. Kredi kartı alacağınız bankaya özel olarak bildirmeniz gerek visa veya mastercard istediğinizi. Bir de bankalar çıkarttıkları kart başına visa veya mastercard'a lisans bedeli ödüyor. Mastercard sanırım daha düşük bedel talep ettiği için tercih belirtmezseniz standart mastercard basıp yolluyorlar.


  • redskull  (13.08.18 17:55:07 ~ 17:56:55) 
dikkat ettim de kredi kartlarının mastercard, banka kartlarının visa olduğu fark etmiştim.

benim bu konu ile tek sıkıntım fransa'da olmuştu. otel sadece visa kredi kartını kabul ediyordu. nakit ödemek zorunda kalmıştık
  • hononu  (13.08.18 19:00:55) 
Bankanın MasterCard ve Visa ile yaptığı anlaşmalara göre belirleniyor. Yakın zamanda hiç "MasterCard geçer ama Visa kullanılmaz" gibi bir şey hatırlamıyorum. Bildiğim kadarıyla birbirileriyle işlemleri takaslıyorlar.


  • salihdt  (13.08.18 21:01:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.