[]

dolar alan halka kızmak

max 10bin - 100 bin hadi bilemedim 300 bin tl'sini erimesin diye dolara çevirenlere neden kızıyorlar, bu insanların yatırımlarının toplamı döviz alım/satım hacminin ne kadarına tekabül eder?




 
Rakam veremeyeceğim ama çok çok azına.

Çok büyük oyuncular var, yatırım ortaklıkları, devasa fonlar, hayvani servetleri yönetenler... Biz onların yanında karıncayız abi filler çok yukarılarda.

Mayıs'ta da yastık altındakileri bozdurun denilmişti, millet şovunu yaptı ama ne oldu kaç kuruş düştü dolar? Düşmedi. Şu an da senin benim sattığım dolarla düşmeyecek çok net. (Yatırım Tavsiyesi Değildir)
  • an engineer  (13.08.18 15:32:30) 
Toplumun beklentileri genele yayilinca belki dise dokunur bir hacim olusuyordur, bilemiyorum, ancak bana ekonomi politikasini halkin toplu hareketine endekslemek cok sacma geliyor. Hadi diyelim ki halk gercekten tarihte esi benzeri gorulmemis bir organizasyon becerisi gosterdi ve dolar satti. Eee, ne olacak, dolar 7 liradan 6 liraya dusunce butun sorunlarimiz mi cozulecek?


  • salihdt  (13.08.18 15:33:20) 
hedef şaşırtma, suçlu yaratarak sorumluluktan kaçınma vs hep aynı şeyler yıllardır.


  • n62  (13.08.18 15:44:39) 
ya şimdi halan olmasın iş bankası GM'i sanırım 100milyar dolar dedi milletin bankadaki parasına.
sorun şu ki bu panik olarak gelen al sat işlemleri doları hareketlendiriyor ve o hareketlilik diğer insanları panik haline geçiriyor böylece hareketlilik hiç dinmiyor buradan büyük oyuncular anlık al sat işlemleri ile para kazanıyorlar sonuçta tl değer kaybediyor.

o sebeple panik yapma sakin ol paran tl'de kalsın dolar hareketlenmesi demek istiyorlar ama tabi dolar iki kat artmış kim dinler yalova kaymakamını. 5000tl'lik laptop olmuş 10.000tl 35.000tl'lik motor olmuş 91.000tl
  • dedim dedim de kime dedim  (13.08.18 15:46:22) 
Hiç, sıfır.


  • gozu acik sevisen yahudi  (13.08.18 16:01:42) 
  • idexo  (13.08.18 16:46:38) 
kizabilirler, ifade ozgurlugu var ama kimseyi dinlemiyorum.

dolara talep atiyor, fiyati yukseliyor ondan kiziyorlar. ama kizarak piyasaya mudahale edilmez bildigim kadariyla, ise yaramiyor cunku.
  • Leonardo~Da~Vinci  (13.08.18 17:06:28) 
her koyun kendi bacağından asılır. serbest piyasa varsa kimse kimseye kızamaz, aksine bahsettiğin tepkiler döviz kurlarının artmasına bile sebep olur.

bir de yarın sen sermayenin değerini koruyamadığında, sana kızanlar "mal mıymış bu, neden almamış ki" diyecekler.
  • malheiros  (13.08.18 17:39:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.