[]

Oglan tarafinin degisik davranislari

Kiz kardesimle ilgili yine bir sorunumuz var. Malum oglan tarafi soz kesmeye kalabalik gelicek diye bir yer tutmustuk. 60 kisi kontenjanin 40 ini bunlara verdik. 85 kisi geldiler ki onceden konusup aramizda teyit etmistik. Oglanin babasi esinin cagirdigini kendi haberi olmadigini soyledi biz de lafini etmemistik ta ki dune kadar.

Dun evlerine gittik laf lafi acti. Oglanin ablasi orta yere sizi de iyi kazikladilar o gece ha deyiverdi. Annem de biz size 40 kisi dedik siz iki kati geldiniz haliyle tutar artti dedi biz kusura bakmayin falan diyip ortam yumusasin diye beklerken annesi esimiz dostumuz cok kiramam ben vs dedi. Anam ortalik bir anda anne savasina dondu. Resmen gulumseyerek savastilar. Sonra ikramlara gectik onceden bizim kiza x yer misiniz demisler o da sevmeyiz demis. Hop x geldi ortaya. Neyse biz bozuntuya vermedik annesi sizin kiza sorduk sevmeyi dedi ama biz seviyoruz dedi. Haliyle 2.raund basladi. Annem biz misafiriz umdugumuzu degil buldugumuzu yeriz diye atladi.

Biz iyice anladik ki oglan tarafi bize uyuz. Kiz 1 sene bizle otursun dedi olmaz dedik. askerlik dedik bedelli dediler simdi isi birakip gidemez -aile sirketi- baska sefere diyorlar. Babamda o zaman dugun baska sefere dedi. 3. raund da boyle gecti.

Oglanin ablasi zaten herseyin icinde. Bizim kizin elbisesini yakindan gorelim diye istemis cok iddiasiz boncuk dikicez diye tutturmus. Yok 5 kilo fazlan var diyete basla diye durtuyormus daha bir suru sey. Kardesim dun anlatti sozden once olmus bunlar. Simdi bizim kiz sozu bozucam diyor ama cok kararsiz 2 dk da bir fikir degistiriyor oglan da mesafe koyariz ablama, aileme diye diretiyor.

Bizim kizi sevemediler galiba ne dersiniz? Bizim goremedigimiz bir orta yol nasil bulunur? Ayril demek istemiyorum ihale bana kalsin da istemiyorum

Yorumlarinizi okutucam kardesime.

 
Ablam vaktiyle böyle manyak bir aileye gelin gitti, 5. senede zor bela kurtuldu. Adam ne kadar beyefendi olursa olsun aile manyaksa o evlilikten hayır gelmiyor. Yaşlar gençse kaçsın kurtulsun derim.


  • gonion  (13.08.18 15:11:52) 
gonion +1


  • ekonomicro  (13.08.18 15:14:25) 
eğer evlendiklerinde amsterdam'da oturmayacaklarsa koşarak uzaklaşsın.
askerlik yapmamış adama ne kızı zaten ya. bedelli bile yapamıyorsa gerek yok.
biraz geç anlamışsınız bu arada size uyuz olduklarını. belli ki çocuğun önünde olay çıkmasını istemişler ve kızdan soğutacaklar aklı sıra. ama ne kadar aşk, sevgi bilmemne olsa da aynı ilde bile yaşanmaz onlarla. benden söylemesi.
  • ozdek  (13.08.18 15:15:27) 
kız bir sene bizle otursun dedikten sonra oğlan gıkını çıkarmıyorsa babayı alsınlar. ana babasının dizinin dibinde sevişmeye niyet eden adamdan hayır gelmez.

ayrılsın.
  • elorelia  (13.08.18 15:16:03) 
üzgünüm ama öyle ailenin ağzını yırtarım. benimkiler böyle davransa, onlara da resti çekerim.

şimdiden kendini bu kadar ezdiriyorsa hiç mi özsaygısı yok bu kızın? yazık. 2 ay üzülür sonra şükreder kurtulduğuna. bu devirde cidden mantık dışında hiçbir şey para etmiyor.
  • piremses  (13.08.18 15:20:46) 
aile sıkıntı.
"aileye mesafe koyarız" diye bir şey pek kolay olmuyor.

bence kardeşinizin kararının arkasında durun. bu aile gerçekten enteresanmış.
  • teritori  (13.08.18 15:20:50) 
türkiye'de bu işler niye böyle lan?
kusura bakma da cahil cahil organizmalar evlilik sürecinde bir iktidar mücadelesine girmeler, bir üste çıkmaya, baskın olmaya çalışmalar. neyin peşindesiniz aga siz?

kızın yerinde olsam tek atarım.
anında bitiririm ilişkiyi.
senin ailenin kaprisini skerim der geçerim.

kusura bakmayın sinirlendim.
  • işimdeyim gücümdeyim  (13.08.18 15:21:17) 
Müstakbel damat pısırık.

Bu saçma ortamın içinde kız kardeşinizin sözü bozmayı istemesi en doğru karar.

Gelinlik genç kıza 5 kilo ver, elbisene boncuk tak diyen evlenince yatağında örtüye kadar karışır. Yol yakınken dönülmeli.
  • buzbebek  (13.08.18 15:26:12) 
çocuğun askerliğe gitmek için bile ailesinin sözüne ve eline baktığını düşünürsek, öyle mesafe koyarım lafları falan havada kalır.

Birlikte yaşadığı sürece mutsuz olmasındansa birlikte olmasın da 1-2 hafta mutsuz olsun nedir yani.

hiç uzatmasın ayrılsın coco
  • re noreno  (13.08.18 15:29:19) 
İnanılmaz saygısız bir aileymiş. Kardeşinizin sözlüsü şu olaylarda ailesine iki laf etmediyse bundan sonra da etmez/edemez, kardeşiniz bunu bilerek karar versin.
Durum başka bir gelin adayı olsaydı da yaşanabilirdi bence, açıkçası ailenin genel yapısı/saygısızlığı olarak gördüm.

  • saveur  (13.08.18 15:29:53) 
@gonion +1

Kacsin kurtulsun. Hayatinda hicbir basari edinmemis insanlar etrafindakilerin ne yapip ettigini kendine mesgale ediniyor. Gecmez öyle hayat.
  • chitosan  (13.08.18 15:34:22) 
Arkasına bakmadan kaçsın kizkardeşin. Ciddiyim. Böyle kayınvalide, böyle görümceyle bu evlilik yürümez.

Sakın, sakın. 12 yıllık evliyim. Tecrübe konuşuyor.
  • old possum  (13.08.18 15:36:30) 
Kıza sakın yazık etmeyin, ne demek lan o gece sizi iyi kazıkladılar? "sayenizde" diyemediniz mi?

Nikahta keramet yoktur,

İleride düzelmez,

Evlenince değişmez,

Hele bi evlenin gerisi kolay, değil.

Yazık etmeyin kıza.
  • John Bloor  (13.08.18 15:49:14) 
İstisnasız tüm aileler böyle durumlarda girerler işin içine. Bak en yapmaz denilen bile yapar. İyi niyetinden girer yine girer.. Ama burada mevzu, evlenecek olan çiftin iç işlerine karıştırmaması. Sizinkiler daha dakka 1 gol 1 engel olamamışlar.

Kardeşin ve sözlüsü konuşsun, kararları alsın ve uygulatsın. daha bugünden engel olamayan, yarın hiç engel olamaz. Herkese nerede duracağını öğretebiliyolarsa öğretsinler, yoksa hiç çabalamadan konu kapansın daha hayırlısı olur.
  • lcha  (13.08.18 16:03:51) 
Size çok net bir tavsiye veriyorum, sakın ha göz ardı etmeyin.

Aile firmasının içinde çalışan adamla evlenilmez. Ailesinden bağını koparmış ekonomik özgürlüğü olan birisini bulsun. Saygılar.
  • gozu acik sevisen yahudi  (13.08.18 16:04:02) 
Ayrilsin +1 aile sıkıntı


  • basond  (13.08.18 16:12:42 ~ 16:12:57) 
kurtarın kızı başı yanmasın


  • rosencruz  (13.08.18 16:17:53) 
Olay damatta bitiyor. Onun tavrına, ailesine karsi durusuna baksin. Bunda problem yoksa aile icin nişan atılmaz. Onemli olan aile problemine karsi ciftin nasil durdugu. Aileler arasi sorun yasanmadan geçen nişanlilik donemi zor. Erkek tarafinin ailesinden dolayi nisan atiliyorsa genelde erkegin kizin yaninda durmamasindan atiliyor. Yani damat sağlamsa, kızı ailesine karsi koruyacak gibiyse nişan falan atmasin.


  • aquarium  (13.08.18 16:31:52) 
Offf,
İçim şişti. Şöyle söyleyeyim, bu bir aile içi güç savaşı. Kardeşinize özel değil, oğlan hangi kızı bulup getirse ona bu muameleyi çekecekler. Bu sizin "ayrıl" demenizle olacak şey değil, tam tersi ayrılma lafını sakın siz ağzınıza almayın. Kız kardeşiniz bir anda müstakbel eşini / eşinin ailesini korumaya başlar şaşırır kalırsınız.
En kritik nokta beraber oturma meselesi ve askerlik. Bu devirde hele böyle dayatmacı tiplerle asla beraber oturulmaz. Askerliğini yapmamış (aradan çıkarmamış) adamla evlenilmez. Aile işinde çalışmak yaş. Oğlanın maalesef "tasması" ailesinin elinde oluyor bu durumda. Allah yardımcınız olsun
  • SiyamkedisiZorro  (13.08.18 17:17:27) 
yazıktır. vermeyin o aileye kızı


  • twelfth  (13.08.18 19:23:04) 
Bile bile göstere göstere terbiyesiz davranmışlar. Üstelik daha söz faslı bu. Terbiyesizlik yapılması potansiyel aktiviteler ve kararlar artacak zamanla. Perdesi halısı düğün salonu hepsi hepsi gerginlik olacak. Bunlar kesin. Damat adayının karıştırmayız vaadi evlilik sonrasına yönelik duruyor. Ancak söylenildiği gibi aile şirketinde çalışan ve annesinin aynı evde oturmayı teklif edebildiği bir oğul bunu yapamaz. Ekonomik bağlılık devam ediyor bi kere. Kendi işi gücü olanlar dahi sağlayamabiliyor bunu.

Ben nişanlılık dönemimdeyim ve anlattıklaeınızın binde birini ucundan kıyısından görüyorum. Nişanlım ailesine söz getirebiliyor olmasına rağmen tantana baş ağrıtıcı.

Sana ve ailene böyle davranılmasına göz yumma bence. Gençliğine de güzel duygularına da yazık. Kendine ikinci bir aile olarak böyle insanları mı layık görüyorsun?
  • illiyet dağı  (13.08.18 23:02:25) 
Aile işi anahtar kelime, hem damat ailesine para olarak bağli yani eli kolu bağli, anne baba ne isterse onu yapacak, uzaklaşiriz falan palavra. Hem de damadin ailesi, islerin basindaki cocuklarini yani paraciklari, geline kaptirmak istemiyorlar.


  • durgunfoton  (13.08.18 23:34:39) 
o uzaklasirizlar, bu sene gecsin ayri eve cikariz, su sikinti gecsin oyle yapariz, bu olsun soyle olur diye uzar gider. ama hic bir sey olmaz.
bu donemlerde eger damat kisisi, ailesini idare edemiyorsa hic bir zaman edemez. 1 sene bizimle yasasin kiz derken, oncesinde mutlaka oturuup konusulmus, damadin onayi alinmistir ya da damada baski yapilmistir bu konuda. yoksa onun onayi olmadan boyle bir sey soylenmezdi. hele ki bunu soyledikten sonra damat direkt hayir demediyse, bunu kendi aramizda sonra konusuruz ama ben sicak bakmiyorum gibi seyler soylemediyse kendi evlerine cikmamayi onaylamistir zaten.
diyelim ki kizimiz gitti onlarla oturdu. ne olacak saniyor? kaynana kendine hizmetci yapacak, her seyine burnunu sokacak, sabah yatagini toplamiyor ben hizmetcimiyim diye aglayacak, sikayet edecek, aksam yemegine yardim etmiyor diyecek, isten gelip yemek hazirlamasi bekleyecek... bunlar cok uc seyler gibi gorunuyor ama sizin sevmediginiz bir seyi sizin onunuze sunmasi ve ama biz seviyoruz demesi bile yapabileceklerinin bir isareti. yuzsuz, gorgusuz ve en onemlisi saygisiz.

aile sirketinde calisirken damat nasil mesafe koymayi dusunuyor peki?

benim diyecegim kendini ezdirmesin. nasil baslarsa oyle gider.
anasinin aklinda ogluna begendigi baska bir kizdir vardir kesin. onu alsin sizin kizin yerine.
  • 65 derece  (14.08.18 14:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.