[]

Trump - Dolar

Trump'ın twitlerinin resmen daha da çakmak için olduğu belli.
TL düşer rahip bırakılana dek bu adam twitler durur diyorlar iyice çökertmek için paramızı.

E şimdi bu herifin bunu inadına yaptığı bir noktadan sonra belli olmayacak mı? Piyasalar mal mı? Bir noktadan sonra etkisi azalmayacak mı bu twitlerin?

(İç siyaseti geçtim şu an, iktidar eleştirisi ile gelmeyin..dışarıdan net saldırı var bu aşikar. merakımdan soruyorum.)

 
senin ekonomin iki tweet ile sallanacak kadar derme çatma olursa, adam vurur da vurur.

tweet'in tohumuna para mı sayıyor? atar tweeti işine bakar. sen de kıvranır durursun.

piyasalar mal değil. mal arıyorsan yanlış yere bakıyorsun.
  • babilbaligi  (13.08.18 08:55:38) 
aslında rahip tek başına bir sebep değil. bir süre sonra etkisi azalacak tabii ki. önemli olan da o "bir süre"nin en az zararla atlatılması. RTE'de bence bunun için uğraşıyor. dün sanayicilere atarı çok yerindeydi.

ahh bir de burada ve sözlükte "makarna stoklayın" "gidin gerekirse 8 liradan dolar alın"cılar olmasa daha da güzel olacak ama zaten onları da polis alır sanırım, yakındır.
  • giovanne  (13.08.18 09:07:10) 
adam tweet atmakla kalıyor mu? sürekli yaptırıma kararı, ek vergi kararı çıkartıyor. osuruktan nem kapan piyasalar bu yaptırımlar karşısında tepki vermezse maldır. ortam fazlasıyla müsait ne de olsa...


  • himmet dayi  (13.08.18 09:22:13) 
Onu bunu bilmem de olay rahipten ibaret degildir, baska sebepler vardir. Adamlarin da tek silahi tweet degildir emin ol. Tweetlerin etkisinin azalip azalmamasi mesele degil.
Nasil bir politka izledik de boyle oldu, soru bu.

Piyasalar mal degil, baskanin tweet atmasi oyuncak degil. Yatirimci baskanin o tweetleri vakit oldurmek icin oylesine atmadigini biliyor. Yatirimci bizim millet gibi "bir sey olmaz yaa turkiye altindan kalkar bunun" demez, gerceklere gore hareket eder.

He bu arada halkin makarna alirken bile hesap kitap yapmak zorunda kalacagi gunler gelirse bu gunleri unutunmayin. Kriz oyle hafife alinacak sey degil. Son birkac senede alim gucunun ne kadar dustugu asikar, saka degil bu. Panik yapanlari polisin almasi sizi kurtarmayacak.
  • stavro  (13.08.18 09:23:38 ~ 09:26:40) 
Meseleye rahip bazında yaklaşmak yanlış, şahenk bir sürü işletmeyi değerinin %70'ine sattığı gibi muhabbetler vardı 6 ay önce, lynch garanti hisselerini elden çıkarmıştı 1 ay önce. Bunlar belli ki beklenen bir krize karşı alınmış aksiyonlar.
Papaz meselesi ie abd'nin reklam malzemesi olarak kullandığı ve zaten olacak şeyleri erkene almasını sağlayan bir olay. Yani adamlar biz vatandaşımız için işte bunları yaparız gibi güç gösterisi yapıyorlar.

  • atom karincanin torunu  (13.08.18 10:37:48) 
  • chitosan  (13.08.18 11:28:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.