[]

10 dakikalık yürüyüş ortalama kaç gram yakmaya eşdeğerdir?

Selamlar,
Çok değişkendir elbette, bu cepte.
Benim tracker aleti fitbit normal bir yürüyüşte 8 cal/dk harcadığımı söylüyor. Protein ve karbonhidratın 1 gramı 4 kalori, yağın 1 gramı 9 kalori kabul edildiğinde (healthyeating.sfgate.com);

Bu şartlarda 10 dakikada kaç gram harcanıyordur? Bu değerlere göre hepsi yağdan yakılsa en az 8-9 gram gidebilir. Bu değer çok yüksek geldi, bana göre en fazla 1-2 gram ancak gidiyordur 10 dakikada. Ne diyorsunuz?

Bir de şöyle bir anket yaptım, arzu ederseniz kendiniz için seçim yapabilirsiniz.

www.strawpoll.me

 
7000 kaloride 1 kilo vereceğini düşü. 7 kalori 1 gram. 10 dk yürüyüşle 80 calori yakılır mı bilemedim ama yakılıyor herhalde hıza ve kilona bağlı olarak


  • glamdr1ng  (12.08.18 16:38:35) 
Bu hesap her zaman %100 doğru değil maalesef. Aldığınız kalorinin gerçek enerji karşılığı metabolizma hızınıza, kilonuza, yaşınıza, cinsiyetinize göre değişir. Yürürken yakacağınız kalori de ona keza. Bu sebeple aşırı şişman insanların aynı beslenme ve spor programıyla bir ayda vereceği kiloyla "biraz fazla kilolu" insanların vereceği farklıdır.


  • farabi  (12.08.18 17:39:31) 
10 dakika yürümeyle hiçbir halt olmaz. ayrıca hesap hiçbir zaman bu kadar basit değil. hızlı tempoda mı yürüdün, sallana sallana mı yürüdün, boyun-kilon nasıl, eğimli yerde mi yürüyorsun vs. hepsi vücudu etkiler. tek bildiğim 10 dakikalık yürüyüşle yakılacak kalori ya da gramın dikkate değer olmadığı.


  • der meister  (12.08.18 17:45:22) 
10 dakika ne yaparsan yap vücuda kalori/kilo verme açısından 0dır. İstersen 10 dakika boyunca deli gibi koş.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (12.08.18 18:07:58) 
Günde 10 bin adım ve üstü makul olan.10 bin adım 400 kalori yaktırıyor. 7000/400= 17,5

yani 17,5 günde her gün 10 bin adım 1 kilo yaktırır. ama diyetini bozmazsan. ayda da 1.5 kilo yakarsın. doktoruna danışmadan başlama.
  • silver apple  (13.08.18 00:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.