[]

Mobilya modifiyesiyle ilgili fikir istiyorum

Merhaba arkadaşlar başlık çok doğru olmadı ama sadece bu konuda düşüncesi olan insanlar gelsin başkalarının vaktini çalmayayım dedim.

Sorum şöyle: Aşırı düz bir kitaplığım var. raflardan oluşuyor önü arkası açık. Malesef kuşum kitaplara tutunarak kemiriyor. Kitapların üstündeki boşlukları doldurdum yine br şekilde tutunmanın yolunu buluyor. sadece dümdüz şeylere tutunamadığımdan aklımda bu durumu düzeltmek için iki fikir var. Ama nasıl yaparım, nerde yaptırırım, hangi malzeme daha kullanışlı olur bu konuda fikre ihtiyacım var.

1-Kitapların üst kısmını kapatacak şekilde ekmeklik gibi açılan veya yukarı doğru sürgülü şeffaf kapaklar

2-Tüm kitaplığı kapatacak normal dolap kapağı şeklinde ince ve hafif şeffaf bir malzemeden (örneğin mutfak masalarına kesilenler gibi) normal dolap kapağı.


Hangisi daha kolay ve kullanışlı olur? Veya başka önerileriniz?

Edit: kuş hep dışarda arkadaşlar. Kafesi yok.

 
@bulunsun kenarda Tüle konması çok daha rahat. konduktan sonra girmenin bir yolunu buluyor zaten. Poşet geçici olarak bantladım ama bu da kitaplık. İstediğim zaman kitap alıp koyamayacaksam kolileyeyim zaten


  • eatpraylaw  (12.08.18 13:03:13) 
yapacağınız kapakların ölçüsünü alın.

istediğiniz renk ve desende bir plaka mdf alın. (eğer çok küçük bir alan kapatacaksanız marangozlarda artık parçalar da vardır ama fazla renk-desen seçeneğiniz olmaz. plaka aldığnızda artan parçadan ekstra mobilyalar falan da çıkarabilirsiniz)

belirlediğiniz ölçülerde kestirin bir marangoza ya da ebatlamacıya. kenarlarına bant çektirin. (ütü bant yaptırmayın. makinalı olanları tercih edin ama çok da şart değil.)

nalburdan stopperli ya da normal menteşe alın. üste doğru açılanlar biraz daha pahalıdır. yaylı mekinazmaları olur ve, biraz daha yer kaplar işleyebilmek için vs vs.

güle güle kullanın.

paraya kıyarım ama daha estetik görünsün derseniz, koçtaş, bauhaus, ikea tarzı yerlerde yarı şeffaf ya da cam kapaklar oluyor. kitaplık olduğu için içini göstermesi daha hoş durabilir.

edit: kulp almayı unutmayın tabi:)

www.youtube.com
  • halanne  (12.08.18 13:49:45 ~ 13:54:59) 
1- Zor ve masraflı olur, örnek foto atıcam buna.

2- Normal kapak boyunda ince ve hafif bir şeyden kapak yapmaya kalktığında eğrilir büzüşür kafası gözü yamulur. Normal kapak yapmak daha kolay ve ucuz olabilir.

Bir foto atıp ölçü verirsen yardımcı olabilirim.
  • John Bloor  (13.08.18 15:59:35) 
@john bloor olur atayım ancak şu an hastanede refakatçiyim eve dönünce atarım


  • eatpraylaw  (13.08.18 17:50:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.