[]

amerikan başkanı seçimlerindeki desen (pattern)

uzatmayayım, bir ılımlı bir saldırgan (şahin)-ılımlı-saldırgan-demokrat-cumhuriyetçi olarak artık adamlar ayarlıyorlar mı nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama böyle bir pattern (desen) var.

Sizce bunu cidden bilerek mi ayarlıyorlar - saldırganlar ortalığı öpsün ve sonrasında gelen ılımlı öpülen yerlere kolonya döküp ovsun gibi böylece daha fazla güç daha fazla prestij elde etsinler...


 
hayır.


  • neverlose  (11.08.18 22:18:06) 
ben genelde demokratların dönemlerini daha müreffeh görüyorum. en azından yaşım yettiği dönemlerde. 2 dönem clinton abd'yi coşturmuştu. oral seks skandalı falan başka konular ama ekonomik olarak sağlam bir abd bıraktı. oğul bush ırak, afganistan 11 eylül derken içine etti. obama geldi gene toparladı. şimdi bu sarı çıyan da çubukla kurcalayıp duruyor. ekonomi iyi gibi ama obama'nın mirasını ve tech şirketlerinin mirasını/ekmeğini yiyor bence. tabii bunlar yüzeysel görüşlerim. cumhuriyetçiler sanki savaşa, askeri harcamaya daha meyilli geliyorlar bana. bunun da ekonomilerine maliyeti oluyor. ha obama pentagon'un bütçesini onda birine indirmiyor evet ama tutup da yüzbinlerce askerli operasyonlara da kalkmıyor. ben demokratları seviyorum orada. sjw radikalleri hariç :)


  • rosencruz  (12.08.18 00:36:00) 
bilerek yapmıyorlar, yani en azından perde arkasında böyle bir planlama olduğunu sanmıyorum.

temelde amerikan başkanını ekonomi belirler ( savaş ekonomisi de bunun bir parçası). zaten başkanlık kampanyaları bağışla ilerlediği için para babaları kimi isterse ona parayı basıyor ve daha etkin bir kapmanya yürütüyor.

öte yandan trump döneminde aslında başkandan bağımsız olarak ekonomik trendler devam ediyor. şuraya bakarsak:
www.google.com.tr

son 1 yılda trendler çok değişmemiş, işsizlik azalmış vs vs.

genel resme bakarsak demokrat dönemler daha müreffeh doğru. şurada ortalama hane gelir değişimi var başkanlara göre:

politicsthatwork.com
  • cedex  (12.08.18 09:02:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.