[]

bir ömür boyu...

diyelim ki evlendiniz. her şey çok iyi gidiyor vs. derken bir anda eşiniz felç kaldı/yatalak oldu.

ne yaparsınız?

bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum. zor bir cevabı var çünkü.

teşekkürler. tickler gelecek.

 
burda yorumlara inanma, herkes sevgi pıtırcığı burada. sormuştu elemanın biri sevgiliniz sakat kalsa falan diye. terkederim diyen bi kişi yok. gerçekler o kadar kolay değil. sevdiğin kişinin bokunu temizlemek falan filan... burdakiler liseli kafası herşeyi seks zannediyor.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (11.08.18 17:52:03) 
Çok büyük konuşmayayım ama sanırım uzun süre dayanamazdım. Elimden gelen her şeyi yapardım iyileşebilmesi için ama olmuyorsa bir süre sonra terk ederdim. Ancak bakımı için gerekli koşulları da sağlardım.

Bir de yaşa da bağlı, ben 30larımdayken olursa durum böyle olurdu ama 50lerimdeyken terk etme ihtimalim azalırdı. 20 25 sene beraber olduktan sonra kısa sürede terk etmezdim.
  • senolll  (11.08.18 17:55:25) 
Başa gelmeden hiç bir şey bilinmez ancak mutlu giden bir ilişkim varken seviyorken ve seviliyorken böyle bir şey olsa terk edip gitmem. Elbette bütün hayatımı kendisine endeksleyip Norman bates gibi dünyadan soyutlanmam ama terk etmem, hayattan koparnamaya çalışırım.
Ha şu da var, varsayalım aradan zaman geçti, sakatlığı yüzünden iyice psikolojisi bozuldu, bana kötü davranmaya başladı. Buna ne kadar dayanabilirim bilemem.

  • kisa  (11.08.18 18:15:46) 
benim babam 2.5 senedir felçli, yatağa bağlı. annem senelerdir yaptığı planlardan vazgeçti. hayatını babama bakmaya adadı. ailecek adadık. eşime böyle birşey olsa ben bırakamazdım heralde. ben felç olup eşim beni bıraksaydı birşey diyemezdim. yanlış kişi olduğunu düşünürdüm ve hemen ölmeyi isterdim.

kısacası bırakmazdım. çünkü ailemden böyle gördüm.
  • false pretension  (11.08.18 18:18:52) 
Ben de bırakmazdım, bırakmak istemezdim. Sevdiğim kişi sonuçta canım o benim.


  • lata  (11.08.18 18:52:38) 
of ben hemen kendimi adayabilen bir insanım. Müthiş bir güven veriyor bir ise adanmışlık. Hep yanında olurdum muhtemelen ama bakım için bu işin eğitimini almış insanlarla beraber çalişmak onemli. Yatalak hastanın yatmasindan dolayı bir cok sağlik problemleri oluyor, yaralar vs. Onlari tedavilerini de yapan sosyal hizmet yardımcılari, hemşireler var. Sanırım onlarla beraber çalışırdim. Tuvalet konusunda da eğitili biriyle ortak iş yapardım. Onun dışında tüm ihtiyaclarının karşılanmasında yanında olurdum. Roman okurdum bol bol. Ben felc geçirisem de bana roman okunmasını isterim. Bunların tümünu şu anda sevgilim olan adam için yapıyormuşum gibi düşündüm. Ilk onu düşündüm. Cok zor bir cevap gibi gelmedi.


  • velvetmorning  (11.08.18 19:02:55) 
Terkeden ya da bırakmaya niyetlenen kişilerin insanlıktan nasibini almadığını düşünüyorum.


  • nick konusunda kararsizim  (11.08.18 19:40:35) 
beni defalarca bırakıp gitmiş o vefasız bile o duruma düşse -ki kesinlikle istemem, Allah kimseyi düşürmesin o durumlara- hayatımı ona adarım. değil ki evlendik, birlikteyiz falan...


  • runagain  (11.08.18 21:01:19) 
Allah göstermesin demekten başka hiç bir yoruma güvenmeyin. Evlilik iyi günde ve kötü günde. Bunun ama'sı var. O kötü günde (örneğin yatalak kalmış eş) bir travma geçiriyor kendince. Bakımı üstlenen eşe köpek gibi davranıyor (buna şahit olduğum bir durum var). Öte yandan bakımı üstlenen eş de haklı olarak diyor ki "ben zaten hayatımı adadım ona, en azından bir tatlı söz istiyor insan". Hadi bakalım 100 puanlık uzman sorusu. Allah göstermesin.


  • SiyamkedisiZorro  (13.08.18 14:18:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.