[]

amerikada yaşayan arkadaşlara soru

orada neden kettle kullanmak yerine genelde kahve kupasına su doldurulup mikrodalgada kaynatılmaya çalışılıyor?

daha mı pratik?


 
Türkler için de durum aynı değil mi? Amerika ya da başka bir ülke olmak zorunda değil. Pratik çünkü.


  • Traveller  (11.08.18 14:01:58) 
ben genelde ketılda kaynatıyorum hiç mikrodalga kullanan görmedim. bardağın uyumlu olup olmadığını nasıl anlıyoruz

ısınmıyorsa uyumlu mudur
  • kosun lan mevzu var  (11.08.18 14:02:58) 
hem bardak ısınıyordur hem su. kette'da kaynatılan suyu bardağa koyunca soğuyor direkt.


  • mr.goodcat  (11.08.18 14:03:14) 
Mikrodalgada ısıtan tek kişidir ve tek bardak içecektir. Biraz da film klişesidir. Gerçekte ABD'nin %99'u ofisinde şundan içer:

images-na.ssl-images-amazon.com

Dışarda da Starbux vs.den alır.
  • 507  (11.08.18 14:05:22) 
madem filtre kahve içiyorlar o halde bu sistem bardak poşet çay için kullanılıyordur o zaman.


  • kosun lan mevzu var  (11.08.18 14:08:35) 
Amerika'da sebeke elektrigi 110V. Kettle'in su kaynatmasi aylar suruyor. Pratik degil o yuzden tutmadi hic.


  • robokot  (11.08.18 14:09:52 ~ 14:10:15) 
@robokot

teşekkürler kanka işte aradığım cevap!
  • kosun lan mevzu var  (11.08.18 14:11:19) 
Amerikalıların kişisel termoslari var bir de. Orada ben de kullanıyordum. Geldiğim gün ülkenin laneti ile kırıldı. Yoksa belki hala kullanırdim İstanbul'da da.


  • Traveller  (11.08.18 14:12:06) 
voltaj açıklamasına ekleme olarak:
bilindiği üzere amerika’da çay kültürü yok, o yüzden sıcak suya ve kettle’a çok ihtiyaçları çok olmuyor.
kahve makinesi çok yaygın, en dandik ofislerde hatta en ücra yerlerdeki benzincilerde bile microwave artı kahve makinesi olur.
sıcak suya ihtiyaç olursa microwave ile çözüyorlar.
(3 yıl amerikada ofiste çalıştım)
  • cedex  (11.08.18 14:24:52) 
Çevremde ilk kettle alan kişiyim. Kahve makinası her yerde çok yaygın, çok az kişi çay içiyor. Kahve dışında böyle su kaynatmalı durun pek olmuyor. Çevremdekiler kettle aldım diye uzaylı gibi bakıyorlar “Ne yapcaksın ki bununla” diye. Üçü bir arada gibi hazır kahve kullanımı da çok yaygın değil. Kapsül kahve ya da damıtnalı kahve kullanıyorkar. Yer gök kahve makinası.

Diğer yandan her yerde mikro dalga var. Ofislerde öğle yemeği verilmiyor, ya evinden getiriyorsun ya dışarıdan yiyorsun. Evden getirmek de ucuz olduğu için çoğunluk öyle yapıyor ve her ofisin mutlaka mikrodalgası oluyor. Ev yemeğine gelince, marketlerde hazır yemekler bizdeki gibi biraz irice bir deep freeze’in içinde değil; marketin 4-5 koridoru donmuş hazır yemek ve çok tüketiliyor. Ayrıca, diyelim, büfemsi ya da kantinimsi bir yerden bir yiyecek aldığında orada da hemen ısıtman için mikrodalga kullanılıyor. Haliyle, mikrodalgaya erişim çok kolay. Kettle o açıdan da gereksiz kalıyor.

Bir de toplu çay/kahve içme seansına da çok denk gelmedim ev buluşması gibi bir şey değilse. Ofiste herkes kendi molasını kendi verip kendi kahvesini, çayını kendi yapıyor. Tek kişilikken pratik de oluyor.

Ekleme: cedex + 1, yazmış hepsini
  • aychovsky  (11.08.18 14:37:26 ~ 14:39:24) 
Voltaj hikayesi yalan çünkü amper yüksek 110 volt olsa da voltaj.

İsveç'te aynısını bizim kayınpeder yapıyor. Filtre kahve makinası yeterince sıcak vermiyor suyu, o da mikrodalgada çeviriyor biraz.
  • bos gezenin bos ustasi  (11.08.18 15:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.