[]

Dolar bazında fiyatı artacak ürünler neler?

Telefon, bilgisayar, araba vs gibi bilindik kalemlerin dışında sizce en çok neyin fiyatı artar? Misal makarna, ton balığı artar mı? Veya şampuan srtar defne abunu sabit mi kalır. Geçen bir haber vardı, hatayda zeytin ağacı dikmeyi yasaklamışlar, bu gidişle zeytinyağını ihrac ederken ithal eder mi olucaz nolacak?




 
benzinle mazotla taşınan her sey artacak bir kere. ama yakit malin tum maliyeti olmadigi icin bir miktar artacak.

ithal olan her sey artacak tabii ki.
  • robokot  (10.08.18 20:36:03) 
benzin/mazot ve dolayısıyla taşımacılık, ya da taşımacılığı içeren ürünler (damacana su bile buna dahil)
tüm meyve sebze (zira tarladaki 10 kuruşluk domatesi kamyona (dolar) yükleyip mazot (dolar) harcayarak 3. köprüden (dolar) geçip pazara gelecek)
kartuş/toner dolayısı ile tüm yazılı ürünler
her türlü et (hayvan yemleri dolar)
  • cek  (10.08.18 20:41:07) 
Markete girip de gördüğün çoğu şey, yeşil mercimek de dahil, dolarla ithal ediliyor, yani her şeye yansır, yeşil mercimek sanırım Kanada'dan geliyordu.


  • angelus  (10.08.18 20:54:16) 
Elektrik, doğalgaz artacağı için ülkede üretilen her şey de artar.


  • bos gezenin bos ustasi  (10.08.18 21:08:07) 
artmayacak bir şey düşünemiyorum.

umumi tuvalet fiyatları veya internet cafe saat fiyatları sabit kalabilir.
belki onlar da artar.
  • tabudeviren  (10.08.18 21:10:25) 
Her şeyin fiyatı artmak zorunda, zira dolarla gelen ürünler yüksek seyreden enflasyonun daha da yükselmesine sebep olacaktır. Umumi tuvalet işleten adam da geçinmek için fiyatları artırmak zorunda kalacaktır.


  • idexo  (10.08.18 21:31:32) 
Umumi tuvalet üstünden enflasyon hesabı falan yapacaksak necaset yiyelim hep beraber. Manyak mısınız abicim siz?

Enerji harcamadan ne üretebilirsin? Nothing.

Hıyarı Adana'dan kamyonla getiriyorlar İstanbul'a. Kamyon su yakmıyor. Buğdayı traktörle, biçerdöverle, değirmenle işlemeden un yapabilir misin? Fırında pişirmeden ekmek olur mu?

Enerji üretmiyor Türkiye. Enerjiyi doğalgaz olarak yurtdışından ithal ediyor. Döviz artınca enerji giderini de karşılamak için daha çok para harcayacaksın. Ekmek pahalandı.

Kış kapıda doğalgazla ısınan milyonları görecem ben.

Otobüsle, arabayla, trenle vs işe gidiyorsun, yol parası arttı.

Elektronikten bahsetmeye gerek bile yok. Hiç Vestel falan demeyin.

En dandik elektrikli eşyayı bile enerji tüketerek üretiyorsun bu 1.
En ufak elektronik devreyi bile Çin'den getirip takıyorsun alete bu 2.

Kusra bakmayın avuçladınız. Benim maaşım yurtdışında yaşıyorum bir günde sabahtan akşama 2500 tl arttı. E ben böyle yoktan zenginleşiyor muyum sanıyorsunuz?

Bu böyle giderse açlık kıtlıktır sonu. Karanlığa gömülür Türkiye, lambayı yakacak elektrik bile kalmaz. Bkz: Venezuela.
  • bos gezenin bos ustasi  (10.08.18 21:49:09) 
Et, buğday, yağ,
Unutmayın ki saman dahi ithal edebilen bir ülkeyiz, bunun sebebi ise yetersiz tarımsal üretimin tarım ürünlerinin fiyatını artırması, yani az saman varsa talep fazla oluyor ve bu sebeple artıyor, bunun için de saman ithal ediliyor, buğday da benzer, ithal edilince fiyat rekabeti oluyor, çiftçi daha ucuza satıyor.
Fiyat rekabeti olmayacağı için, çiftçinin maliyeti artacağı için buna göre bunlar da zam yiyecek. Yani her şey etkilenecek.

Bu arada çiftçilere acımayın, bugün miras bölünmesi yaşayıp küçük kalan çiftçiler dışındaki düzgün miktarda tarla işleyip para kazanamayacak çiftçi yoktur, gayet güzel para kazanılır, ama bizim çiftçimiz çiftçilik falan yapmıyor aslında, yapmayı bilmiyor ya da, bugün gerçekten çiftçilik yapan adam kazanır gerçekten güzel para kazanır, yani emeğinin karşılığını alır.
Ama bizde ne oluyor? Sosyal devlet sömürgeciliği, 500kg/dekar verim alabileceği yerden 200 kg verim alıyor, desteklerle de geçiniyor, safi zarar, ucuz krediyi de çekiyor (sadece bu krediyi vadeliye bağlasa azımsanmayacak kazanç elde eder).
  • atom karincanin torunu  (10.08.18 22:25:59) 
Maaşlar hariç her şey artacak, öyle diyelim.


  • noluyo yaa  (10.08.18 22:55:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.