[]

ekonomi bilim mi

yoksa guclulerin gucsuzleri somurmesini mesrulastirma araci mi?




 
soruyu değiştirelim mi?

fizik bir bilim midir? yoksa atom bombası yapıp yüzbinlerce insanı öldürme aracı mı?
  • kljgslsdkjsd  (10.08.18 19:55:46) 
fizik pozitif bilim ama


  • 000000  (10.08.18 19:58:15) 
bilim olduguna inanmayanlar (inanmak?) tarafindan ele alindiginda tr deki gibi durumlar yasanabiliyor. cocuklarin eline verilmeyecek kadar onemli bir bilim hem de.
ciddi ciddi cevaplamak gerekirse sorunu,evet, ekonomi fizik , kimya gibi hipotezleri kontrollu deneylerle test etme imkani vermiyor, o acidan farkli. onun yerine tarihsel, cografi, davranissal ve diger bilimlerle karsilastirmali olarak degerlendirme firsati sunuyor. verilerin yorumu elbetteki politik bakis acisina gore degisebiliyor. orada da bilimin bagimsizligi ve birden fazla cozum one surme ozelligi one cikiyor. benim bildigim bu, umarim bir ise yarar. yalnis biliyorsam da umarim duzeltirim.

  • tresrichesheures  (10.08.18 20:44:40) 
fed istediği gibi para basıyorsa her şey bunlara bağlıysa bunun bilimdeki adı ne?


  • 000000  (10.08.18 20:56:53) 
birbirinden cok alakasiz iki soru sormussun. ki zaten cevap seceneklerin mutually exclusive degil.
yani ekonomi ya 'bilimdir' ya da 'guclulerin gucsuzleri somurmesini mesrulastirma aracidir' denemez. kljgslsdkjsd cevabini bir daha oku, ironiyi anla.

  • lamartin  (11.08.18 07:03:21) 
Soruda sikinti var.
Gucsuzlerin somurmesini mesrulastirma amaci olan sey de bir olabilir pekala. En ustteki cevap guzel aslinda. Fizik bilimini kullanarak atom bombasi yapip yuzbinlerce insani oldurmusler, bilim ile yani.
Mesela sosuoloji bilimiyle de algi yonetimi yapip insanlari kandiriyorlar. Bir bilimi kotu amacla kullanmak onu bilim olmaktan cikarmaz.
Ayrica gucsuzlerin somurmesini mesrulastirma bira PR isi, ekonomi baska bir disiplin.
  • stavro  (11.08.18 09:57:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.