[]

kredi kartının temassız özelliği

bunu kapattırmak istedim, kapatamayız dediler. limiti düşüreyim dedim, düşüremeyiz dediler

bugün eczanede ben daha bir şey söyleyemeden hop temassız çekti eleman.

yolu yordamı yok mu bunun?
kart: halkbank paraf

 
rfid cüzdan alın diyecektim de ilk kez gördüğüm şu yazıya (www.csoonline.com) göre temassız kartlardan dolandırıcılık soygun olayı suçları falan yokmuş zaten. öyle bi teknoloji yokmuş diyor tech sektöründeki bu adam yani. kısacası alışveriş yaparken kartı temassız ödeme cihazına yaklaştırmadan emin olmak söyleyeceğiniz varsa söylemek dışında bir şey yapmanıza gerek yok. yanlış bir çekim işlemi olunca da iade diye bir şey var. normal kredi kartlarındaki iade işleminden farklı işlediğini sanmıyorum. bence kaygılanacak bir şey yok yani.


  • kisa bisey olsun istemistim  (10.08.18 18:21:31 ~ 18:21:49) 
kartın temassız limiti 90TLdir. kartla her temaslı işlem yaptığınızda yenilenir. kartı çaldırsanız veya dolaşan videoda olduğu gibi çantanıza pos cihazı tutarlarsa en fazla kaybınız 90TL olur (kartın şifresini üzerine yazmadıysanız). İşlemin hangi üye işyerinin hangi posundan yapıldığı belli, chargeback ile geri alırsınız.

90TL üzeri temaslı işlem yapmak istediğinizde pos şifre sorar.

Temassızı kapattırmaya gerek yok yani.
  • inheritance  (10.08.18 18:59:15 ~ 18:59:35) 
Akbank’ta şifresiz işlemlere kapattırma var mesela (internet harcamalarına filan da kapatıyor böyle olunca), böyle bi uygulama var mı diye sorun çağrı merkezini arayıp


  • mutlusismankedi2015  (10.08.18 20:07:04) 
Arkadaslar pasa gonlum oyle istedigi icin kapattirmak istiyorum. Illa bir sebebimin olmasi gerektigini de dusunmuyorum.


  • la noix  (10.08.18 20:25:44) 
kartı değiştirmen lazım maalesef. bankandan ürün devri talep et.


  • piremses  (10.08.18 21:01:36) 
temassız işlemler genelde offline (bankaya gitmeden kart onay veriyor) oluyor. bu durumda pos gün sonu yaptığında veya parametresine göre belli bir offline işlem sayısı veya süreye göre üzerindeki offline işlemleri kendi bankasına gönderir. temassız olarak yaptığınız işlem hemen bekleyen provizyonlarda gözükmüyorsa sebebi budur.

online (onay için bankaya gidilen) işlemlerde banka teorik olarak işlemin temassız yapıldığını (araştırmak isteyene : pos entry mode) anlayıp ret dönebilir.

offline işlemleri engellemenin tek yolu kartın içindeki anteni etkisiz hale getirmek.

temassız kullanmak istemiyorsanız temassız kartınızı iptal ettirip temassız özelliği olmayan bir kart isteyin.
  • inheritance  (10.08.18 21:15:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.