[]

Dresden ile ilgili sorular

Selamlar,

Arkadaşımın doktora için Dresden’e gitme ihtimali var. 1100 EUR nasıl bir miktar geçinmek için? Bunun haricinde şehir ve şehirde yaşamla ilgili belirtmek istediğiniz noktalar var mı?

Teşekkürler.

 
1100 Euro az, genelde 1500 Euro verilir burs oldugu zaman. Niye o kadar az anlamadim ben.

Dresden'de o paraya gecinilir, hatta belki 3-5 kenara atip biriktirebilirsin bile hesapli yasarsan.
Dresden biraz irkci diye duymustum ama orada yasamadigimdan kesin bir yorumda bulunmak istemiyorum.
  • chitosan  (10.08.18 14:24:11) 
Türkiye´den bir arkadasim yeni yerlesti. Kendi yasadigim yerle karsilastirdigimda yeme-icmenin ve barinmanin uygun fiyatli oldugunu goruyorum. Ayrica genc ogrenci nufusu cok, canli ve guzel bir sehir. Ben begenmistim en azindan, Dogu sehirlerine olan onyargima karsin.

1100, ogrenci evine de cikarsa cok rahat yeter. 1100 cok az degil bence, benim sehrimdeki doktora ogrencisi 1300 aliyor, ki Köln Dresden´e gore cok pahali bir yer.
  • buf-e kür  (10.08.18 15:02:58) 
yari zamanli pozisyon teklif ediyorlar genelde, sanirim o yüzden bu ücret. Biraz arkadasinin bakis acisina bagli bence, ögrenci hayati yasarim derse hayli hayli yeter, hatta gezmeye de para ayirabilir.

kendine ait genisce bir ev tutayim dese sikinti olabilir ama ögrenci yurdunda kalirsa ya da WG dedikleri tarzda baska insanlarla ev arkadasligi yapacak sekilde kalirsa gayet yeter parasi.
  • antopoloji kusu  (10.08.18 15:39:42) 
Yemeğini düzenli olarak evde yaparsa masraf kalemlerinden birini ciddi anlamda azaltmış olur: lidl, penny gibi marketlerin fiyatları gerçekten ucuz. Ev fiyatlarını bilmiyorum ama kendi kaldığım yere bakarak (aylık 230 ödüyorum) verilen miktarın yeterli olacağını düşünüyorum. Ama tabi arkadaşınızın yaşam tarzına bağlı biraz bu miktarın yetip yetmeyeceği. Onun dışında haftasonlarından birinde atlasın leipzig’e gitsin, 1-2 saat uzaklıkta.


  • kojonotsuki  (11.08.18 01:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.