[]

Kişisel Kriz Önlemleri

Arkadaşlar merhaba.

Bildiğiniz üzere, çok yakında daha da sertleşecek bir kriz fırtınasına girmiş bulunuyoruz. Ben kendi adıma bu kriz ortamından ufak hasarlarla sıyrılabilmek için çeşitli önlemler aldım. Bunlar:

1. Kahvaltılarımı dışarıda yapıyordum, en az 10tl gidiyordu. Dışarıda kahvaltı yapmayı bıraktım, evde hazırlayıp işyerinde yapıyorum.
2. Öğle yemeklerimi inceledim, 25-35TL bandında gidip geliyordu. Öğle yemeklerimi artık "en fazla 15tl" olacak şekilde yiyorum.
3. Marketten alışverişi kestim, çok yakında pazar yeri var, her Çarşamba Pazar alışverişi yapıyorum.
4. Cafe ihtiyaçlarımı şirketin verdiği Sodexo'nun geçtiği yerlerde karşılıyorum. Eğer o kafede sodexo yoksa kesinlikle girmiyorum.
5. Ekstra - lüx harcamaların yüzde 80'ini bıraktım - erteledim.
6. Akşamları bazen dışarıdan söylüyordum, tamamen bıraktım, Pazar alışverişini ona göre ayarlayıp evde yemek yapıyoruz.
7. Kendime bir harcama hedefi koyup ayı 3'e böldüm, tüm harcamalarımı yakından takip edip ilk 10 gün hızlı gittiysem diğer günler yavaşlıyorum ve harcama hedefini bir şekilde tutturmaya çalışıyorum.
8. Cep telefonuma "giderim var" uygulaması indirdim, tüm harcamalarımı buraya girip haftasonlarında analiz yapıyorum. Kısılması gereken yerler varsa not alıyorum.

Sizin böyle küçük ama etkili önlemleriniz nelerdir?

 
Türkiye böyle değilken de uyguluyordum aşağıdakileri
1.Kitaptan, sinemadan, tiyatrodan, kıstım.Müze kart var
2.Sigara alkol yok.
3.Aburcubur almak yok.(sağlıklı da)
4.Giyimden olabildiğince kısmak (indirimli vakitleri kovalamaya başladım)
5.Elektriği, suyu çok harcamamak.
6.Çay kahve hiç aramam, dışarda ya da evde farketmez.
  • çılgındünya  (10.08.18 14:01:19 ~ 14:01:47) 
istanbul'da beyaz yakalı bölgelerinde bir yerde çalışıyorsan 2. madde bence biraz zor. ben 20 tl'den aşağı yemek bulamıyorum. günlük yemek ücreti bizde 17,50 tl. bence evden yemek getirmek daha mantıklı


  • hononu  (10.08.18 15:52:20) 
- ogle yemeklerinizi de 2-3 gun evden goturebilirsiniz, saglikli da oluyor. sirketteki ortama gore bazen sosyallesmek icin ogle yemeklerine baskalariyla cikiyorsaniz 1-2 gun de disarida yersiniz.
- supermarketleri gozardi etmeyin, cok acayip indirimler olabiliyor. hatta kimi urunlerde pazar bana cok pahali geliyor.
- internet sitelerinde de cok acayip indirimler olabiliyor, hepsiburadadan cok uyguna market alisverisi yaptigimi bilirim. keza sampuan, sabun vb gibi urunleri de internette veya supermarkette kampanyali uyguna bulabilirsiniz.
  • orange coffee  (10.08.18 16:17:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.