[]

nedir bu sabit kur rejimi- serbest kur rejimi

buyrunuz. ekonomi bilgim sıfır




 
cikip diyorsun ki "arkadas bu ulkede dolar bundan sonra 4 tl. sabit kur rejimine gectik".

serbest piyasada o sirada dolar karaborsa oluyor, birak 8 liralari 12 liralara dayaniyor. ondan sonra yine ayni kisiler cikip diyor ki "yok yok vazgectik kur dalgali yine"... tabi bu surecte kur mur babalara geliyor. toparla toparlayabilirsen.

bkz: iran'in son 6 ayi
  • brkylmz  (10.08.18 10:40:30 ~ 10:41:19) 
Sabit kur devletin kendi eliyle piyasayı manipüle etmesidir. Yani TL değer kaybedip Dolar yükseldikçe, yani yatırımcı Dolarını Türkiye'den çıkardıkça, devlet Merkez Bbankası'ndaki kendi Dolar rezervinden bir miktar dövizi piyasaya verip Dolar-TL kurunu sabitlemeye çalışır fakat bunlar geçici ve riskli çözümlerdir, zira üretim ülkesi olmadığımız için ülkeye Dolar girmez, Dolar girmediği için bir süre sonra TL yine değer kaybeder Dolar yine yükselir, sen yine elindeki rezerv Doları piyasaya verirsin ama senin elindeki Dolar miktarı da kısıtlı olduğu için, çünkü üretmiyorsun ülkeye Dolar girmiyor, bunu sonsuza kadar yapamazsın, bir süre sonra piyasaya vereceğin Dolar kalmaz sağdan soldan borç Dolar almaya başlarsın, yani sabit kur Türkiye'nin başvuracağı bir yöntem değil öyle bir işe girmeye kimse cesaret edemez, asıl kriz o zaman çıkar.


  • angelus  (10.08.18 10:48:48) 
kısaca sabit kur rejimi venezueladır.

50 dolar bozup bozduğu bolivarlarla yatakta banyo yapan çocuktur.(youtube'da venezuela dolar diye aratın)
  • binder dandet  (10.08.18 13:26:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.