[]

1 yıl önce 200k kredi çektim

0.99'dan çekmiştim, konut kredisi, 10 yıl vadeli.
2800 ödüyorum. o zaman dolar 3.50 falandı.

şimdi dolar 6 lira olmuşken
ben kârlı bir iş mi yaptım yoksa boka mı battım?

yorumlayacak ekonomi altyapım yok kusura bakmayın.

 
enflasyon %20-25 üzerine çıktı, sizin faiz %12/13 olsa fazlasıyla kardasınız. iyi iş.


  • cedex  (10.08.18 10:17:25) 
Kardasınız. Konut kredisinde geri çağırma da yok kanunen, yani banka "lan faiz arttı verdiğim kredileri zamanında ucuza vermiştim, geri çağırayım" diye düşünemez.

Siz hep 2800 ödeyeceksiniz, zamanla geliriniz azar azar da olsa artacak. Bir iki sene ev fiyatları yatırım aracı olarak kar sağlamaz, ama sonrasında evinizin de değeri yükselecek.

Win win yani, kredi taksitlerini ödeyebildiğiniz sürece sıkıntı yok.
  • John Bloor  (10.08.18 10:30:32) 
Sen neden batasın zaten TL üzerinden borçlanmışsın, borcunu TL üzerinden ödüyorsun, TL değer kaybederken sen yine 2800 lira ödeyeceksin, 10 sene sonra ödeyeceğin 2800 lira zaten sakız parası gibi bir şey olur.


  • angelus  (10.08.18 10:38:16) 
ekonomi stabil gitseydi sen aylik 800 dolar taksit oduyor olacaktin. su anki tabloda odedigin taksit 466 dolar. (evet maasin da ayni oranda eridi ama maasin artacak, taksit miktarin hep ayni kalacak)


  • brkylmz  (10.08.18 10:53:16) 
şimdi sen kendi paranı eve yatırmadığın için kardasın. zaten öyle bir paran yoktu, borç aldın.

düşen kurdan borç aldığın için kardasın. şimdi enflasyon tavan yapacağı için senin taksit/maaş oranın düşecek falan.

diğer yandan evin değeri dolar olarak düştü. ama zaten o kadar paran olmadığı ve dolar yatırmadığın için bu seni fazla ilgilendirmez.
  • babilbaligi  (10.08.18 11:04:53) 
kârdasın diyemiyorum çünkü fazilerin yükselmesi ev fiyatlarını düşürüyor .aldığın ev fiyatından zarardasın


  • Bostan  (10.08.18 18:15:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.