[]

ileri yaş boşanması

kuzenimin iki tane erişkin çocugu var. biri 20 yaşında kız, diğeri 14 yaşında erkek. kız italya'da üniversite okuyor, yaz tatili için geldiğinde anne ve babasının ayrılık kararı aldıgını öğreniyor haliyle de çok üzülüyor. iki tarafı da barıstırma calısmaları ıcınde. annesi bosanmak istemiyor ama en cok kuzen istiyor. 20 sene hıc mutlu olmadım, cocuklarımın büyümesini bekledim, artık biraz da kendi isteklerime göre yasamak ıstıyorum dıyor. anne ise kızgınlıgından dolayı hep babasını ve baba tarafını kızına kötülüyor. yanı ortada sureki cocugu yanlarına cekme ve onu kendılerince haklı gorulmesı gereken bir merci gibi kullanıyorlar.
baba ise sen buna karısma, biz anne ve babayız, kararımıza saygı dur dıyor.
erişkin bosanmalarında yetişkin cocuklar sizce bu durumların neresınde olmalı?


 
baba doğru söylemiş. kararlar kesin ise karışmamak lazım.


  • elorelia  (10.08.18 10:12:18) 
bence anne babanın kararına saygı duymalı. ama erişkin bir çocuğa hangi tarafta kalacağının özgürlüğünü de tanımak lazım. çocukken anne babadır sen karışma ikisini de sev denir ama 20 yaşında bir insanın bu ayrılıkta kalbi kırılan, haksızlığa uğrayan tarafa yakın durmaya hakkı vardır.

muhtemelen bu zamana kadar çocukluktan beri o da yeterince etkilenmiştir zaten. ayrılık kararında söz hakkı olmayabilir ama bu durumdan etkilenen biri olarak anneye ya da babaya bir tavır takınmaya hakkı var diye düşünüyorum.
  • aquarium  (10.08.18 10:21:47) 
Umut varsa tarafları uzlaştırma gayreti iyi olur. Umut yoksa 'Ben sizin kavganızda taraf olmayacağım.' mesajı verilebilir.
Küçük kardeş yaş itibariyle etkilenecektir. Ona yoğunlaşıp, sahipsiz olmadığını hissettirmek en uygun davranış olur.

  • oguz altun  (10.08.18 10:23:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.