[]

Kediye yaş mama vermemek

yaklaşık 2 yıldır bizimle olan dişi kısırlaştırılmış kedimiz var. cok küçükken 1 2 kez vermemiz dışında, yaş mama vermedik. şu an ise n&d tavuklu düşük tahıllı kısırlaştırılmış kedi maması veriyorum.
kuru mama yanında ara sıra zeytin, tavuk vs veriyorum.
hiç yaş mama vermemek sıkıntı mı?


 
bence hem çeşit olması açısından hem de vücuduna yeterince su aldığından emin olmak için haftada birkaç kez yaş mama verilmeli. bizde pek yaygın değil (ki ekonomik olarak pek mümkün de değil) ama amerikada, ingilterede vs. sırf yaş mamayla kedi beslemek oldukça yaygın, diğer türlü çöl hayvanı olan kediler yeterince su içmediği için ve kuru mama midede şişip mide rahatsızlıklarına yol açabildiği için. hatta sanırım böbrek sorunlara yol açanın da kuru mama olduğunu düşünüyorlar. ben konservenin kanserojen olduğunu duyduğum için bozita marka mama alıyorum, 400 ml lik tetrapakta oluyor bunlar. dörde bölüp dondurucuya atıyorum. haftada iki kez birer parçasını çözüp veriyorum.


  • slow like honey  (10.08.18 09:11:06) 
veterinerler kuru ve yaş mamayla besleyin diyorlar. yaş mama, vücudun su eksiğini kapatıyor. kuru mama, tek başına çok faydalı değil.


  • nice tnetennba  (10.08.18 12:21:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.