[]

Ekonomistler direnç noktasını nasıl biliyor?

dolar 5.40'tan döner

borsa 88 binden altı görürse serbest düşüşe geçer

gibi direnç-kırılma noktalarından bahsediyorlar. bunu nasıl bilebiliyorlar? formülü vs mi var?

 
teknik analiz diye bir ders var :)


  • probiyotik  (09.08.18 21:49:03) 
ali perşembe - "teknik analiz mi hadi canım sen de" kitabını oku. google'ı şöyle bir kurcalasan da bulursun bir şeyler.


  • oz hakiki tosun pasa  (09.08.18 22:31:06) 
Teknik analiz biraz hikaye. Hiç bi büyük yatırımcı şurası kırılırsa çöker şurası kırılırsa kopar diye alım yapmaz.

twitter.com
  • lata  (09.08.18 22:36:18) 
Bir formulu var evet. Ancak teknik analiz profesyonel traderlar tarafindan gunluk, anlik alim satim sirasinda kullanilan gostergelerden sadece biridir. Baska gostergeler de var MA, RSI, Bollinger vs. vs. bir suru. Yine de kimse %100 emin olamaz bu gostergelerden. Cunku gelecegi kimse bilemez, bunlar tahmin yapmada kulanilan araclar sadece. Bir de temel analiz var, o da baska bir konu.


  • dougsampson  (09.08.18 22:55:57) 
@lata büyük yatırımcı nelere bakar?


  • oz hakiki tosun pasa  (09.08.18 23:16:11) 
buyuk yatirimcinin cevresi olur, iceriden bilgisi olur. dunyanin kalbi atiyorsa, kendisi aort damarinin basinda kamp kurmustur. senin haberlerde gordugun seyi o 1 saat oncesinden duyar pozisyonunu alir. 1 hafta oncesinden olma ihtimaline uyanmistir hazirligini yapmistir. asimetrik bilgi vardir isin icinde yani.


  • robokot  (09.08.18 23:29:45) 
bu dediğin temel analiz mi oluyor? hangi rasyolar mesela?


  • oz hakiki tosun pasa  (09.08.18 23:37:08) 
Bu rasyolar roe roa hisse basina kar fk pd/dd ev/ebitda satışı tl mi yapiyor dolarla mı maliyeti tl mi dolar mı bi çok şey var.


  • lata  (09.08.18 23:41:34 ~ 23:42:36) 
Geneli öyle detaylı teknik analize girmiyorlar. onlar için önemli olan "test etme". destek ve direnci ne kadar çok test ediyorsa parite o kadar orayı zorlar düşüncesindeler. Süslü cümlelerle de anlatınca bir şey yapacaklarmış gibi duruyor ama kelin ilacı olsa kendi başına sürer. Böyle kesin konuşanlar genelde şişirme ekonomist. Hele temel analizle tekniği harmanlayamıyorsa uzak dur. Şimdi dünya üzerindeki bütün süper ekonomistler otursa harıl harıl doların yönüyle ilgili tahmin yürütseler, Türkiye'deki bir iktidarın sözüyle bile darmaduman olabilir. Yani o ekonomist Türkiye'deki siyasetçinin danışmanlarına kadar hepsinin davranış biçimlerine kadar bilmeli. Değiştikleri noktaları anlamaları gerekir. Yoksa direnci üç kez test etti artık yukarı yönlü falan filan basit işler.


  • silver apple  (10.08.18 00:03:57) 
teknik analiz hikaye demek biraz komik. gayet de teknik analiz ile yatirim yapan buyuk yatirimcilar da var. teknik analiz temelde insan psikolojisine ve insanin icgudusel davranislarina dayanir. butun marketlerde al/sat yapanlar insanlar oldugu icin teknik analiz, doviz, stok, bond, emlak, kripto para vs farketmeksizin butun marketlerde ayni sekilde sonuc verir. birazcik da (bkz: self-fulfilling prophecy) durumu da var. teknik analiz hicbir zaman sana %100 bir hedef koymaz. belli sartlar olustugu takdirde belli bir hedef ve stop-loss noktalari belirlemeni saglar. her teknik pattern'in gercekleme olasiligi farklidir ve zannedilenden daha komplekstir.


  • crucio  (10.08.18 00:45:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.