[]

Arapların Londra sevdası

Kökeni, nedeni nedir? Başka hiç bir kentte yok böyle bir şey. İstanbul'da her taraf Arap oldu deniyor ya, işte onun 20-30 katını hayal edin Londra merkezdeki durumu anlamak için.




 
Hepsinin Arap olduğundan emin misin? Pakistanlı olmadıklarindan emin misin?


  • Traveller  (09.08.18 18:49:37) 
metropoller hep mülteci ve göçmen dolu. paris veya amsterdam’da da durum aynı.
ek olarak londradakilerin çoğu güney asyalı (pakistan, bangladeş vs)

londra’da ayrıca zengin hintli, pakiler de var.
  • cedex  (09.08.18 18:53:05 ~ 18:53:48) 
Gecen sene yazin Londra´daydim, hic oyle bir sey hatirlamiyorum. Pakistan/Hindistan asilli olmadiklarindan emin misiniz +1.

Ayrica, zengin Araplarin Avrupa takintilari var. Lugano Arap doluydu ki, ki Lugano Isvicre sartlarinda bile pahali bir yer. Ya da Milano´da cilginca alisveris yapan Arap kafileleri gorebilirsiniz. Ayni durum Cinliler icin de gecerli. Cin´den tanidiklarim Avrupa´nin birkac ulkesinin ozellikle zenginler arasinda cok populer oldugunu ya da insanlarin hayallerini susledigini soylemislerdi.
  • buf-e kür  (09.08.18 18:54:02 ~ 18:54:45) 
aynen oyle, her yer arap. birbirlerinden duyduklari seyler. londrada para harcamak, hediyeler almak vs onlar acisindan statu sahip olanlarin yapabilecegi bir sey. ingilizler de bunlar para getiriyor diye ses cikarmiyor. ozellikle hyde park civari, her yer arap.


  • ubi dubium ibi libertas  (09.08.18 18:57:24) 
@traveller, cedex arap olduklarına eminim pakistan, bangladeş, hintliler bildiğim kadarıyla arapça konuşmuyor, özel direksiyonlu arabalar getirmeleri ya da 30 kişilik tüm sülale ellerinde alışveriş poşetleriyle gezdikleri de çok nadirdir herhalde. Türkiye'de araplarla akraba olduk zaten, adamları 10 metreden ayırt ederiz, merak etmeyin:)

@cedex paki ırkçı bir söylem bu arada nigga gibi bir şey

@buf-e kür Londra'da arap görmedim derken, hocam sen başka Londra'ya falan mı gittin? Banker Bilo Münih olayı olmasın:)
  • freedonia  (09.08.18 19:05:57 ~ 19:15:05) 
turistleri bilmiyorum ama arap zenginleri çocuklarını okutmak için genelde londra'yı tercih ediyor. hatta geçenlerde haber çıkmıştı, bir arap prensin oğlu 3 tane altın kaplama hummer, aston martin ve lamborghini'yi sokakta park edip paso park cezası yiyormuş.


  • burya  (09.08.18 19:30:37) 
Araplarin tatil sezonu şu anda; cenevre de bu zamanlar Arap kaynar mesela. Londra için de aynı şeydır muhtemelen. Nisanda londra'daydım ben de, pek dikkatimi çekmedi açıkçası.


  • fraise  (09.08.18 19:47:44) 
"Istanbul'da her taraf Arap oldu deniyor ya, işte onun 20-30 katını hayal edin Londra merkezdeki durumu anlamak için."


El-cevap: "Hic oyle bir sey hatirlamiyorum."

Bu cümleden "Londra´daki Arap asilli insan sayisi sifirdir." mi cikiyor? Ayrica, cevabin devaminda da anlatmisim Araplarin Avrupa sevdasini. Baska hicbir kentte boyle bir sey yok degil, Avrupa´nin bircok sehrinde Arap turist var bol bol demisim.

bkz. okudugunu anlama.
  • buf-e kür  (09.08.18 19:56:32) 
Bu yeni bir şey değil, tarih boyunca süregelen bir şey. Petrol parasını nerede yiyeceksin? Londra’nın kozmopolit yapısı, ne olursan ol gel mantığı herkesi kucaklaması bence asıl neden. Edgware Road, Marble Arch, Knightsbridge, Mayfair adamlar merkezi Araplara bırakıp gitmişler resmen, daha ne konuşuyoruz. Ne kadar üst sınıf, zengin British olursan ol, petrol zengini prens bilmemkimle nasıl yarışacaksın, adamın ülkesi var la. Harrodsu bilmemnesi bir sürü alışveriş merkezleri, bankaları, otelleri. Adam İngiliz prensesi Diana ile yasak aşk yaşamış. Bu mevsimde Milano’da çok arap var, İsviçre’de de çok arap var vs. gibi argümanlar nedir abi, Londra’daki Arap varlığını inkar eden ya da küçümseyecek adam bi zahmet Londra gettolardan çıkıp merkeze insin.


  • neck_and_neck  (09.08.18 20:54:01) 
@freedonia ve neck_and_neck,

Siz dis gostermeden, aklinizca "kucumsemeden", medenice ve insanca yazismayi nicin bilmiyorsunuz, gercekten bu agresifligin nedenini merak ediyorum.

Yok efendim, "Banker Bilo Münih"mis; yok "Londra gettolarindan inmek gerekirmis.".

Kendi argümaniniz varmis, soylemissiniz; saldirmak niye? 3.5 4 yildir Avrupa´da yasiyorum zaten ve kendi deneyimimi soylemisim. Gettoymus, bir tarafimla guleyim.
  • buf-e kür  (09.08.18 21:08:46) 
londra'daki arap popülasyonu fazla cidden; hem işverenim hem de birlikte çalıştığımız partneri araplarla iç içe ve en zengin arapların londra'ya, bir tık altındakilerin istanbul'a geldiği konuşuluyor laf aralarında. 2015'e kadar dini veya çeşitli sebeplerle istanbul'u tercih eden über zenginler de londra'ya gider olmuşlar 2-3 senedir; şirketin şehzadesi anlatıyordu geçen, orada yaşıyor.

bahseilen araplar kuveyt, katar ve bae'den genelde ama suudiler de yavaş yavaş tercih eder oldular. tl'nin değer kaybı sonrası daha orta kesim buralara gelir oldu, bizim iş yaptığımız arapların profili hep düştü mesela.
  • Bruce  (09.08.18 21:40:44) 
@buf-e kür getto derken ben inan küçümseme babında yazmadım, şehrin uzak noktalarını kastettim. Adamlar şehri 8-9 bölgeye ayırmış, şimdi mesela 4., 5. bölgede Southall, Brentford'da yaşayan adam ne arabı kardeşim Hintli istilası var, Lewisham'daki tüm afrika burda, ne arabı? ya da Haringaydeki adama sorsan her taraf Türk, Kürt. Araplardan fazlayız der. Ama merkeze yaklaştıkça Arap etkinliği eksponansiyel olarak artıyor.haklısın getto varoşları tanımlamada kullanılıyor küçümseme olarak algılamışsın bir şey diyemem. Ama "diğer milletlerin turistlerin ne kadar varsa araplardan da o kadar var" ya da "x şehrindeki Arap yoğunluğu, etkinliği Londra'dan daha baskın" vs denilirse kesinlikle katılmadığımı belirtmek isterim.


  • neck_and_neck  (09.08.18 21:56:55 ~ 21:58:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.