[]

evin duvarının rengini nasıl tahmin edebiliriz?

selam fellas,

evi badana yapacağız fakat tam rengi tutturmak istiyorum. yani renk değiştirmeden aynı renge boyayacağım. bunun için duvarın fotoğrafını çekip gitmek yeterli mi nalbura? yoksa farklı bi kolay yolu var mıdır?

teşekkürler.

 
normalde boya yapılırken tinerle seyreltilir farklı bir renk falan karıştırılır. bide duvarınızın renginin zamanla solduğunu var sayarsak birebir tutturmak çok zor. ama sıradan bir boyacı bile çok yakın tonlarını bulur, pek anlaşılmaz.


  • burty  (09.08.18 13:33:33) 
fotoğraf çekmek olmaz. çünkü çektiğiniz fotoğrafta renk muhtemelen gözle gördüğünüzden farklı tonda olacaktır.
en basiti boyacıyı getirip ben bu rengi istiyorum usta demek.

  • teritori  (09.08.18 13:37:14) 
boyayı ben yapacağım dolayısıla usta falan gelmeyecek eve :) nalbura gidip şu renkten istiyorum deyip gelip başlayacağım boyaya. sorun o zaten :) evin rengi toz pembemsi bi şey ama tam olarak kodu falan nedir bilemiyorum. :/


  • rahat ya  (09.08.18 13:40:36) 
Kullanacağın boya markasının renk kataloğuna bakarak bulabilirsin.

www.google.ru
  • oguz altun  (09.08.18 13:45:41) 
renk kartelasını al evdeki duvarla yan yana tut. hangisi en yakınsa onu yap. kartela vermiyorlarsa bulunsun kenarda'nın dediği gibi sıvasıyla bir miktar kırıp git.


  • eeb  (09.08.18 14:05:13) 
burty +1
teritori +1

o duvarlarda kimbilir kaç yıllık toz, is, sigara ve güneş solgunluğu var. boyanın orjinal rengi ile şimdiki hali arasında dağlar vardır. ve foto çektiğinizde de odadaki ışık durumu, sizin kameranızın özellikleri, çektiğiniz açı rengi bambaşka yapar. fotoda havana çıkan renk duvarda dağ kristalidir. online renk kartelalarına da %100 güvenmeyin aynı sebepten.

boya satan yerlerde renk kartelaları var. onlardan 3-5 farklı markanınkini alıp duvarınızın üstüne koyup karşılaştırabilirsiniz. birebir tutturabilirsiniz böylece.

ayrıca malum sebeplerden ötürü filli boyayı tercih ediniz.

izmirdeyseniz de şemikler tarafında erman ticaret var. hem ucuz, hem adamlar sorduğunuz her abuk soruya bile yardımcı oluyorlar.
  • halanne  (09.08.18 14:07:36) 
kesinlikle filli boya zaten. onun dışında marka almayacağım.

kartela vermezler sanırım fakat bi parça koparıp nalbura gitmek daha mantıklı.
  • rahat ya  (09.08.18 14:22:04) 
Telefona bir Color Picker tarzı program yükleyerek duvardaki boya renginin renk kodunu tespit edebilir, bu kodu satıcıya iletebilirsin.

Örnek:
play.google.com
  • ziv zulander  (09.08.18 14:33:51) 
Aga makinalar var. Hangi renk istiyorsan o rengi döküyor alet...


  • her giriste sifresini unutan adam  (09.08.18 16:09:02) 
Kartela verirler, kartelanın amacı bu zaten. Fakat birebir aynısı asla olmayacak, bunu bilin. Aynı markanın aynı isimle ürettiği boyalar bile her sene birbirini tutmaz. Çok benzeri olur ama birebir asla.


  • John Bloor  (10.08.18 09:58:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.