[]

Enlem ve boylam değerlerinden Unique ID oluşturmak

Virgülden sonra 9 basamak var her ikisinde de ama ID alanı 18 karakter saklayamıyor.

Enlem||Boylam yapıp bu değerin karekökünü alayım dedim ama güvenemedim. Başka ne yapabilirim?


 
16 lık sisteme falan çevirseniz? numeric alan mı sadece?


  • kisa  (09.08.18 13:46:15) 
aralarındaki mesafeler ne kadar ? 9 basamak cm bazında bir hassasiyet olabilir. id alanı kaç karakter saklayabiliyor ?

bir de id alanı muhtemelen ascii olarak her değeri alabiliyordur. fakat koordinatlar decimal. yani id alanındaki her bir byte için aslında 2 tane rakam saklayabilirsin eğer 4 bit hex olarak kullanırsan.

mesela 17 değeri için 0001-0111 gibi.
  • orpheus  (09.08.18 13:48:40 ~ 13:50:08) 
Belirtmeyi unutmuşum, ID alanı number arkadaşlar. Maksimum 15 digit yazabiliyorum. Tabloya müdahale etme şansım yok maalesef.


  • chicha  (09.08.18 13:57:59) 
yan yana rakam olarak yaz, sonra hashini al. SHA256 falan mesela. Sonra ID alani kac karakter aliyorsa SHA256'nin ilk o kadar karakterini al. ID alanin cok cok dar ise collision olabilir bir zaman tabii pigeonhole principle'dan dolayi.


  • robokot  (09.08.18 14:13:22 ~ 14:14:39) 
Ha ID alanin numbermis sadece. Hangi cinsten number? kac bit oluyor maksimum? Yine SHA256 alip ilk o kadar bitini kullanabilirsin yine rakam olarak girersin o zaman. Tabii gizli olmasi gerekiyorsa (yani kisinin ID yi enlem boylamdan bulamamasi gerekiyorsa bir yerlere bir salt eklemen gerekir.


  • robokot  (09.08.18 14:18:35 ~ 14:19:27) 
Olası en yakın 2 koordinat en çok ne kadar yakın olabiliyor? 9 basamak çok hassas. Eğer konumlar arası mesafe daima 10 metreden fazlaysa virgülden önceki 3 ve sonraki 4 haneyi kullanarak unique ID oluşturabilirsiniz.


  • mikro patlama  (09.08.18 18:42:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.