[]

Kaputun boyalı olması kötü müdür?

Araç gayet güzel Ama kaput boyaliymis. Neden boyalı sorusuna cevap verilemiyor. Neden boyalı olabilir bir kaput? Alınır mu bu araç?




 
Kaza yapmıştır. Üzerine inşaattan bir cisim düşmediyse...


  • frenchvanilla  (09.08.18 00:03:56) 
sasi saglamsa alinir, kaput dedigin teneke kapak sonucta. arabanin yuruyeniyle ilgili hic bir alakasi yok. ama kaputun boyanmasi icin ya yukardan ustune birsey dusmus olmasi lazim, ya sert fren yapip ondeki kamyonun, kamyonetin altina girmesi lazim yada onden sert kaza yapip, tamponun vs gocup kaputu yamultmasi lazim. sonuncusu degilse sikinti yok, alinabilinir, ama sonuncusu ise sasi de yamulmus olabilir, on yuruyen takim zarar da gormus olabilir. bu durumlar sikinti olabilir. on takimlara guzelce baktirmak lazim


  • crucio  (09.08.18 00:08:25) 
@crucio peki ekspertiz anlar mı neyin ne olduğunu?


  • retiredcolonel  (09.08.18 00:11:17) 
ozellikle belirtirsen bakabilirler, ama sanayideki bir usta daha iyi anlar.


  • crucio  (09.08.18 00:18:39) 
hiç uğraşma
mecbur kalmadıysan alma.......

  • 2 tostos turan  (09.08.18 00:18:59) 
sahibi bilmiyorsa muhtemelen ciddi kazasi vardir, o yuzden soylemiyorlardir. yada onceki sahibinden kalmistir bunlar da farketmemistir. bu durumda da yine ciddi kazasi varmistir onceki satici bunlara kitlemistir. kaput boyasi cevap verilemeyecek bir soru degil. eger cevap veremiyorlarsa sikinti var demektir. ya vazgecin yada ciddi pazarlik kozu olarak kullanin


  • crucio  (09.08.18 00:21:09) 
tramer kaydı sorgulayın?


  • kaybeden adam  (09.08.18 02:47:23) 
"cevap verilemiyor" ise koşarak kaç. acı gerçeği söylemeden birine yamamaya çalışıyorlar demek ki..


  • tabudeviren  (09.08.18 07:27:23) 
kaputta işlem varsa aracın mekanik donanımı zarar görmüş olabilir. o araç alınmaz. bir şekilde adama güvenir alırsın sonra satmaya çalıştığında elinde kalır ya da 4-5 bin tl düşük fiyata satmak zorunda kalırsın.


  • himmet dayi  (09.08.18 08:13:45) 
türkiye piyasasında kaput boyanmışsa aracın fiyatı düşer. çünkü arabanın önden kazalı olduğunu gösterir. eğer darbe çok sert değilse ve şaseye kadar gelmediyse sıkıntı olmaz ancak alsatta alıca da soru işareti yaratıyor. türkiye piyasası çok saçma bir piyasa 10 yaşındaki arabada boya var mı diye soran var. kazanın fotoğrafı veya kaza tutanağı varsa görüp karar verebilirsin.

cevap vermediyse hava yastığı patlamadığı için perte ayrılamayan araç grubundan olabilir.
  • mikahakkinen  (09.08.18 08:44:12 ~ 08:45:37) 
Şu noktayı kaçırmamak lazım ama; kaput değişmedi sadece boyandıysa basit bir çarpma da olabilir.

Çünkü yeni araçlarda kaporta peynir tenekesi gibi, en ufak çarpmada tuvalet kağıdı gibi kırışıyor. Yani ciddi bir kaza yaptıysa kaputun düzeltilip boyanması neredeyse imkansız, sadece boyandıysa ve kaput orjinal ise iyi bir ekspertiz ve pazarlıkla alınabilir.

Alırken de ucuz alırsınız satarken de ucuz satarsınız.

Fakat şu da olabilir; kaput değişmiştir ama müşteriyi baştan kaçırmamak için boyalı diye yalan söylüyor olabilirler. Ekspertz aşamasında "ha kaput değişmiş mi? biz sadece boyalı biliyorduk" diyebilirler.
  • John Bloor  (09.08.18 09:30:34) 
Bizden örnek vereyim. Küçük bir çarpma oldu. Çarptığımız yerde ufak denir parçası olduğu için kaput biraz yamuldu. Yamulan kaputu değiştirmek lazım dediler. Değiştirdik. Ama aslında büyük bir hasar yok. Tabi ki arabanın fiyatı düşecek. Bence alırken radyatör ve şasiyi iyice kontrol ettirin. Önden ciddi hasar aldıysa mutlaka radyatorda sorun vardır. Arabanın fiyatını da düşürtün biraz. Sonuçta satarken de ucuz satacaksınız.


  • mithrilfender  (09.08.18 09:51:33) 
neden boyalı sorusuna cevap veremiyorlarsa ilişkiyi kesin.


  • stanley weber  (09.08.18 11:18:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.