[]

bunu en ucuza nasıl yaptırabilirim?

materyal fark etmez, plastik olur tahta olur. ev kira. ucuzun da ucuzu lazım. hadi bakalım bi milyoncular

not: Ankara


 
mahalle marangozu.


  • goodz  (08.08.18 22:38:32) 
bunun hemen hemen aynısının komple ayna kapaklısını (5 kapaklı), 2.5x2.39x55 cm ölçülerindekini kendimize yaptık. sıfır işçilik masrafı, sırf malzemesiyle 1500 tl'ye mal oldu yaklaşık 2 sene evvel. kapaklar ve dolayısıyla menteşeler olmadan size bugün gene yaklaşık bu fiyata gelir. malum dolar oldu comolokko.

en ucuzunu koçtaştan bir matkap, sanayiden iki plaka mdf alıp, istediğiniz ölçüleri çıkartıp ebatlamacıya kestirerek yaparsınız. minifix deliklerini açtırırsanız gerisi puzzle yapmak gibi.

marangoza yaptıracaksanız da gene bu fiyata göre kıyas yapın. marangozlar çoğunlukla maliyet kadar işçilik alır. yani 3 bin diyelim.
  • halanne  (08.08.18 22:57:09) 
Ahşap değil yonga kullan en ucuzu o
Ben de giyinme odası yapıyorum kendime bir de kitaplık yapacağım.
İkeadan mulig aldım 3 adet direk duvara monte edeceğim
Koçtaşta dolap içine monte edllen hafelle marka borular var ama ahşalpa uğraşmak istemesim
3 adet asklı olacak ikisi altlı üstlü diğeri de çekmecemin üstünde olacak en üste de birer metrelik iki tane raf yapacağım.
Muligler 32x3 96
Raf ayağı 12x4 48
Raf 60₺ (bauhaustam ham ahşap 40cm e 2 metre) 60₺
Şeklinde çözdüm 210₺ olsun (ikeadan 4lü komidini ikinci el 50 tl almıştım)
todayis.de
Bunun ahşap beyaz karışık renklisi olacak
  • fasulyek  (09.08.18 01:22:59) 
İlla ahşap yapacağım dersen
Bauhaus a gidip istediğin gibi ahşap kestirebiliyorsun hatta zamanın vatsa direk ikitelli ya da gebzeye git.
Bir arkadaşımın atölyesini mdf kitaplıkla kapladık 80mt 2 bir yeri 500₺ malletmişti.
1500₺ çok geldi bana
Ya da ben artık usta oldum bilemiyoeum :)))
  • fasulyek  (09.08.18 01:35:50) 
mobilya üretimi konusunda tecrübeliyim. kendim de hafif marangozum.
mahalle marangozu 3000 e yaparsa iyi. 2500 ü zorlayın derim :)

  • dorian greyfurt  (09.08.18 03:30:51) 
Şöyle de yapabilirsiniz, internette satılan ikea gibi hazır modüler 2 ya da 3 kapaklı ucuz dolaplardan bir kaç tane alıp yan yana koyabilir birbirine vidalayabilirsiniz.

Atıyorum 2 tane 3 kapak, bir tane 2 kapak, bir tane de tek kapak alıp üste yan atabilirsiniz vs.
  • John Bloor  (09.08.18 09:36:25) 
daha uzununu ve kapaklısını(bunda göremedim) tanıdık marangoza 3000'e yaptırdı ailem.

kapak bence önemli yalnız, sadece giyim odası bile olsa toz çöküyor kıyafetin üstüne. gerek yok diyorsanız john bloor +1, ikea raflarından bir şeyler yapılabilir.
  • Bruce  (09.08.18 09:55:42 ~ 09:56:14) 
önce bir odanın ölçülerini al. ölçülere göre ve istediğin tarzda çiz. sonra koçtaş. bauhaus'ta falan tahta kesiyorlar. git kestir yapmak istediğin boyutlarda sonrası biraz becerine kalıyor. ya da becerikli bir arkadaşından yardım isteyeceksin.


  • naksidil  (09.08.18 10:07:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.