[]

Patronlar böyle mi, ben mi ezdiriyorum kendimi?

Biraz uzun olacak.

Martın ortasından beri bir dış ticaret firmasında çalışıyorum. Firma dediğim de bir adamın şimdikine görece daha da büyük, ortak olduğu bir şirketinden ayrılıp kardeşiyle kurduğu iki kişilik bir firma. Benimle beraber toplam üç kişiyiz ofiste. İşe eleman ararlarken "Kendisine iş öğretilecek, İngilizce bilen lojistik operasyon elemanı arıyoruz" demişlerdi. Yani ben bu sıfatla girdim buraya. En işlemez trafikte bile evimden 25 dakika sürüyor işe gitmek. Hafta sonu tatil, 9-18 çalışıyoruz. İş bilmediğim için başlangıçta asgari ücret verileceği ama ileride tabii ki zam yapılacağı söylendi bana.


Her neyse. O zamandan beri ofiste ayakçılık, yurt dışı yazışmalar, sekreterlik, lojistik operasyon takipçiliği, çaycılık yapıyorum. Adam "Benim su şişemi doldurmamışsın!", "Bak, su şişemi erkenden dolduruyorsun, o da hemen ısınıyor!","Bana şuradan poğaça alıp gelsene.", "Bana şuradan para çekip geliver.", "Eşim az sonra arabayı bırakacak, binanın önünde bekle de anahtarı versin sana." demeye kadar getirdi işi.

Lojistik konusunda kullanılan bir programı öğretecek güya. Sadece bir portalını öğretmesi iki ay aldı. Neyin ne olduğunu söylemiyor, anca "Buraya şunu yaz" diyor. Bir sonrakinde tamamen kendi başıma yapmamı istiyor. Yapınca da "Ezbere yapıyorsun" diyor. Sorunca "Acele etme, vakti gelince öğreneceksin." diyor. Soruyorum, "Aylardır buradasın ve hâlâ soruyor musun cidden?" diyor. "X'e mail at şu faturayı" diyor, atıyorum. Bir sonrakinde sorunca "Biz ona kaç kere mail attık faturayı ki şimdi atalım?" diyor. Atmıyorum, "Neden atmadın ki?" diyor. "Sen buna neden ☓ TL/Euro fatura kestin?" diyor, "Size sorduktan sonra öyle kestim." diyorum, "Benim aklım kırk farklı şeyle meşgul. Sen benim ne dediğime niye bakıyorsun?" diyor.


Ve daha farklı onlarca konu var buna benzer olarak. Ofis Avrupa yakasına taşınacak. Benim her gün otobüs+metrobüs yapmam lazım. Yan şirketleriyle birleşeceğiz. Şimdi orada da böyle ezilirim diye korkuyorum bir yandan. Bir yandan da "Bak, zam yapamam sana. Sen de biliyorsun ki her konuda seni uyarmak zorunda kalıyorum işi tam öğrenemediğin için." şeklinde bu uyarıları bahane ettiğini düşünüyorum.


Bu arada yıl ve yemek ücreti ayrı olarak veriliyor ve yine verilecek.

Sizce ben kendimi çok mu ezdiriyorum yoksa nereye gidersem gideyim, özel işlerde durum böyle mi olacak? Ne yapayım bu noktada?

 
Bu sekreterlik bile değil hocam. İşi öğreten bi yer olsa sık dişini derdim ama o da yok. İş bak sürekli, bulduğun an da arkana bile bakma.


  • mahmut29  (08.08.18 20:59:44) 
De ki, kisisel isleri yapmam. Su doldurmak pogaca almak vs. İs ogretecekseniz kalirim yoksa cikarin beni. Cikmayi goze al. Ama istifa etme. Pislik yap. Burada ne kadar kararli olursan bir sonraki isin icin tecruben olacak. İsinin net tanimi olsun. Onun agzindan cikan ile is yapmayin. Gerekiyorsa su musteriye fatura euro kesilecek suna tl gibi yazilariniz olsun. İsi kurumsallastiralim ya da boyle yurumez diyin.


  • ykyt  (08.08.18 21:03:58) 
evet ezdiriyorsun. Ezdirme kendini, işin olmayan şeyi yaptıracağı zaman benim işim değil de. Senin gibi saf bulamayacağı için bir şey diyemez. Sen de iş aramaya başla, çalışan da olsan bir onurun var.


  • goodman  (08.08.18 21:12:09) 
ezdiriyorsun, zaten uzağa taşınacakmış başka bir iş bul bence.


  • tabirimekruh  (08.08.18 21:19:24 ~ 21:19:51) 
klasik patron şirketi. yaşın, eğitimin ne bilmiyorum ama orada gelecek yok. 10 yıl da çalışcan hem aynı tavır devam eder hem de para kazanamazsın. ilk fırsatta başka iş bul.


  • nick bulamadim  (08.08.18 21:29:14) 
Evli çocuklu değilsen, bakmakla yükümlü olduğun başka birileri yoksa, biraz işsiz kalınca hakkaten aç kalmayacaksan eğer kendine başka bi iş bak. İngilizcen var elin kalem tutuyor ve kafan da sadece şu ikisi dahi yapabiliyorsan belli ki çalışıyor. Asgari ücretten daha iyisini bulabilirsin emin ol. Şirketler birleşiyormuş da yok iş öğreteceklermiş de.. nolacak şirket birleşince 5 kişi mi olacaksınız? Yurtdışına açılıp 10 kişi mi olacaksınız? İş bul ve ayrıl. Lütfen.


  • IncredibleMau  (08.08.18 21:50:51) 
@ykyt haklı.

şu an çalışman sana birşey katmıyor zaten. dolayısıyla konuş, işlerine gelmiyorsa çıkartsınlar. bu ayak işlerini yaptıktan sonra heryerde iş çıkar zaten
  • gazozailacatmauzmani  (08.08.18 23:44:15) 
Kendini kovdur tazminat al o arada iş ara hocam.


  • retiredcolonel  (09.08.18 00:13:19) 
akıl sağlığın için ne yapıp edip ayrıl oradan. okudukça ben kötü oldum burada. pat diye bırakılmaz iş biliyorum. ofis taşınana kadar sık dişini, üç beş birikim yap ki işi birden bıraktığında az da olsa iş ararken cebinde bir şeyler olsun.


  • ziv zulander  (09.08.18 00:31:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.