[]

Hepsiburada Kargo Saçmalığı

Aslında tam olarak neyi soracağımı bilmiyorum ama çok sinirlendiğim için açıyorum.

Hepsiburadadan geçen gün telefon sipariş etmiştim. Biraz önce kargo görevlisi getirdi, adama "iki saniye bekler misiniz, telefon kutunun içinde mi bakayım, şarj aleti vs. tam mı eksik olmasın" dedim. Adam ta en baştan olmaz diye tutturdu, ve o kadar ısrarcıydı ki, diyorum ki sadece içine bakacağım telefon içinde mi diye. Kutusu da biraz ezik büzüktü zaten. Telefonu çalıştıracak değilim içinde mi sağlam görünüyor mu sadece diye bakacağım yani 10 saniye sadece.

İlla olmaz dedi, ben de o zaman kabul edemem dedim. Kutuyu geri verdim ve gitti, imzalamadım da bir şeyi. o kadar ısrarcıydı ki inanılmaz kıllandırdı beni de zaten. Telefon olmasa içinde nasıl savunacağım ben kendimi? Başka bir şey sipariş etsem bırak git zaten, önemli değil.

Sonra da hemen iade başvurusunda bulundum. Yani bu sizin de rastladığınız bir şey mi?

Daha geçen sene anneme ve kardeşime telefon aldık oradan, hiçbir sıkıntı çıkmadı, açtık baktık. Bir sürü bilgisayar parçası aldım geçmiş yıllarda hiç sıkıntı çıkarmadılar. O kadar yıldır bir kez bile sorun yaşamadım.

En ucuz fiyat da oradaydı şimdi ne yapacağım bilmiyorum açıkçası. Kargo aras kargo bu arada.

 
ben şimdiye kadar bunu kabul eden kargocu görmedim zaten. sen iyi yine defalarca görmüşsün. olur da bir problemle karşılaşırsan tutanak falan da tutmuyorlar kesinlikle.


  • nrmnm  (08.08.18 19:16:41) 
Defalarca bunu kabul eden birini görmen mucize. Ben bir defa bile kabul edeni görmedim. Neyse ki başıma kötü bir şey gelmedi. Hoş tutanak olayı falan da hikaye, öyle bir belgeden haberleri bile yok. İnş iaden de bir sıkıntı çıkmaz.


  • giovanne  (08.08.18 19:32:46) 
Kendini garantiye almak istiyorsan adres olarak şube adresini ver ve şubeye teslim iste. Oradan gidip alırsın tutanak falan lazım olursa daha rahat olur.


  • redskull  (08.08.18 19:47:33) 
Yok vazgeçtim, kargo görevlisi ikna etti beni almamam gerektiğine. Hadi bi oflarsın acelem var dersin ben o arada açar bakarım ama bu koşullu bir şekilde geldi. Mesai saatini de geçmişti 7ye geliyordu saat. Kutu da eğri büğrü olunca. Kendi taşıdığın şeye güvenmiyorsun, güven de vermiyorsun ayrıca. Bunda çekinecek ne var anlamadım, kaç kere okudum millete tamamen farklı şeyler gönderdikleri olmuş, bunda da olabilir, başıma gelmedi diye gelmeyecek değil. Telefonu görmek istedim yani alt tarafı, bu kadar şiddetle reddedilecek bir şey yoktu.


  • sanguine  (08.08.18 19:52:48) 
Kimse yazmamış ama hepsiburadadan iade almak istiyorsan önce ürünü teslim alman sonra siteden başvuru yapıp verilen kodla tekrar kargo şubesine gidip ürünü teslim etmen gerekiyor. Ürünü kapıda teslim almadığın için bu süreç nasıl işler bilmiyorum. Madem aklında şüphe var bence şubeye git orada paketi teslim al ve hiçbir şey yapmadan aynı şekilde aldığın iade koduyla geri gönder.


  • redskull  (08.08.18 20:01:08) 
aynısı başıma geldi, hatta kargocuyla paketi çekiştirip durduk. Sanırım kargoda bir sorun olursa kendilerine patlar diye korkuyorlar. haklılar da.


  • binder dandet  (08.08.18 20:01:18) 
hepsiexpress ile aldığım telefonu açıp incelemiştim eksik var mı, çizik var mı, açılıyor mu vs. diye. eleman sorun çıkarmamıştı.


  • inheritance  (08.08.18 20:07:31) 
@ redskull: bu bilgi doğru değil, kargodan teslim almayıp iade edince de paranı geri veriyor.


  • babilbaligi  (09.08.18 09:06:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.