[]

Askerlik,Kpss,Yüksek Lisans

Üniversite yeni bitti.Biter bitmez bir boşluğa düştüm.Seçenekler 2 ucu boklu değnek gibi gözüküyor farkındayım ama birisini seçmem gerek.Askerliği 2 yıl tecil hakkım var.Sonra tezli-tezsiz yüksek lisans vs kovalayıp süreyi uzatma peşinde de koşabilirim.Ancak tekrar çıkabilecek bir bedelli ve ona vereceğim miktar her ne olursa olsun şu anda çalışmadığım için gözümde büyüyor.Yüksek lisansla uğraşırken de bir işte çalışabileceğimi düşünmüyorum.Zaten 4 yıl boyunca kredi de aldım.Onunda geri ödemesine başlamam lazım.Kpss için 1 yıl dershane gidebilirim yani bütçeyi ona zorlayabilirim.Ancak 2019'da A grubu sınavları var.Yani hem zorluk derecesi fazla üstüne iyi puan sonrası kurum sınavları,sözlü mülakat vs yorucu ve yıpratıcı bir süreç.Torpilde yok.İlk seneden atanma ihtimalimi düşük görüyorum.Askerliği seçersem farklı ortam,garip tipler.Kafa dengi birini bulabilir miyim bilemiyorum.Sabah erken kalkma,traş,spor,nöbet vs gözümü korkutuyor.Kasım celbine yetişmem için ay sonuna kadar bir karar vermem lazım.Özel sektörde 1-2 yere başvurdum ancak askerlik sorun oldu.Şu an için askerlik aradan çıkması ve önümü daha iyi görebilmem açısından içlerinden en iyisi gibi geliyor.Siz olsanız hangisine yönelirsiniz?

Not:Trakya Üniversitesi-Maliye bölümünü bitirdim.


 
bedelliye dair umut var mı? tekrar çıkar mı çıkmaz mı bilemeyiz ama zaten ödemek gözüdne büyüyormuş. yerinde olsam askere gider gelir iş kovalardım.

ayrıca yl ile iş neden bi arada olmasın ki?

ekleme :
normal şartlar altında iş ile yl bir arada götürülür. Erkek arkadaşım yapıyor şu an. ha ben yapamam, beceremem diyorsan o ayrı mesele. ben de işe giderken bir de okulla uğraşamzdım şahsen ama yapan yapıyor yani.

yine de ben askerlik diyorum.
  • elorelia  (08.08.18 15:45:33 ~ 15:55:01) 
yl yaparsam dersle işi bir arada götüremem diye tahmin ediyorum.hoş ortada da henüz bir iş yok ya :) gerçi tezsiz yaparsam o kadar sıkıntı yaratmaz,kasmaya gerek kalmaz.ancak onda da sonuçta okula vereceğim yıllık ücretler olacak.dediğin gibi kasım'da gidip mayıs'ta gelmek daha hayırlısı sanırım.sayılı gün çabuk geçer inşallah.


  • willzyx  (08.08.18 15:51:58) 
Ben olsam askerliğe yönelirdim.


  • dissendium  (08.08.18 15:52:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.