[]

oyun oynamak ve dizi izlemek size de zamanı boş geçirmek gibi geliyor mu?

Tamam bunların dışında da atom parçalamıyoruz ama size de bazen kötü hissettiriyor mu bunları yapmak? özellikle oyun oynamak, zaman israfı tamamen. hadi dizi dil falan öğretiyor çaktırmadan ama oyun feci bişi bence.




 
en basit oyunu oynarken bile beynini kullanıyorsun, kafa yoruyorsun. bu sebeple bence oyun oynamak değil.
dizi ise abartılmadığı sürece bir sorun yok yine. herkes bazen boş vakit geçirip, boş boş ekrana bakmalı.

  • teritori  (08.08.18 14:02:41) 
Tatil zamanlarında yapacak daha iyi bir şeyim yok ki. Mecbur oyun, dizi ve film ile vakit geçiriyorum.


  • Drakath  (08.08.18 14:04:01) 
Battle royal ve mobalar evet. Çünkü oynayana bir şey katmıyor. her şeyi geri alabiliyorsun ama zamanı geri alamıyorsun o yüzden bu üç kuruşa zahmetsiz yapılan bu sorunlu moba ve battle royal oyunları oynamak direk zaman kaybı. Karşılığında sana ne bir müzik, ne bir hikaye, ne bir atmosfer katıyor. Kattığı tek şey bir yere kadar eğlence. Karşılığında ise senin hırsını sömürüyor ve zamanını çalıyor.

Diğer oyunlara gelirsek, çoğu oyunun hikayesi ve atmosferini dizi ve filmlerde bulamazsın. Witcher olmasa geralt gibi karizmatik bir karakteri tanımayacaktık mesela. Witcher dünyasını, o yaratıkları falan haberimiz bile olmayacaktı. Ya da Fallout serisin harika dünya tasarımını, o vaultları, para yerine geçen kapak muhabbetleri, savaş sonrası dünyadaki insanların hayatta kalmaya çalışmasını görmek falan. Bioshock serisinin hikayesi ve sonundaki twistler.. Bloodborne'un gothic atmosferi.. daha bir sürü örnek çıkarırım ama uzar gider.

Ben hikayesi ve atmosferi için oynuyorum. Diğer oyunları oynamam etmem. Detroit Become human oynarım çünkü hikayeyi merak ederim, God of War oynarım çünkü karakteri severim. Oyun biter, hikayeyi görmüş olurum, atmosferi solumuş olurum benim için biter. kaldırır bir köşeye atarım. Bu oyunlarda da 5 yıldız almak için çabalamak, yüzde yüz bitirmek yine zaman kaybı.

Gta 5 100 milyon satmış. Ben sevmedim çünkü hikayesi ve görevleri leş gibiydi. Ama gta 4 belki yarısı kadar satmamıştır ama hikayesi şimdiye kadar yazılmış en iyi gta hikayesiydi. Onu şimdi açsam yine keyifli oynarım. Çünkü o karanlık atmosferi ve birbirine dolanan hikayesinden keyif alıyorum.

Bu oyunlar sana müzik katıyor, atmosfer katıyor ve güzel bir hikayeyi sadece izletmek dışında içine alıyor. Yani o güzel yaratılmış hikayenin içinde direk kendin oluyorsun.

Bu arada Witcher sevenlere selamlar <3

www.youtube.com
  • eazy  (08.08.18 14:26:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.