[]

mersin niye bir tatil cenneti olamadı?

anamur alanya'nın dibinde, keza silifke de yakın; niye mersin bir antalya gibi deniz kum güneş tatili için tercih edilmiyor? tesis mi yok, yatırım mı yok?
iklim, doğa açısından çok farklı değil diye düşünüyorum ama gitmedim hiç, bilemedim.



 
reklamsızlıktan ve bugüne kadar belediyelerin vizyonsuz oluşundan. yatırım olmaması da etken. anamur merkeze çok uzak. falan filan. bir sürü sebebi var.


  • burty  (08.08.18 13:50:23) 
Gümrük limanları yüzünden.


  • xdenizx  (08.08.18 13:52:32) 
Çünkü öküz gibi flamingo sitelerini diktiler oraya. Denizin önü kapandı, bir alanı var denize girilen 100 metre ama siteyi görsen en az 300 daire. 14-15 katlı bina 6 bina u seklinde, bi boka da benzemiyor. Çarpık yapılaşma. Kızkalesi falan güzeldi eskiden ama sonradan o kadar çok göç aldı ki oradaki tüm evleri sattı bölge halkı. Şimdi de zaten flamingolar kızkalesi falan suriyelilerin evi oldu.


  • biohazardous  (08.08.18 14:02:14) 
Bir şey derdim de ırkçılık yapmış olurum :D


  • Drakath  (08.08.18 14:08:45) 
Yakın dönemdeki demografik yapı değişimini incelersen anlarsın


  • glamdr1ng  (08.08.18 14:10:54) 
Sen o Mersin’e Antalya üzerinden sahil yolundan git sonra gel bir daha konuşalım bu konuyu. Öyle yolu olan bir yere turist mi gelir


  • infernalcadre  (08.08.18 16:09:16) 
yani şunu mu diyoruz, ben şimdi mersin'e gitsem ve büyük otel tesis aramasam yine masmavi deniz, tertemiz plaj, doğal koy bulabilecek miyim?


  • Bruce  (08.08.18 16:19:10) 
Zaten Mersin'de çok fazla bir tesis yok, yazlık kültürü var. İlla Mersin'e gideceksen yüzmeye, Mersin'den uzaklaşman lazım, Taşucu kısmından sonralara gideceksin İncekum'u tavsiye ederim. İki sene önce tesis falan yoktu, otel de yoktu fazla şuan ne durumda bilemeyeceğim.


  • biohazardous  (08.08.18 16:24:15) 
bunun birden fazla sebebi var;

1- mersin tarafı çok daha ırkçı. özellikle Anamur göçmen almama konusunda o kadar inatçı ki, yatırım yapmak neredeyse mümkün değil.

2- mersin tarafı ekonomik olarak daha güçlü. turizmden gelecek paranın fazlasını sanayi ve ticaretten kazandıkları için o kadar iştahlı değillerdi. Alanya ise tamamen vasıfsız olduğu için turizm parasına daha çok ihtiyaç duydu ve elinden geleni yaptı. Antalya merkezde de turizm epey geç gelişti mesela bu yüzden.

3- tutuculuk: bunu anlatmaya gerek yok, siyasi tercihlerinden belli.

ben bu üç sebeple daha az turizm yatırımı yapıldığı kanısındayım. sanki Alanya turizm yatırımlarına başladığında yolu Silifke yolundan daha mı iyiydi? Fethiye'nin yolu 20 sene önce Ermenek üzerinden Anamur yolundan daha mı iyiydi? bugünden bakıp geçmişte sebep arayanlara da selam olsun.

p.s. umarım bu durum daha uzun yıllar sürer de kafa rahat bir tatil yaparız. Zamanında Anamur'da yazlık aldık, lütfen taile başka yerlere gider misiniz? Teşekkürler.
  • babilbaligi  (09.08.18 09:14:51 ~ 09:48:02) 
bir mersinli olarak antalya kadar şükela plajlarının olmamasına bağlıyorum
tabii ki tesis vs. yapılır, neden yapılmadığı muhtemelen yatırım getiri ilişkisinden olabilr

  • probiyotik  (10.08.18 02:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.