[]

Yüksek Lisans Farklı Bölüm ve Akademik Kariyer

Merhabalar. Yüksek lisans için, iktisat lisans mezununun işletme bölümünden yüksek lisansı bitirmesi sonucunda akademik kariyer (doktora ve ilerisi) için dezavantajı oluyor mu? Bazı kişiler iktisat üzerine yine iktisat yüksek lisansı yapan kişinin şansı daha yüksek olur derken kimisi de alakası yok işletme yüksek lisansı ile de akademik anlamda ilerlemek mümkün görüşüne sahip. Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.




 
Yardımcı olur mu bilmem ama okuldan bir arkadaşım var 3.99 ortalama ile elektrik-elektronik mühendisliğinden geçen sene mezun oldu. Stanford'ta elektrik-elektronik mühendisliği için doktoraya kabul aldı (muhteşem bir başarı) fakat Stanford'ta ve MIT'de de fizik doktorasından ret yedi, fizik geçmişini yetersiz bulmuşlar sanırım. Şuan ETH Zurich'te mastır yapıyor. Adamdaki nasıl bir fizik aşkıysa, çok az kabul alınabilen, bana kalırsa dünyanın en iyi üniversitesi olan yeri elinin tersiyle itti :(


  • Drakath  (08.08.18 09:28:36 ~ 09:36:26) 
@Drakath Cevabınız için teşekkür ederim. Bu durumda yurt dışında aynı bölümden yüksek lisans tercih sebebi demek ki.


  • bluedad  (08.08.18 12:18:14) 
Hiç mi yüksek lisans doktora yapan yok arkadaşlar?


  • bluedad  (08.08.18 16:13:27) 
Akademik anlamda ilerlemek dediğinden kastın ne? Kadro bulmak mı yoksa ne bilim yurtdışı falan mı düşünüyorsun?


  • biohazardous  (08.08.18 16:17:00 ~ 16:17:16) 
@biohazardous üniversitelerde kadro bulmak amacıyla. Üniversiteler Öğretim üyesi alırken bu durum negatif etki yaratır mı mesela?


  • bluedad  (08.08.18 16:35:40) 
Evet TR'de önemli. Genelde iktisat lisans mezunu olup alanında yüksek lisans yapıyor olmak veya işletme mezunu olup alanında yüksek yapıyor olmak diye çıkıyor ilanlar. Ha bazen de sadece işletme alanında yüksek lisans yapıyor olmak da denebilir ama bunlar temel alanlar olduğu için genelde kendi bölümlerinden mezunu alır her alan. Multidisipliner bi alan değilse kadro bulmak çok zor, hoş zaten genelde kadro bulmak zor =) Ama ilerde doçent falan olmak istediğinde alanını kendin seçiyorsun zaten sınavda. Yurtdışı düşünüyorsan çıktığın bölüm değil uzmanlığın önemli.


  • biohazardous  (08.08.18 17:10:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.