[]

30'undan sonra Üniversite okumak ve tercih kaygısı(Boğaziçi,Marmara,Kazak)

Arkadaşlar merhabalar, size kısaca kendimden bahsedeyim. Bendeniz eğitim hayatına akademisyen olmak üzere yola çıkmış, bu yoldan öğrenciyken vazgeçip öğretmen olmaya karar vermiş; ve sonunda bölümünün ataması olmadığı için bunu da başaramayıp Zabıt Katibi olmuş bir bireyim. İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih bölümünü Burslu olarak bitirmiştim, 2006 öss sınavında 3794.olmuştum. Bugün Ales'ten 91'i olan, iyi kötü Yds 60 puan getiren fakat istediğim üniversitelerin yüksek lisans programlarının da mülaktlarında elenen bir kişiyim. İyisi mi dedim şu üniversite sınavına gireyim, bakarsın güzel bir şey olur. Tekrar öğretmen olurum, ya da başka bir şey.

Velhasılı çalışmadık ama kpss illeti yüzünden bilgileri kanıksamış olacağız ki eskisinden de daha iyi bir sonuç geldi. Bu sefer 3500.civarı bir şey olmuşum sözelde.

Gelin görün ki sözel ortamı perişan, doğru düzgün okunacak bölüm az. Yani hayatım kurtuldu diyemiyorsun Ea veya Sayısalda olduğu gibi. Bu şartlar altında da çok ciddi kararsız kalarak büyük bir kaosun içinde buldum kendimi. Bu yüzden siz değerli arkadaşlara ne okumam gerektiği konusunda danışacağım:

1-Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı

Devam zorunluluğu var mı bilmiyorum. Adliyede memur olduğum için her derse gidemem. Bitince ne olacak bilmiyorum. Edebiyatı çok seviyorum. Sonunda yazın dünyasında bir editör vs, olabilsem veya akademide devam edebilsem; o da olmadı bir edebiyat, tarih dergisinde çalışabilsem yine olumlu. Ama meb öğretmenliği açısından etkisiz eleman. Boğaziçi etiketi özel sektörde başarı getirebilir. Ama bittiğinde Yaş 36 olacak.

2-Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği

Memuriyet açısından geleceği olan bir bölüm. Fakat ben geleceği olan bir kişi değilim. Çocuklarla pek anlaşabildiğim söylenemez. Ama şefkatliyimdir. Bu bölümü öğretmenlik yapmak için değil, bitirince bir sermayedar ortak bulup beraber bir kreş, anaokulu açabilir miyim diye düşünüyorum. Veya yine akademi olabilir. Ama yine adliye, yine devam zorunluğu büyük mesele.

3-İkinci öğretim İlahiyat, İstanbul veya Marmara Üniversitesi

Aslında ilahiyatın zirvesi olan Marmara ingilizce'de tutuyor ama bu bölümde amacım bu değil. Tek amacım Lise öğretmeni olmak. Ataması iyidir. Tayyip devam dediği müddetçe de iyi olacaktır. Ek olarak, deizme yakın olsam da teoloji kültürünü severim. İlginç ve ilgi çekicidir benim için.

4-Kazakistan Ahmet Yesevi İngiliz Dili Edebiyatı

Burada da amaç atanmak. Ama aynı zamanda ingilizceyi geliştirip daha donanımlı olmak var. Ve burada merak ettiğim olay şu; bu okul için Kazakistan'a gitmek mi gerekiyor, yoksa uzaktan eğitim mi oluyor. Uzaktan eğitimse eğer direk Ahmet Yesevi diyorum.


Biraz uzun oldu ama tavsiyeleriniz benim için değerli. Umarım güzel bir fikir verir takip edenler için...

 
Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı


  • neo  (07.08.18 23:05:46) 
Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı


  • dedim ben sana  (07.08.18 23:11:17) 
Bu yaştan sonra Edebiyat bitince ne olur? Tarihle birleşince ne çıkar ortaya, adliyeden istifa edecek ortamı bulabilir miyim? Evli barklı adamım, ev geçindiriyorum :)

Ve en önemlisi devam zorunluluğu...
  • dergus  (07.08.18 23:14:13) 
boğaziçi türk dili ya da okul öncesi derim ama boğaziçinde hangi bölüm olursa olsun derslere devam etmeden mezun olmak imkansız gibi. 1-2 hoca insiyatif gösterse de 4-5 sene öyle geçmez. bir de edebiyat da olsa zorlu bir ingilizce hazırlık dönemi olacaktır ve yine ciddi devam şart.

ahmet yesevi uzaktan öğretim kazakistan'a gitmeye gerek yok.
  • lavie  (07.08.18 23:20:05) 
x dili ve edebiyatı bölümleri öğretmen olarak atanabiliyor mu? formasyon alması gerekiyorsa bir de onunla uğraşacaksın. ek olarak formasyon hala veriliyor mu? bir ara kalkmıştı yada kaldırılacak diye bir muhabbetler vardı öyle hatırlıyorum. istersen önce bunu araştır, eğer yoksa boşuna girip masraf ve vakit kaybı olmasın.

bir uyarı daha özel sektörü düşünerek bölüm yazma. 30 undan sonra öyle kolay kolay yüzüne bakmıyorlar.
  • issiz karga  (07.08.18 23:35:58) 
meb'de öğretmen olmak istiyorsanız ingilizce en avantajlısı gibi diğer taraftan özel sektör için Boğaziçi sözcüğünün geçmesi yeterli oluyor bir dolu yerde ama o yaşlarda junior muamelesi görmek hoşunuza gider mi bilmiyorum. Akademi için yine Boğaziçi ama ortalamanızın da 3.0 üstü olması lazım, bu da okulu ciddiye almanız gerektiği anlamına gelir; ha bir de akademisyenlik öyle hemen olmuyor, yükseği, doktorası en az 7-8 yıl, 40'lı yaşlarda araştırma görevlisi olmayı dert etmemelisiniz bu idealde.


  • gezegen olan pluton  (07.08.18 23:38:42 ~ 23:38:59) 
formasyonum var benim.


  • dergus  (07.08.18 23:41:44) 
okumayın demiyorum ama çok gereksiz. her şey zamanında. 30 yaşında üniversiteye başlamak bana göre sadece bir iki bölüm için uygun olabilir: hukuk, oyunculuk(bu alanda kariyer için okul şart değil zaten bu kişi çalışmaya başlamıştır ama eğitim de alıp prof çalışmak istiyordur. var böyle tipler new york oyunculuk okuluna filan gidenler), belki mimarlık ama onu da bilemedim. yürütebilen olursa 6 seneyi tıp olabilir. o da iş garantisi olduğundan. ama çok zor yine de.

devlet okulunda öğretmenlik düşünüyorsanız aöf'den tde okuyun. o arada çalışmaya devam edersiniz. bakın boğaziçini kazanacak olmak çok güzel bişey ama ben de çocukken akülü araba istiyordum. şimdi 26 yaşındayım istersem alırım akülü araba yine çok güzel ama bana olmaz artık. ben gerçek bir alfa romeo bakıyorum.

yaşınıza uygun bir hayat yaşayın.
  • error522  (08.08.18 00:26:19 ~ 00:29:42) 
yeseviyi geç. orası çöp.

Türk dili edebiyatını sadece okumuş olmak için okursun.

Bence ya marmara ilahiyat ya da boğaziçi okul öncesi. Bu iki bölümden de parayi vuramazsın ancak ilahiyatta çabuk atanırsın.
  • gölgede aynı  (08.08.18 00:31:29) 
@gezegen olan pluton araştırma görevlisi alımlarında yaş sınırı 35. 35 yaşın üstünde ar. gör almıyorlar. yani bitirir bitirmez alese girip tezli yüksek lisansa yazılması ve açık bir kadro bulması gerek, çok zor.


  • issiz karga  (08.08.18 01:22:01) 
Amacın ogretmen olmaksa ve formasyonun zaten varsa acik ogretimden turk dili ve edebiyati okumayi düşünebilirsin belki. Amacin akademisyenlik değilse bogazicine gitmenin geregi yok hem çalışıp hem acikogretim okuyabilirin


  • havada bulut  (08.08.18 10:52:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.