[]

engelli hakları hakkında / stadlara giriş konusu

engelli bir dostumun ricası üzerine soruyu paylaşıyorum. konu şu, kendisi engelliler stadlara ücretsiz girebiliyorlar diye öğrenmiş. bu durum ne kadar doğrudur bilmek istiyor. ha diye stada girip soracak durumu da yok, bilenler yanıtlayabilir mi bu kardeşimiz maçlara ücretsiz gidebiliyorsa nasıl gidebiliyor?




 
gs stadında engelli yerleri var. bir yakını ile birlikte ücretsiz girebiliyorlar. ama biletler sınırlı sayıda sanırım.

gs sitesine üye olup bilet akma ekranında detaylı bilgiler vardı. pasoligden sonra nasıl oldu pek bilmiyorum ama.
  • mertozkoy  (07.08.18 14:53:58) 
evet engelliler ücretsiz girebiliyor. mesela beşiktaş için konuşayım. her maç öncesi bilet bilgilendirmesi yapılıyor şöyle: (daha doğrusu bu linkte satışa çıktı yazılmış da, normalde satışa çıkacak şu tarih şu saatte diyor)
bjk.com.tr
ilanın alt kısmında engelli biletleri de şu tarihte açılacak formu doldurarak başvurun deniyor. statta 160 koltuk var, engelliler bir refakatçi ile birlikte ikisi de ücretsiz girebiliyor. (engel oranı etkili mi emin değilim)

sonuçta belirtilen saatte şu form açılıyor:
bjk.com.tr
şu anda da linz maçı için açık. bakabilirsiniz ne bilgiler isteniyor. sonra 160 koltuk için yani 80 engelli için başvuru sırasına göre otomatik yükleme yapılıyor passolige. passoligleri olmalı ama. normalde maçtan 1-2 gün önceye kadar yüklenmiş oluyor biletler.
başka soru varsa yardımcı olabilirim.
  • kaputt  (07.08.18 14:54:20) 
passoligi aradık şimdi, onlar da teyid ettiler. sizin de dediğiniz gibi klüp biletler için kontejan belirleyip form ile kullanıma açıyormuş engelli yerlerini. passolig almak gerekiyor öncelikle, o da 50 tl imiş. yani passoligi aldıktan sonra yanlış anlamadıysam kulübe varıp belgeleri bir sefere mahsus ibraz etmek gerekiyor ve maç zamanı form doldurularak ücretsiz bilet alınabiliyor.


  • semenderr  (07.08.18 14:59:12 ~ 15:00:04) 
kulübe göre işleyiş değişebilir belki ama biz beşiktaş için kulübe göndermedik.
sadece zamanında bu online form yoktu, engelli kimlik ve formu faks çekiyorduk belki o zamandan ellerinde vardır diyeceğim ama hiç sanmıyorum bununla karşılaştırdıklarını.

benim bildiğim siz passolig aldıktan sonra, beşiktaş biletini direkt online formu açıldığı tarihte satte doldurunca alabiliyorsunuz.

bu arada passolg 41 tl.
  • kaputt  (07.08.18 15:04:53 ~ 15:05:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.