[]

hangi ülkenin insanı nasıl?

bütün genellemeler yanlıştır ama yine de var mı gözleminiz, anınız, fikriniz?




 
amerikalılara salak denir ya hani sürekli, hiç böyle genellemelere itibar etmezdim ancak buna cani gönülden katılıyorum artık. ben hayatımda bu kadar moron bir halk görmedim.


  • hala karate kamil 5'i bekleyen adam  (07.08.18 00:57:25) 
Ben karsilastigim insanlardan genellersem,
Sirplar bizim 90larda kalmis halimiz gibi. Tam demek istedigimi ifade edemedim ama.
Hirvatlar ise cok daha modern avrupali gibiler.
Tanidigim iranlilarsa okumuslari bizim okumus insanlarimizdan daha iyiler acik goruslu vs. Fakat cahil dincileri, bizimkilerden cok daha kotu.
  • durgunfoton  (07.08.18 01:30:17) 
Sırplar varoş

İsrailliler gamsız

Ruslar aynı biz

ukraynalılar paçoz
  • eazy  (07.08.18 01:36:55) 
amerikalilar, naive insanlar; cunku egitim-ogrenim goremez cogunlugu.

almanlar, muthis bencil ve cikarci insanlardir. dedikoducudurlar, irkcilik da yaparlar; ama hicbir zaman bunu kabul etmezler. kotu almanca konusan biriyle konusmayi tercih etmezler. gayet sikici insanlardir, kal gelir.

ingilizler, gordugum en internasyonel insanlardir. rahattirlar, ingilizcen cok iyi olmasa da seninle konusurlar sohbet ederler.

ruslar, kabadirlar. erkekleri icin okuz derler, ama kadinlari cok farkli degildir. lakin, egitimlidir. operadan, muzikten anlarlar.

italyanlar, bize benzerler. erkekleri, hafiften kirodur; kadinlari, kezban. gun icinde saatlerce telefonda konusurlar.

yunanlilar, bati anadolu'da yasayan turklere benzerler. biraz tembeller, rusvet vs cok yaygin bunlarda. icmeyi, eglenmeyi severler. kafa olarak ortadoguludurlar.

bulgarlar, cingene karakterli insanlardir. turkleri sevmezler, gerekceleri ise bunlara buyuk kiliseler yaptirmamamizmis osmanli devrinde. bana gore, bulgarlarin yarisi kanunkacagi tipinde insanlar, hirsizlik vs cok yaygin.

polonlar, avrupa'nin kurtleri diyelim. bati avrupalilar bunlari sevmezler, lakin cok fazla illegal bir sey yaptiklarini gormedim, genelde erkekleri insaat sektorunde, kadinlari temizlik sektorunde calisir. ekmegenin pesinde iyi adamlardir.

ispanyollar, kapi gicirtisina oynayan insanlar diyelim. koyu dindarlar. bana kalirsa, tembellik konusunda avrupada bayrak tasirlar.

brezilyalilar, iyi insanlar. tanidiklarimin hepsi durust, isinde gucunde kimseyle dalasmayan tipler.

cinliler, pisler hem de cok. para kazanmak icin babasini dahi satarlar. tarih, siyaset vs anlamazlar, kafalari devletleri tarafindan bir guzel yikanmistir. yayilmacidirlar, hicbir yere uyum saglamazlar, gittikleri yere kulturlerini gotururler.

hintliler, genel olarak iyi insanlar. temizlik konusunda sikintililar. yakin arkadasligin yoksa, kazik yeme ihtimalin yuksektir. kendi memleketlerinden kacma yolundalar. memleketlerinde hala kast sistemi mevcut. istedikleri kisiyle evlenemezler. kizlarini, yabanci bir erkekle evlendirmek istemezler; aksi olursa, evlatliktan bile reddederler. erkekleri icin biraz daha esnekler, ama yine hintli kizlarla evlendirirler.

pakistanlilar, kendilerini bize yakin hissediyorlar. din haricinde hicbir kulturel yakinligimiz yok. hintlilere benziyorlar, biraz sahtekarlar. ingiltere'deki taksicilerin cogu pakistanlilardir. kizlari saglam kezbandir.

gurculer, bizim karadenizlilere benziyorlar. biraz garibanlik var; lakin uc kagit da bunlarda dikkat etmek lazim.

belarus ve ukraynalilar, rusya'nin biraz daha dindar ve koylu hali. daha saf ve temiz insanlar.

macarlar, cozemedim bunlari. ne balkan halklarina ne de almanlara benziyorlar.

sirplar, bize benzerler mentalite olarak; ama bunu kabul etmek istemezler. nefret ediyorlar bizden. seviyorlar vs diyen cikacaktir, ama cogunlugu turkleri, muslumanlari sevmez.

iranlilar (okumus olanlari), gayet iyi insanlar. bizim yapamadigimizi yaparlar, birbirlerine sahip cikarlar. yurtdisinda turkler genelde turklere kazik atma pesindedir. cikari olmazsa kesinlikle yardim etmez bizim millet. lakin, iranlilara cok sasirirsiniz. birbirlerine karsi cok yardimseverler, bir turk olarak bana da cok yardimlari dokunmustur. zaten iran diyince, farslar ve turkler aklima gelir. kulturleri bize cok yakin. gordugum kadariyla, bunlarin okumus kesimi bize gore daha modern ve kadin/erkek konusunda daha esitlikciler.
  • ubi dubium ibi libertas  (07.08.18 01:45:22 ~ 02:02:58) 
iclerinde yasadigim kadariyla

Hollandalilar: cok cana yakin, guler yuzlu, 1dk da arkadas olursun ama 5 yilda dost olamazsin,
Isvicreliler: mahkeme suratli, soguk mesafeli, caktirmamaya calissada icten ice irkci,
  • crucio  (07.08.18 02:19:37) 
İngilizler ekseriyetle kibar ve politik insanlardır. Yani kimseyi üzmemeye çalışırlar. Herkesle konuşacak bir şeyleri vardır genelde.

İsveçliler her zaman kibar olmaya çalışırlar ama içlerinde bencil, depresif, özgüvensiz bir ergen yaşar. Çoğu gizliden gizliye ırkçıdır kendisi de farkında değildir. Mesela Somali asıllı komşusu iki dakika gürültü yapsa iki saat söylenir kendi kendine ama İsveçli komşusu parti verse gece boyu, eğlensin gençler yau diyebilirler. Kalabalıktan hoşlanmazlar, kişisel alanlarına girmek tecavüz etmek gibidir. Bir isveçliyi üzmek istiyorsan ona kişisel sorular sor, yakın dur, elini omzuna at falan çıldırsın hahaha.

Norveçliler İsveçliler'in bok gibi para görüp histeri krizine girmiş versiyonlarıdır. Hepsi çok mutludur bunların. İsveçli gibi içine kapanık değildir. Yine ırkçılık vardır gizliden.

Danimarkalılar ise çok daha şakacı, komik, hillbilly tarzıdır. Yolda hiç tanımadığı biriyle boş bir muhabbet kurup 15-20 dakika konuşabilirler şakalar eşliğinde. Bunu bir isveçli ancak karşısındaki onu üstü kapalı zorlarsa yapar sonunda afakanlar basar o isveçliyi ama Danish öyle değildir.

Amerikalılar özellikle californialı olanlar kesinlikle Avrupalılardan daha arkadaş canlısı. Daha açıktan konuşan, üstü kapalı mesajlar vermeyen böyle kaygıları olmayan insanlar. Multikültürellikten ötürü ırkçılık falan kalmamış vaziyette. Bu tip kız ya da erkekler herkesle çıkabilir herkesle düşüp kalkabilir as long as kendileri gibi liberal ve demokrat olduğunuz sürece.
  • bos gezenin bos ustasi  (07.08.18 06:34:18) 
Fransızlar pis. Fransız olmayıp uzun süre Fransa'da yaşayanlar da pis.


  • kablelvuku  (07.08.18 07:44:28) 
Yunan: Bizden farkı yok. TV'deki dil seçeneğini değiştir diyip Türkçe-Yunanca geçiş yapmak gibi. Dincisi bizim dinciler gibi koyu, milliyetçisi bizimkiler gibi, solcusu bizimkiler gibi :)

Fransız: Kafaları çok farklı insanlar. Başkalarını rahatsız etme konusunda çok tedirginler. Kalabalık sevmezler. Pis olanına ben rastlamadım, bana kalırsa bizim toplumdan çok ama çok daha temizler. Kıl olayı toplumun bir bölümünde nedense ciddi anlamda var. Fransızlar ırkçı olur tanımı bana kalırsa yanlış. AB'nin en kozmopolit ülkesi Fransa. İngilizce bildikleri halde sizle Fransızca konuşurlar diyenler için, adamların ingilizcesi berbat. Kendi aksanlarından çekindikleri için ingilizce konuşmak istemediklerini söyleyen bir sürü Fransız tanıdım. Hatta Fransa'da vatan-millet bilinci neredeyse hiç yok. Orduyu ve askerliği hiç sevmiyorlar.

Sırplar: Bizim gibi, ben yine Türkler'i sevmeyenini görmedim. Genelde iyi insanlar, eğitimliler. 3 ay Sırbistan maceramda, istisnasız herkes yardımcı oldu. Bir defa kazıklandım. Belgrad-Budva gidiş dönüş otobüs bileti aldım. Dönüş biletinin sahte olduğunu öğrendiğimde, bilet ofisinin sahibi Boşnak müslüman ablaya verdim veriştirdim :) Özlem seyahat mi öyle bir firmaydı :)

Iran: Eğitimli kesimiyle tanıştım çoğunlukla. Adamlar okumuş ve kendilerini geliştirmiş. Severiz birbirimizi.

Alamanlar: Irkçı pezevenkler. Bunu kabul etmeseler bile size hissettirirler. AB ülkesi vatandaşlarının dahi bunları sırf bu ırkçı hissiyatlarından dolayı sevmediklerini biliyorum.

İtalya: Bizim gürültülü halimiz.
İspanya: Siesta
USA: İstisnasız mal değneği insanlar. Robot.
Caponlar ve Güney Koreliler: Tanıdığım bütün caponlar ve güney koreliler katı gelenekçi.
  • kanalda yuzen cocuk  (07.08.18 09:39:45) 
Almanlar bencil, cikarci, icten pazarlikli ve Türkler'e karsi inanilmaz önyargili tipler. Önyargisiz olanina denk gelirsek bal-kaymakla besleyip yanimizdan ayirmiyoruz.


  • chitosan  (07.08.18 10:04:54) 
Almanlar politik doğruculuk nedeniyle kamuda çok belli etmeseler de, ben büyük bir kısmının hala içten içe Nazizmi yaşadığını düşünüyorum. Ha kendilerine sorsak yok abi öyle bir şey derler ama artık genlerine mi işlemiş ne olmuş bilmiyorum ama içgüdüsel olarak verdiği doğal tepkiler hep bu yönde oluyor.

İngilizler dünyanın en şahane insanları, adamlar 1000 yıl önce karala Magna Carta'yı imzalatmışlar kimseye eyvallahları yok demokrasiyse demokrasi medeniyetse medeniyet, bazen kibarlıkla kibir arasında gidip geliyorlar ama o kadar, varoşu da tam varoş ortaları yok.

Fransızlar herkesin bildiği üzere pislik insanlar, insanlarda bi Paris manyaklığı var ama Paris her yeri çiş kokan bir şehir benim gözümde, Avrupa'nın Pakistan'ı Hindistan'ı gibi bir ülke, Fransızlar bu pislikle nasıl kolera salgınını başlatmıyorlar aklıma geldikçe şaşırıyorum.
  • angelus  (07.08.18 10:20:33) 
makedonlar, bilincli milliyetci, kin gutmeyen, turkleri seven, caliskan, yardimsever, kulturlu insanlar.


  • jimicik  (07.08.18 10:28:16) 
Fransizlar suratsiz, keyifsiz, soguk bir de irkci.
Hollandalilar pozitif, rahat. Insanlari genel olarak harika. Erkekleri yakisikli.
Italyanlar'da bos adam cok. Erkekler keko.
Ingilizler kibar.
Ukraynali kizlar sekilci. Tutucu ve cok kiskanc ayni zamanda.
Sirp kizlari dehset'ul-vahset. Insanlar iyi.
Karadag'in insanlari cok sicak, yardimsever. Kizlar sirp kizlari gibi.
ABD yarisindan cogu TV unlulerin hayatini izleyen bos mal adamlar. Avrupa'da falan karsilasitiginiz gezmeye gelmis olan Amerikalilar en kendini gelistrimis, vizyonu genis olanlari. Geri kalani mal.

Bir de angelus'a ek olarak, Paris'te fransiz yok:) Ortalik ortadogu gibi. Ortasinda insanlarin onune gecip fotograf cektirdigi bir yuksek gerilim hatti olan sidikli gocmen sehri.
  • stavro  (07.08.18 11:26:19 ~ 11:27:47) 
amerikalılar - sıcak kanlı, güleryüzlü, yardımsever

hollandalılar - akıllı, hareketli, güleryüzlü

kanadalılar - mesafeli, sistemli, yardımsever

fransızlar - uyuz, kendini beğenmiş, yardımsevmez

türkler - gevşek, aşırı sıcakkanlı, kavgacı

araplar - pis, sistem namına birşey yok, gevşek

almanlar - mesafeli, kendine güvenli, sistemli
  • eindaclub  (07.08.18 12:07:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.