baska firmalarin urunleri olayi falan da bahane, laptoplar icin konusursak yukariya cevap: bilgisayarin icindeki butun parcalar dovizle alinan parcalar. Apple harici cogu bildik marka zaten oldukca ince marjlarla calisiyor, ayni ayarda bir bilgisayari ciddi anlamda daha ucuza maletmek mumkun degil.
hindistan'a bak, her yer yine dell hp falan dolu ama adamlar suyunu cikariyorlar tamircilik inanilmaz, youtube'da bilgisayarinizla ilgili bir tamir videosu arayin kesin bir hintlinin yaptigini goreceksiniz. bilgisayar almak yarım bir araba almak gibi bir sey oluyor, adamlar bozuldu diye yenisini alamiyor, yeni parca da takamiyor.
Veya diyelim PC topluyorsun, zaten alacagin parcalar belli, fiyatlari belli. Alamazsan alamazsin iste. Doviz yuksek, TL maasin dusuk, alim gucun dusuk... Bu sirketler eskisi kadar kar edemez demek, doviz borclarini odeyemezler demek.
0