[]

Dolar artarsa teknoloji mağazaları batmaz mı?

Vatan bilgisayarın fiyatlarına bakıyorum da gün içinde borsa gibi fiyatlar hop artıyor hop azalıyor.

Mart ayında %25 indirimle asus fx553ve marka laptobu kaçırdım. Şu an fiyatı 8.137 TL.

www.vatanbilgisayar.com

Dolar 7-8 TL olunca fiyatları hiç düşünemiyorum. Yeni iphone 10.000 TL ile piyasaya girer herhalde.

Teknoloji ürünleri yine peynir ekmek gibi satılır mı, gerekirse millet böbreğini satar mı iphone için Çin'deki gibi yoksa aksine mağazalar batmaya mı başlar?

Mahalle arasında bile vatan bilgisayar açıldı.

 
Teknoloji firmalari batmaz cunku alim gucune gore baska firmalarin urunlerini getirirler mesela asus senin icin luks olur vay aq adam da hp laptop var dersin

Vatan bugun beni arasa su fiyata soyle bir urun istiyorum dese yaptiririm valla fiyat uygun olur ama sorundan soruna kosarsin

Gibi...
  • dedim dedim de kime dedim  (06.08.18 21:21:32) 
Monster Bilgisayar gibi mi yani istediğimi yaptırırım derken?

Artık herkesin elinde iphone var. Bu millet Huawei'ye bile burun kıvırırken onu da alamayacak. İnsanlar mutsuz gezecek, belki de 2001'deki gibi intiharlar yaşanacak.

McDonald's yemenin lüks sayıldığı zamanlar vardı hey gidi heeey. Mahalle maçında yerde ekmek görünce 3 kere öpüp alnımıza değdirir sonra başka yere koyardık falan. youtu.be Nereden nereye geldik. Tekrar eskiye dönüyoruz sanki ekonomik olarak.
  • Belchior  (06.08.18 21:32:55) 
@acemi

Stok falan tutmuyor derken ne demek istedin, açar mısın?

Usulsüzlük mü yapıyorlar?
  • Belchior  (06.08.18 21:51:19) 
Eskiye dönüyoruz ekonomik olarak. Eskiden daha iyiydik. Alım gücümüz artmadı bu koca bir illüzyon. 25 sene önce organik olmayan karpuz kavun domates yoktu memlekette. Yine üç kuruştu, şimdi hayvan gibi pahalı organiği, bulamıyorsun bile.

McDonald's eskiden 1 hamburgeri 1 dolara mal ediyorsuysa şimdi 0,2 dolara mal ediyor, ondan alabiliyorsun dokunmuyor. Bu alım gücü değil, endüstrileşmeye bağlı halkın ulaşabilirliğinin artması.

Geçmişte cep telefonu vardı, Turkcell bile yokken vardı hatta uydu telefonu olarak. Ultra zenginler kullanabiliyordu. Şimdi senin cep telefonunun olması ile o gün olması aynı şey değil. Şimdi senin Iphone'un var ama ultra zenginlerin de başka şeyleri var bizim ulaşamayacağımız.

Teknosa hep bir ayağı çukurda ama Vatan batmaz. Küçülür mü? Küçülür ama batmaz. Samsung uhd curve tv almaz dandik vestel alır millet.

Mediamarkt zaten batmaz türk menşeli değil.

Ha benim beklediğim şey olursa hepsi abandoned olur o başka. Ben kriz değil açlık bekliyorum.
  • bos gezenin bos ustasi  (06.08.18 21:54:02) 
Bu ülke yıllardır ekonomisini kredi kartından döndürüyor zaten. Tatilinden, sinemasından, dışarıda yemeğinden kısar o tv’yi alır. Bence markalar daralır sadece. En son geldiğimde teknosa’nın da batayazdığını, el değiştireceği konuşuluyordu. Geriye sadece vatan kalabilir mesela.

iphone meselesine gelince. Yurtdışından getirmede yeni bir çağ açılacaktır. Veya yine dediğim gibi insanlardaki alma dürtüsü o kadar ilerdeki, birçok temel ihtiyacından vazgeçip yine gider o iphone’u alır. Ben devletin bu tip alımlara yeni vergi getireceğini düşünüyorum.
  • herospower  (06.08.18 22:01:30) 
@Belchior
ya vatan CEO'su beni ararmış diyelim ;

-dddkd'cığım bana şimdi asus N580VD ayarında bir bilgisayarı kaç günde toplarsın?
+3hafta
-1000 adet kaç günde üretirsin?
+ 4 ay
- fiyatı 3000tl bandına çekebilir misin?
+ olur
- güzel de bir isim bulalım buna
+ triumph tiger serisi
- böyle biraz dizayn falan?
+ hallederiz
- almanya'da firma kurup oradan satsan bize?
+ maliyetli olur fiyat uyarsa yaparız
- tamam sen bak süre ve fiyatta anlaşalım ben sana ön ödemeyi geçerim
+ eyvallah xyz abi
- görüşürüz dddkd'cığım
+ görüşürüz abi

gibi. sende ohaannes ne güzel bilgisayar dersin. sonra ısındı, çatladı bozuldu yamuldu.
  • dedim dedim de kime dedim  (06.08.18 22:12:03) 
95 sonrasi dogan pic nesil babasini anasini sattirir gene aldirir. Cok agir oldu ozur dilerim.


  • 000000  (06.08.18 23:19:35) 
Batmaz ne demek? Bal gibi de batarlar. Dolar firlamadan once batti zaten bbir kismi, nasil batmazmis? Yakinda gorursunuz zaten teker teker batanlari.


  • stavro  (06.08.18 23:42:19) 
buyumek icin dovizli kredi kullandi cogu, doviz borcunu sigorta ettirmemis (turev piyasalardan falan) hepsi batar, kuculur ne olursa olur.


  • robokot  (06.08.18 23:52:31) 
baska firmalarin urunleri olayi falan da bahane, laptoplar icin konusursak yukariya cevap: bilgisayarin icindeki butun parcalar dovizle alinan parcalar. Apple harici cogu bildik marka zaten oldukca ince marjlarla calisiyor, ayni ayarda bir bilgisayari ciddi anlamda daha ucuza maletmek mumkun degil.

hindistan'a bak, her yer yine dell hp falan dolu ama adamlar suyunu cikariyorlar tamircilik inanilmaz, youtube'da bilgisayarinizla ilgili bir tamir videosu arayin kesin bir hintlinin yaptigini goreceksiniz. bilgisayar almak yarım bir araba almak gibi bir sey oluyor, adamlar bozuldu diye yenisini alamiyor, yeni parca da takamiyor.

Veya diyelim PC topluyorsun, zaten alacagin parcalar belli, fiyatlari belli. Alamazsan alamazsin iste. Doviz yuksek, TL maasin dusuk, alim gucun dusuk... Bu sirketler eskisi kadar kar edemez demek, doviz borclarini odeyemezler demek.
  • robokot  (06.08.18 23:57:12) 
Kaldi ki ekonomide genel olarak daralma oldugunda bu zincirleme reaksiyonla zaten etkilenecekler.
Bu hizla giderse maliyetler artacak, piyasada para donmemeye baslayinca firmalar alacaklarini alamayip maaslari odeyememeye baslayacak. Giderleri dusurmek icin isten cikarmalar falan. Zaten alim gucu hizla dusecegi icin millet elektronige bilmemneye para harcamayi birakmaya baslayacak, parayi zaruri ihtiyaclari icin tutmaya baslayacaklar. Her turlu satislari azalacak adamlarin. Zaten elektronikte magazacilik gunden gune kan kaybediyor, olay internete kaymaya basliyor. Bir de ekonomik daralma oldu mu tutunmalari iyice zor.
Her sektorde batiklar patir patir gelecek muhtemelen.
  • stavro  (06.08.18 23:59:39) 
teknoloji dünyasinda çok firma batık. iflas ertelemeler var. bir zamanlar electroworld, darty, bimeks, gold vardı. hepsi gitti türkiye'de. laptop satan bir site vardı. uygun fiyata satiyordu. sözlükte baya populerdi. sonra birden siparişleri çıkaramaz hale geldi milletin parası kaldı. baya gündem olmuştu o zamanlar. bunun gibi 1-2 site daha vardı da şimdi isimleri aklıma gelmiyor.

teknosa zarar ediyor. arkasında sabancı olmasa o da batıktı şimdi. mediamarkt dev bir alman şirketi. onlar da gücünü oradan alıyor. kapanan mağazalar var ama. bir vatan'a şaşırıyorum, tık yok henüz, olmasın da zaten. millet işsiz kalmasın.
  • Neill  (07.08.18 00:00:17 ~ 00:00:44) 
@robo
bir ürünün sıfır fiyatı olduğu gibi 2.el fiyatı da vardır. toptan sıfır alabileceğin gibi toptan 2.el'de alabilirsin.

amazondan 303euro = 350dolar 'a aldığın işlemcinin
www.amazon.de

ikinci elini ebay'de 185dolara bulursun
www.ebay.com

toptan alırsın daha da düşer. yani ''business'' kafasında işi çözersin 3000'e al dersin i7 laptop zortingen marka. garanti de verirsin gerekirse.

bir zamanlar yurtdışına toptan 2.el işlemci satan bir dost.
  • dedim dedim de kime dedim  (07.08.18 00:08:09) 
ikinci el olduktan sonra sky is the limit tabii ki. bizim bugun bildigimiz ureticiden sifir teknoloji satan teknoloji marketlerden bahsediyoruz.


  • robokot  (07.08.18 00:11:42) 
hocam adamın sıfır ürün sattığı veya satacağı ne malum? laptobu alırken parçaları gözünün önünde kutudan çıkarıp mı takıyorlar?
sen şimdi vatan computer CEO'su olsan zorda olsan (şu an için diyelim) lan laptop satamıyoz ne halt yiycez desen ne yapacaksın laptop fiyatını düşürmek için? yada satmak için?

atlasan uçağa gitsen asus fabrikasına desen ki alın size NDA alın size sözleşme alın size advance payment şu parçaları kullanın şu fiyata sadece tr'ye ürün üretin. model numarası da şu olsun.

bunu yapsan ayakta alkışlamazlar mı seni vatan computer binasının önünde?
  • dedim dedim de kime dedim  (07.08.18 00:21:01) 
alkislamazlar, oyle is olmaz.

dunyanin herhangi bir perisan ulkesinde sifir parcalardan olustugu iddiasiyla satilan ama aslinda cikma ikinci el parcalarla yapilmis (hadi kasa haric diyelim) bilgisayarlar gosterirsen bana eyvallah bir bakarim. bugune kadar hic gormedim, asagi yukari 25 yildir bilgisayar isinin icindeyim ben de donanim agirlikli olmasa da.

teknoloji magazalari ikinci el parcalardan dr frankensteincilik oynayamaz demiyorum, gerekirse oynar. ama bunu "alin size sifir laptop zomborink ultimate marka" diye yapmaz, yapamaz. tuketici aninda uyanir ona zaten.

ha bunlari yapsa bugunku cirolari ve karlari olur mu? olmaz. bugunku borclarini odeyebilirler mi? odeyemezler.
  • robokot  (07.08.18 00:29:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.