[]

Network - LinkedIn

Merhabalar,
Hepinize iyi haftalar. İş hayatında bağlantıların önemi malum. Başlıkta ingilizce kelime kullandığım icin kusura bakmayın. Geleyim soruma. LinkedIn baglantı kurma/geliştirme/koruma vs amacına hizmet ediyor mu? Yoksa iş dünyasının facebook'u gibi takip ettiginiz, takip edilenlerin mevcut olduğu sosyal bir platform mu? Yurtdışında belki daha aktif amacına hizmet eder bir şekilde kullanılıyordur ama ülkemizde durum nasıl? Teşekkürler.



 
gerçekte tanımadığın birini linkedin'de takip ediyorsun diye network oluşturmuş olmuyorsun, gerçek anlamda bahsettiğin amaca hizmet ettiğini sanmıyorum. ancak işçi bulma sitelerindeki enflasyon ve verimsizlikten ötürü sektör içinden kalifiye işçi bulma konusunda bir etkisi var. işçi gözünden bakarsak; a firmasının aradığı satış yöneticisi pozisyonunu linkedin'de yayınlayan aynı firmanın muhasebecisiyle bağlantın varsa o ilana o muhasebeci vasıtasıyla başvurmuş olman cv'nin gereken merciye iletilmesi konusunda seni bir adım öne geçirebiliyor. genelde gerçek hayatta tanınan ama çok samimi olunmamış, ayaküstü sohbet edilmiş biri olduğunda bu durum avantaj sağlıyor denebilir.

bir de hiç görmediği insanları ekleyip network oluşturmaya çalışanlar var, onlar için bu kadar avantajlı değil. sırf linkedin bağlantın diye tanımadığın bir insana öncelik verecek değilsin neticede. hem bağlantı sayım çok görünsün hem de belki bir şey çıkar diye tanımadığı, sektörde öne çıkmamış kişileri bağlantı ekleyenler az değil; bu ihtimalden bu yüzden bahsettim.
  • Bruce  (06.08.18 08:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.