[]

bu sene kulüpler gerçekten zor durumda mı?

hiç doğru dürüst yeni transfer yok büyük kulüplerde, krizin etkisi diyebilir miyiz? yoksa uefa kriterleri mi tek neden?




 
dolar geçen sene bu zamanlarda 3,5 tl idi. şimdi 5 tl. 1,5 lira artmış. harcamaya kolay kolay gidemiyorlar.


  • iddaaci  (05.08.18 22:24:22) 
Beşiktaş'ta uefa kısıtlaması yok bu sene. Ama aynı duruma düşmemek için kemer sıkmak zorunda takımlar.


  • bos gezenin bos ustasi  (05.08.18 22:31:53) 
1.5 milyon tl'den az borcu olan buyuk kulup yok. yillik geliri en iyi ihtimal 300-400 bin tl olan sirketler bunlar. en az 5 yil once bu sekilde kemer sikma politikasina gecmeleri lazimdi ama kendi ceplerinden cikmadigi icin baskanlar 10 yillik gelirleri temlik gosterip sacma sacma transferler yaptilar. simdi aci aci cikacak bunlar. sadece bu sene degil, onumuzdeki sene ve ondan sonraki sene de birsey beklememek lazim. para akisi en duzgun olan ve borclari surdurulebilecek durumda olan besiktas su anda. onlar bile sampiyonlar ligi gelirleri olmayinca ciddi etkilendiler. vida satilirsa toparlar biraz.


  • crucio  (05.08.18 23:41:38) 
zor durumdalar tabii ki. dolar yükselmeye devam ederse 3-5 yıl içinde tepetaklak olabilir bütün lig. giderin euro, gelirin lirayken bu ekonomide ayakta kalamazsın. ayrıca insanlar da maça eskisi kadar sık gidemeyecek artık, malum aç karnımızı zor doyuruyoruz.

ukrayna'yı hatırla. savaştan önce gavur gibi ligleri vardı adamların. dinamo kiev, şahtar, metalist harkiv, dnipro dörtlüsü terör estiriyordu. dnipro avrupa ligi finali gördü. şahtar o zamanki adıyla uefa kupası finali oynadı. dinamo kiev'den her zaman çekinilirdi. metalist de güçlüydü. liglerinde 16 takım vardı, kalite genel olarak bayağı yüksekti.

şu an dinamo ve şahtar yine iyi kötü devam ediyor ama metalist ve dnipro battı. geri düştü demiyorum, direkt iflas etti adamlar. dnipro şu an üçüncü ligde, metalist tamamen kapandı; yeni kulüp kuruldu metalist-1925 diye, ikinci ligde oynuyor. ukrayna ligi de 12 takıma düştü, ona rağmen sezon sonunu zor getiren takımlar var.

bu gidişle bizim sonumuz da öyle olabilir. çünkü bu takımlar "aa savaş çıktı biz top oynayamıyoruz ki" deyip de kapanmadılar. hem şehirlerinde oynayamaz hale geldiler hem de para korkunç değer kaybetti. ukraynalı oligarklar ülkeden kaçtı, ruslar da yaptırımlar yüzünden ciddi darbe yedi. haliyle para musluğu kapanınca bok oldu gitti bütün lig.

bu şekilde devam edersek önümüzdeki 5 yılda süper lig de 16-14 takıma düşebilir, bir sürü kulüp iflas edip alt liglere düşebilir. galatasaray, fenerbahçe falan batmaz ama steaua bükreş, panathinaikos gibi avrupa'da kimsenin iplemediği takımlara dönüşebilirler.
  • der meister  (06.08.18 00:11:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.