[]

BEDAS calisanlari yuzunden elektri ev esyalari calismiyor, ne yapmak lazim?

Dun ogleden sonra elektrik kesilmisti tum sokakta, gece yarisi bunlar duzeltmeye ugrasirken apartmanin sigortalari yakmislar. Her apartmandan en azindan 2-3 esya hic calismiyor.

Bizim de buzdolabi, klima, kombi falan yalan olmus durumda. 186yi aradik, yetkili servistekiler gelip rapor tutsun siz parasini odeyip sonra Bedas'tan isteyin dediler.

1- Basina boyle bir olay gelen var mi? Prosedur ustte yazdigim gibi mi? Ne yapalim, ne onerirsiniz bize?

2- Bu tamir paralarini bize geri ne zaman odeyecek bunlar? Ustune hafiften soguk su icelim mi?

3- Buzdolabindaki bozulan gidalar, etler ivir zivirlar da azimsanmayacak bir maliyete sahip. Onlarin parasini alma ihtimalimiz nedir?

4- Bazi esyalar Cin'den, ABD'den falan gelme (smart lamba, priz vs) Bunlarda yetkili servis falan yok haliyle. Onlarla ilgili bir sey yapmak mumkun mu?

 
diğer dairedeki hasarlar da düşünüldüğünde büyük bir kayıp var gibi görünüyor. işi yokuşa sürerlerse bir avukat tutun mutlaka. ama rapor şart. derhal rapor işini halledin. elinizde belge olsun.


  • bir sevgi faresi jamal  (04.08.18 23:17:39) 
sigorta yanmamıştır, bazı fazlar eksiktir.


  • goodz  (04.08.18 23:40:17) 
valla @goodz hocam isin teknik kismini bilemeyecegim, ben parami alabilecek miyim onun derdindeyim :)

enteresan sekilde cortlayan elektrikli aletlerin %80i falan Vestel. Artik sans mi yoksa markayla mi ilgili, fikrim yok.
  • elon  (04.08.18 23:44:15) 
Sedaş'a trip atmıştım ben elektrikler sürekli gidip geliyor aletler yansa nolcak diye, dilekçeyle başvurursanız zararınız tazmin ederiz dediler. Şimdi hatırladım bak, lisedeyekn bir arkadaşın başına gelmişti böyle bir şey, bilgisayarları yanmıştı, parasını vermişlerdi.


  • apdulera  (05.08.18 00:13:08) 
Bedaştan rapor alın eşyaların yandığına dair mutlaka tutanak tutulsun.


  • sacrilegious  (05.08.18 00:29:23) 
@sacrilegious, bedaş tan kimse kalmadı rapor alamayız sanırım artık ama tüm apartmanın 186da ses kaydı, şikayet kayıtları var problem olmaz sanırım


  • elon  (05.08.18 00:33:19) 
Buzdolabındaki malzemelerin fişi duruyorsa iletin. Ciddi bir zarar varsa aslında mahkemeden tespit hükmü almanızı tavsiye ederdim ama değmez sanırım. Karaköyde o tip ürünleri satan firmalar var sanırım teknik ekipleri de oluyor. Onlar aracılığıyla aldıysanız onları arayın, yoksa da öyle birini bulun.


  • mabesa  (05.08.18 01:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.