[]

Android telefondan anlayanlara soruyorum? (capsli)

telefon: xperia XZ

Arkadaşlar telefon tuş kilitli. Capste gördüğünüz gibi tuş kilitliyken kırmızı ile daire aldığım mikrofon ve kamerayı açabiliyorsunuz.

Ama ben bu özelliği kapatmak istiyorum. Kilitliyken telefon hiçbir şey açılmasın.

Durup dururken mikrofon açılıyor ve müzik dinlerken kulaklığın müziğin içine sıçıyor. Telefona format attım ama düzelmedi.

Eğer tuş kilitli ekrandaki kısayollardan "Google Talking"i kapatsam problem çözülcek.

Ama bulamıyorum nereden kaldırabilirim. Bilen biri yardım edebilir mi?

not: telefonda doğru düzgün müzik dinleyemiyorum. sırf bu yüzden telefonu satcam artık yav.

 
satıp xiaomi alınız.


  • binder dandet  (04.08.18 22:43:33) 
kilit ekranında kamerayı hızlı başlatmayı kapatmak için, kamerayı açıp içindeki ayarlar menüsünden diğere basınca menü aşağıya uzuyor, oradan hızlı başlatma "kapalı" durumuna getirebilirsin

bence senin asıl kapaman gereken çift tıklama ile ekranı açma özelliği
  • freebird5406_2  (04.08.18 22:45:57 ~ 22:48:43) 
@binder

xiaomi almam. honour alırım TR'ye gelse. huawei'in alt markası ama sayesinde iphone'u solladı satış rakamlarında 2.liğe yükseldi.

Nokia 8 alırım. Saf android google ile anlaşmalı. Nexus gibi telefon.
  • Belchior  (04.08.18 22:47:00) 
@firibört

Kapattım ama o mikrofonu nasıl kapatabilirim. Yani google voice özelliğini kapatmak şeklinde mi araştırayım google'da?
  • Belchior  (04.08.18 22:49:25) 
internette tam da senin istediğin şekilde asistanı kapamadan sadece kilit ekranından kaldırmak için soranlar olmuş, onlara da root olmadan olmaz cevabını vermişler, ben asistanı kapamayı da bulamadım gösterdiği son menüde bende öyle bir seçenek çıkmıyor, sen de google asistanı kapamayı bi dene istersen


  • freebird5406_2  (04.08.18 23:01:07) 
sony candır. piyasası türk lirasından daha hızlı değer kaybeden çinli telefonlara kanmayın.


  • bir sevgi faresi jamal  (04.08.18 23:21:44 ~ 23:22:25) 
@bir sevgi faresi jamal

XZ2 modeli gelmedi Türkiye'ye. Sony TR'den çekildi galiba.
  • Belchior  (04.08.18 23:30:52) 
ben de merak ettim. kontrol ettim bende oyle bir kisayol yok. kilit ekrani da launcher'a ait. ben pixel kullaniyorum. pixel launcher'da oyle bir kisayol yok. kullandigin launcher'i degistirirsen o kisayollar gidebilir. Pixel Launcher, yada Google Now Launcher'i deneyebilirsin. yada launcher'in ayarlarindan mikrofon iznini kapatirsan kazara bassan bile mikrofon aktiflesmez. ilk seferinde izin sorar. ona da bir daha sorma der ve hayir dersen sorunun cozulur muhtemelen.


  • crucio  (04.08.18 23:32:05) 
Google'ı uygulamadan aç sağ alttaki menüden settings>ordan google assistant bölümündeki settings>ordan voice match kaldırılarak Google assistant kapatılıyor.

Ama sorun bu değil. Telefon uykudan uyanmasa açılmaz. Sebebi de muhtemelen çift tıklayarak uyandır açık o nedenle.
  • bos gezenin bos ustasi  (04.08.18 23:37:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.