[]

Yeni bir şehirde

Yeni bir şehre geldiniz ve sıfırdan o şehirde bir hayat kuracaksınız diyelim. Ana-baba, akraba vs. desteği yok, az bir miktar birikiminiz ve elinizde mesleğiniz var, freelance olarak da çalışmanız mümkün diyelim. Kiralık bir yer bulup, eve çıkarak konaklama işinizi de hallettiniz diyelim.

Hem iş/maddiyat hem de sosyal çevre/ilişkiler konuları başta olmak üzere, kısa ve orta vadede neler yapmak gerekir? Böyle bir durumda olsanız neler yapardınız ve nasıl başlardınız?

Şehirde tanıdığınız hiç kimse yok.

Edit: Tikler belki gecikse bile mutlaka gelecek.

 
Bisiklet sürecek bir yer bulurdum. Yürüyüş için, koşu için rota belirlerdim. İlgilendiğim sporlarla ilgili kulüpler varsa onları bulmaya çalışırdım.


  • dissendium  (04.08.18 21:05:03) 
Sakin cafe arardim


  • nax  (04.08.18 21:06:36) 
asosyal bir insan oldugum icin sorun yasamazdim.
sabah yuruyus yapacagim bir yer olsa yeter

  • cedex  (04.08.18 21:08:23) 
ilk olarak,butik genellikle gunu birlik tur yapan klupler/organizasyonlar var. trekking, kamp , su yurusu vb aktiviteler yapiyorlar. cok pahali olmayan bu tip organizasyonlara takilirsan 1-2 aya kalmaz yasadigin sehirde baya bi cevre yaparsin.

eger vakti varsa hobi kursuna katilirdim. bisiklet surmeyi seviyorum, bisiklet gruplarina dahil olabilirdim.
  • 1917  (04.08.18 21:11:49) 
Agalar, cevaplar iyi hoş da bazı cevaplar "sosyallik s.kimde değil" "çok asosyalim'den öteye geçmemiş. Burada işin bir de maddi kısmından bahsedilmiş. Tamam, kimse şeyinde değil, aferin de neyle yaşayacaksın? Bunu bir nevi simülasyon gibi görüp daha gerçeğe yakın cevaplar verebilirseniz sevinirim.


  • skooma  (04.08.18 22:45:29) 
gunu birlik turlar genellikle 50-100 TL arasi oluyor.
Hobi kurslarinida belediyeler ucretsiz veriyor.

  • 1917  (05.08.18 13:16:57) 
yani simulasyon demissin... yeni bir sehre isim hazir olmadan gitmem zaten. neyle yasayacaksin? isinden aldigin parayla. isin yoksa is arayacaksin ama is olmadan gitmemek lazim zaten. bununla ilgili nasil bir cevap ariyorsun anlamadim.


  • robokot  (05.08.18 13:24:21 ~ 13:24:39) 
Ayni seyi 3 yil once yasadim ama tek fark garanti bi isim vardi. Once mahallemi tanidim. Market, kasap, pazar nerde onlari ogrendim. Daha sonra sehrin carsisini kesfettim. Arabam olmadigi icin toplu tasimayla nereye neyle gidilir onu ogrendim. Sosyallik konusunda hala gelisiyorum ama kucuk bi kurumdan buyuk bi kuruma gectim gecen sene o daha fazla insanla tanismama sebep oldu. Is icinse yapabilecegin neyse telefon numarani yazip elektrik direkelrine yapistirabilirsin bence. Komsularinla tanisip onlara da cevresindeki insanlara duyurmalarini saglayabilirsin.


  • dedim ben sana  (05.08.18 15:45:22) 
@robokot, hocam kimseyi yazmaya zorlamıyoruz. Sana mantıksız geliyorsa yazmazsın olur biter. Senin hayatına dair her şey -memleket meseleleri dahil- mantıklı gidiyor anlaşılan. Duyurunun herhangi bir yerinde kendi durumum bu şekilde gibi bir imada da bulunmadım.

Kısaca, herhangi bir farazi "şu durumda ne yapardınız" sorusu gibi, mantık çerçevesinde cevap arıyorum. Umarım açıklayıcı olmuştur.
  • skooma  (05.08.18 20:34:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.