[]

Fakirler mutsuz da zenginler neden mutsuz?

Burak Özçivit tükenmişlik sendromuna yakalanmış. Her şeyi elde etmiş, yeri gelmiş Paris'e canı çekmiş kahve içmeye gitmiş, orayı gezmiş burayı gezmiş. Artık yapacak bir şey kalmamış. Psikolojik destek almaya başlamış.

Bu insanlar hiç fakirlik yaşamadığı için mi zengin olmalarına rağmen mutsuzlar?

Adam benim benim belki de bu hayatta hiç yaşayamayacağım şeyleri yaşamış. Euro 6 TL oldu neredeyse, günü birlik Paris'e kahve içmeyi ancak arkadaşlar arasında dalgasına anlatırız. İşte bu adam gerçekleştirmiş. (aferim ona) Güzeller güzeli karısı var. Olum daha ne istiyorsun lan? diye sormak isterdim karşına geçsem.

Gelsin bir gün bizimle yer değiştirsin bakayım tükenmişlik sendromu kalıyor mu :)

Böyle insanlar bence gerçeklerden kopuk yaşıyor. Millet aç aç :(

Siz ne düşünüyorsunuz?

Para görünce ben: youtu.be

 
Bence mallik yasadiklari elon musk da zengin bill gates de zengin onlarda neden bu tukenmislik yok yada baska milyonlarca kiside yok da bunda var? Tamamen kisisel eksiklik bence


  • basond  (04.08.18 07:53:03) 
Parayla mutluluğun düşündüğünüz kadar çok ilgisi olmadığından aslında


  • kisa  (04.08.18 07:58:08) 
zenginler fakir olucam diye mutsuz


  • dedim dedim de kime dedim  (04.08.18 09:06:46) 
Tükenmişlik sendromu sadece psikolojik bir şey olmayabilir ve sahip olduğunla doğrudan ilgisi yok. Sahip olduğuna ödediğin bedelle ilgili.

Elon Musk veya Bill Gates’in tükenmişlik (burn out) olma olasılıkları, herhangi bir çalışanlarının tükenmesinden daha az. Kariyer açısından bakarsak sevmediğin işi yaptığında, tatil zamanını sen belirlemediğinde, tatilde iş yaptığında, patronlar ve iş arkadaşların tarafından takdir görmediğinde, artık işini sürüklene sürüklene yapar hale geldiğinde tükenmişlik olasılığı daha fazla. Bu kariyerin getirdiği duygusal tükenmişlik. Elon Musk bu noktada çok büyük ters giden şeyler olmadıktan sonra zaten duygusal tükenmişlik yaşamaz kariyer konusunda (kariyerin altını çizeyim) çok büyük olasılıkla, fiziksel tükenmişlik yaşar, tatile çıkar ve gider. Ayrıca, bu kadar ünlü olmadan önce reddedilme ve başarısızlıklarını kaldıramadığından dolayı uzun süre tedavi görmüş ve hastaneye yatmış. Üstüne şu anda da depresyon ve bipolarla savaşıyor.
www.thesun.co.uk
yourstory.com
www.entertales.com
Yani, o da yaşıyor aslında bunları, o da zamanında tükenmiş, sadece haberlerle duymuyoruz pek. Elon Musk’ın çalışanlarından onları gece gündüz çalıştırdığını, sinirli bir patron olduğunu (bipolar patron düşman başına), çok günlük işi birkaç saatte istediği için çalışanların tuvalete gideerken bile zorlandığını ve çok çalışanının tükenmişlik sendromundan muzdarip olduğu yazıyordu bir gazetede; hatta 1-2 senedir bu kültürü değiştirmeye çalışıyorlardı. Çünkü çalışanlarının tükenmişliği bayağı bir maliyet olarak geri dönmüştü o zaman. O günden beri “Nasıl tükenmeyiz” kültürünü hayata geçirmeye çalışıyorlardı. Kariyer anlamında tükenmişlik yaşamak için çok çalışmanın yanında “Ben bunu hak etmiyorum” dediğin şeyleri üst üste yaşamak gerekiyor. En çok tükenenlerden biri de üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerdir. Stres, çok çalışma, ara verememe, üstünde baskı hissetme; bu tarz şeyler tükenmişliğe yol açar. Üstündeki baskı sonucu tükendiği için parası olduğu halde, tatile dahi çıkacak enerjisi ve morali kalmayan, evindeki odadan çıkmayan çalışanımız oldu bizim. "Sabah 8'de kalktım, akşam 4'e kadar tuvalete gidemedim" diyen çalışan var, şaka ya da abartı değil.

Sadece kariyer değil, duygusal hayatta da benzer davranışlar tüketebilir. Adı konmamış tükenmişlikler çok çevremizde. Örneğin, çok var çevremizdeki evliliklerde, bir tarafın çok baskın olduğu evliliklerde diğer taraf yorulur, ses çıkaramaz hale gelir ve biraz da aptallaşır, odaklanamaz pek bir şeye, sürekli düşünceli hale gelir. Örneğin, karısının dırdırından artık o konuşmasın diye her şeyi söylenmeden yapan bir adam veya kocasının sinirinden, dayağından korkup otomatiğe bağlayan ve kocasını terk edecek takati kalmamış bir kadın duygusal tükenmişlik yaşıyordur. Bir aksiyon alacak kadar enerji kalmamıştır. Halkımızda psikoloğa ya da psikiyatriste gitme oranı düşük olduğundan teşhisli gezinmezler sadece.
www.huffingtonpost.com

Kişisel kısmı da şu “people pleaser” da denilen, insanların gönlünü hoş tutmak in çabalayan ve kendinden önce başkasını koyan insanlar tükenmeye daha yatkındır.
labyrinthhealing.com
Burak Özçivit’in evini bilmiyorum ama karısı çok talepkarsa ve sürekli onunla uğraşmaktan yorulmulsa tükenebilir, çalıştığı sette yönetmenin sürekli mobbing’ine uğruyorsa tükenebilir, sürekli birilerini memnun etmeye çalışmaktan tükenebilir. Bunun çok da parayla ilgisi yok. Ne yaşadığını bilmiyoruz, hayatını onunkiyle değiştirdikten sonra 'Anam anam, neydi gız bu' diye kendi hayatına da koşturabilirsin. Başarısını görüp ödediği bedeli görmüyoruz.

Meryem Uzerli’ydi galiba, kadını hakkaten gece gündüz eşek gibi çalıştırdılar, bir de sevgilisi de çok baslın bir adammış dediler, paparazzi peşini bırakmadı. Üstüne, Almanya gibi insan hakları ve kişisel alanın önemli olduğu bir yerden kalktı buralara geldi. Bir sançye nefes alamadı kadın. Onun yerinde olsam ben de tükenirdim.
  • aychovsky  (04.08.18 09:14:34 ~ 09:45:47) 
Her şeyim aynı kalsın zengin olayım söz veriyorum mutsuz olmiycam


  • Traveller  (04.08.18 12:18:12) 
para mutluluk getirmez. zenginlik esit degildir mutluluk.

sizi mutlu eden sey, aile ve arkadaslarinizla gecirdiginiz zamanin kalitesidir.
  • BlackRock  (04.08.18 12:21:40 ~ 12:22:36) 
basit bir perspektif: afrika'da cadirda yasayan icme suyu icin 2 gunde bir kilometrelerce yol tepen karni ac adam, turkiye'de kirada bile olsa evde oturan, borc yuku olsa bile evinde musluk suyu, kanalizasyon vs. olan adamin neden mutsuz olabilecegini anlamiyordur.


  • robokot  (04.08.18 12:39:49 ~ 12:40:30) 
para bal gibi mutluluk getirir, sorun nasıl mutlu olunduğunu bilmeyenlerde.


  • Bruce  (04.08.18 12:43:21 ~ 12:43:34) 
şu dünyadaki en mutlu kişi mutluluk verendir. bak haluk levent'e hiç tükeniyor mu? adam sadece maddi olarak yardımın dışında yardım etmek isteyenleri organize ediyor. yeri geliyor bir erkekle sahnede dans ediyor, yeri geliyor hayranlarının düğünlerine gidiyor, yeri geliyor yardım için butik konser veriyor. bence sanatçıların içinde en mutlusu o'dur. birini mutlu ettiğinde sen daha çok mutlu oluyorsun çünkü. yüzündeki mutluluk paha biçilemez. kendi başına git paris'e kahve iç. eeee? sonra tükenir tabii.


  • naksidil  (04.08.18 13:15:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.