[]

Çatıya güneş paneli kurmayı düşünüyorum.

ev izmir'de.

yaklaşık 150 m2 lik bir alanı var ve sabah, öğle ve akşam full güneş görüyor. arazi kendimizin dolaysıyla, komşu, izin vs derdim yok.

şöyle bir araştırdım ancak biraz karışık geldi.

1) maliyeti ne kadardır?
2) kar elde edebilir miyim? edersem ne kadar?

 
Konut için 10kW gibi bir güç ihtiyacı kabul ediliyor sanıyorum. Güneş panellerinin verimi %60 gibi hesaplanıyor, 10 /.6 = 16 ~ 15kW gibi bir kurulum yapacaksınız diye düşünelim. Panel fiyatları yaklaşık 0.5$/W 15kW için 15000 x 0,5 = 7.500$. Bunu da aküleri, tesisatı, montajı nakliyesi falan için 2 ile çarpın 15.000$ gibi bir maliyetiniz olur.

Bugün kursanız 75.000₺ gibi bir yatırım yaparsınız. Aylık elektrik faturanız da 500₺ geliyorsa, 150 ayda yani yaklaşık 10 senede amorti eder.
  • malheiros  (03.08.18 22:32:05) 
iki gün önce arkadaşın arabasında iki güneş paneli görünce sordum bunları napcan diye,
yazlıkta çatıya kuracakmış, 3 adet panel birde online inverter diye bir bir cihazdan bahsetti, sistemi kurup direk direk prize takacağını gün içinde güneş gördükçe evin elektrik ihtiyacının bir kısmının buradan karşılanacağını falan söyledi,

eğer söyledikleri doğru ise akü falan kullanmadan yada evin tüm ihtiyacı kadar panel döşemek yerine belli bir kısmını güneşten sağlayabilirsin.
  • Sir Anthony Hopkins  (04.08.18 09:37:07) 
Peki üretim yapıp satmak ekstra kar sağlamaz mı?


  • asethuan  (08.08.18 16:02:34) 
Üretip satman için kriterler farklı, bir trafoya bağlantı yapman lazım. Trafoda kapasite olması lazım. Ödemen gereken dağıtım bedelleri falan var...


  • malheiros  (08.08.18 16:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.