[]

Yan Apartman Yıkılırken Oluşan Çatlak

Arkadaşlar merhabalar,

Yeni bir ev aldık, bahçeli bir yüksek zemin kat. Bina 25 yıllık. Bahçesi harika. Muhit de çok güzel. İçinde oturanlar da yakın zamanda kentsel dönüşüm düşünmüyorlar. Yakında taşınacağız.

Ancak şöyle bir durum oluştu:

Yan apartman kentsel dönüşüme girdi ve yıkıldı. Yıkılırken bizim apartmanın 2. katındaki dairede bir çatlak oluşmuş, kirişte mi, sıva çatlağı mı belli değil. Yönetici yan apartmanın mühendislerini getirmiş, mühendisler "sıkıntı yok, sıva çatlağı, biz çözer tamir ederiz" demişler.

Yönetici emin olamamış bir de belediyeye müracaat edip ekip çağırttırmış. Belediyenin mühendisleri de inceleyip "binada sıkıntı yoktur" diye rapor vermişler.

Benim kafamda bu olaylardan sonra iki soru oluştu:

1. Bu eve taşınmalı mıyız, güvenlik sizce bir problem olur mu, sağlam mıdır?
2. Eve 25-30 bin TL kadar tadilat yapacağız, bu ev kentsel dönüşüme tahminimden daha erken girerse mantıklı bir iş yapmamış olacağız değil mi?

Fikriniz nedir, nasıl ilerleyelim? Taşınmayalım mı yoksa taşınalım ama tadilat mı yapmayalım, kafamız iyice karıştı.

 
belediyeler bildiğim kadarıyla yıkmaya meraklı. yani belediye bile sorun yok dediyse taşınılabilir. ama tadilat için o kadar para verilir mi bilemedim. daha hesaplı bir tadilat olayına girilebilir sanki.


  • sutlu nescafe  (03.08.18 19:40:29) 
Aslında sizin oturacağınız konut depreme dayanıklı mı onu bilmeniz gerekli. Burada kimse evet gidin oturun dememeli. Sonuçta 93'te yapılmış bir bina, binanın projelerinin ve yapım kalitesini bilinmesi gerekli. Hiç deprem görmeyecekse bence de bir şey olmayacaktır. Oturup oturmamak sizin insiyatifinizde.


  • malheiros  (03.08.18 20:42:00) 
@malherios, bunu, yani depreme dayanıklı mı değil mi nasıl öğrenirim?


  • aradaki uzaklik  (03.08.18 21:03:19) 
Ben sizin yerinizde olsam 25 yıllık apartman dairesine 25-30binlik tadilat yapmazdım. Hani villa veya yazlık gibi müstakil bir konut olsa tamam ama eski apartman dairelerine o parayı harcamayın.


  • malheiros  (03.08.18 21:31:53) 
25-30 bin lira para değil ki. sadece mutfağın yarısı küçük tuvalet ve banyo biraz onarıldı komple boya 13 bin lira tuttu benim.
ilk bir yıl tadilatsız oturup havayı koklayın bence

  • orgyadakull  (04.08.18 01:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.