[]

diyaframı yırtık sokak kedisi

iki gün önce sokakta çok kotu durumda olan bir kedi görmüştüm. muhtemelen ölmek üzereydi, bir deri bir kemik kalmış zavallicik. gözleri birtakım sekresyonlarla kapanmış. anüsü de anormal görünüyordu. her yeri kaka olmuş zaten, çok kirliydi. kakasini tutamadığını düşünüyorum.

biz bunu aldık, besledik falan. hayvan ambulansini çağırdık. ertesi gün gelip aldılar. bir takip numarası veriyorlar teslim edilen hayvan için. bugün mail attım, veteriner diyafram yırtığı oldugunu, bir şey yapılamayacağını, pazartesi günü teslim edileceğini söylemiş. diyafram yırtığı dediği sanırım bir tür herniasyon. nasıl bir şey yapılamıyor? o hayvan muhtemelen ölür sokakta. solunumu aşırı zorlu, çok derin ve sık. herhangi bir şey için efor sarfedebilecekmis gibi görünmüyor. bir şeyden kaçamaz, korunamaz, yemek arayamaz.


napilabilir bu hayvan için?

 
ameliyat olması lazım...
bırakmayın. iyi bir kliniğe götürün. ve bunu acilen yapın... :(

  • whatyougetiswhatyoudid  (03.08.18 15:30:48) 
diyafram yırtığı basit bir fıtıktan milyon kat daha zor bir durumdur. yeterli alt yapıya ve tecrübeye sahip değilsen %90 ölüm ile sonuçlanacak bir operasyondur. uygun altyapı olsa da yine ölüm riski yüksek bir operasyondur.

fakülte hastanesine götürmenizi öneririm. tabi ki tedavi masrafları da sizin üzerinizde olacaktır. onun dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok.
  • unique hint kumasi  (03.08.18 15:33:06) 
tedavi masraflarını ne yazik ki karsilayamiyorum. yoksa tabi ki iyi bir kliniğe gotururdum.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (03.08.18 15:37:29) 
Diyafram yırtığı ameliyatı maalesef çok riskli. Bizim burda o durumda bir kedi var, gelişmiyor, ufak bişey. fakat o halde geçen yıl doğum yaptı, sonra kısırlaştırdılar. Ameliyat olursa ölür ama böyle yine birkaç yıl yaşar dediler. Şu an çok iyi nefes alamasa da bizler mama verdiğimiz için gidip aramıyor bellediği mekândan ayrılmıyor, kısır olduğundan da kimse peşine düşmüyor, keyfi yerinde. Lütfen En azından olacak sağlıklı duruma getirsinler ve belediye kısırlaştırsın siz de olduğunuz yerde göz kulak olun, güvendiği bildiği karnı doyduğu yer olursa hiç olmazsa az kalan ömrünü acısız yaşar.


  • mslny  (03.08.18 16:09:36) 
Kesinlikle uyutmayın.
Ama sahipsiz Ortada da bırakmayın bari...

Kliniğe en azından doğru teşhis için götürün.
Hep diyorum; yardım isterseniz yardım bulursunuz. Bizler varıZ en basitinden
Yardım isteyin, duyuru açın, ilan verin, yani bi can İçin çaba göstermeye karar vermek büyük bi sorumluluk. Aslında özetle bunu anlatmaya çalışıyorum
  • whatyougetiswhatyoudid  (03.08.18 16:25:16 ~ 16:26:22) 
Diyafram yırtığı dediğiniz şey insanda bile çok ciddi ve ölümcül bir durum. Bu durumdaki bir kediyi yaşamaya zorlamak ona iyilik değil farkında mısınız? Bu artık kedi sevgisi değil ben iyilik kelebeğiyim diye kendini tatmin etmek. Soru sorana değil sadece herkese söylüyorum.


  • pastörizesüt  (03.08.18 16:37:57) 
@pastorizesut

Yani ne desem ki... neyse.

Diyafram yırtığından kurtardığım kediler oldu. Kurtaramadıklarım da oldu. Her iki durumda da veteriner hekim tarafından detaylı muayene ve tetkik sonrası ilerlendi.
Burada da bunu telkin ediyoruz arkadaşımıza.
Ben en azından bunu yapıyorum.

Uyutma kararını siz Ya da biz değil hekim verir.
Anlatabilmişimdir umarım.
  • whatyougetiswhatyoudid  (03.08.18 16:44:02) 
Ben de bir hekim olarak söylüyorum zaten. İnsanların bile ötenazi hakkı var. Bana göre ölüme çok yakın bir hayvanı yaşamaya zorlamak zulüm.


  • pastörizesüt  (03.08.18 16:47:50) 
Öneri isteyen bir yazara “önerilerde” bulunan, yardım teklif eden yazarları, tuhaf kelimelerle (iyilik kelebeği olmak, kedi sevgisi değil bu vb) eleştirirken Öneride bulunmadığınız gibi bir de görmediğiniz bir canlının hayatıyla ilgili net yorum yapabiliyorsunuz.

Ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım. Daha fazla da uzatmayacağım zira şu hayvanlarla ilgili duyurularda araya bu şekilde manasızca giren tartışmaları itici buluyorum, bunun bir parçası olduğum İçin de duyuru sahibinden özür diliyorum.

Duyuru sahibi arkadaşımız eğer İstanbul’da iseniz size klinik önerebilirim. Bilginiz olsun.
  • whatyougetiswhatyoudid  (03.08.18 17:02:52 ~ 17:03:15) 
izmir'deyim.


uyutma konusunu ben de düşündüm. veteriner hekime mail attım, tabi ki kararı verecek olan o.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (03.08.18 17:39:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.