[]

evlenmeyi dusunmeyen birinin kenarda ne kadar parasi olmali

sizce hangi yasa kadar kac parasi olmali bu kisinin?




 
ne kadar istiyorsa o kadar bence. evlenmeyecek olmanın güzelliklerinden biri bu değil mi zaten? sadece kendine karşı sorumluluğun var. bir de bir ihtimal annene, babana, varsa kardeşlerine vs. destek olmayı düşünebilirsin belki.

şahsen kesinlikle evlenmeyecek olsam ve hayatımda düşünmem gereken başka kimse olmasa kenara "işsiz kalırsam ne yapacağım?" parası atmaya çalışırdım. bi' de emeklilik önemli. yani sigorta primleri şunlar bunlar vs. onlar yatsın; 65 yaşına geldiğimde beş parasız kalmayayım. mezara götürmeyeceğim için kenardaki paranın amacı "zor durumda işe yaramak" benim için. o yüzden atıyorum türkiye standartlarında aylık maaşım 3 bin liraysa, olası bir sıkıntıda bana 5-6 aylık süre tanıyabilecek bir meblağ (20 bin diyelim düz) yeter de artar kafamın rahat olması için.

velhasıl "standardımı %20 düşürüp 6 ay, %50 düşürüp 10-11 ay" yaşayabileceğim bir paranın kenarda durması ve buna ek olarak sigortamın neyin yatması beni rahatlatır psikolojik olarak. gerisinden bana ne.
  • der meister  (03.08.18 14:05:17) 
Evlenmeyi düşünmüyorsa bence kenarda bi parası olmamalı. Gününü gün etmeli. Parayı çatır çatır yemeli. O party senin bu happy hour benim gezmeli.


  • kaderimse np  (03.08.18 14:05:19) 
evlenmeyi düşünmeyen
ama istanbulun göbeğinde, gece hayatı, marka kıyafet vs. yaşayan haftada 3-4 kere dışarıda yiyen, pek yemek filan yapmayan biri mi
küçük bir yerde, ev hayatı yaşayan biri mi
ailesel hastalıkları çok olan biri mi yoksa domuz gibi biri mi
...
bir dolu parametre var ? ne bilelim nasıl harcıyor, hayattan ne bekliyor? genetik olarak şanslı mı?
"evlenmeyi düşünmüyor" değilim aslında ama muhtemelen evlenmem çünkü hayatımda kimse yok, 75 yaşıma kadar yaşasam, her sene şu kadar para harcasam filan gibi planlar yapmıyorum. Ama eşim/çocuğum vb. olmayınca hep kendi kedime nasıl yeterim ne yaparım planları yapıyorum. Yine de belki hep bu ülkede yaşamayacağım, o kadar da plan/program da çok tutmuyor.
  • niye ama  (03.08.18 14:06:38) 
1 milyon TL'yi 38 yaşında biriktirmeli bence


  • turkuaz  (03.08.18 14:36:23) 
tören istiyorsa en az 378,50.

www.cankaya.bel.tr

gerisini istediğiniz kadar yaparsınız, zorunlu değil.
  • babilbaligi  (03.08.18 16:48:31) 
Evlenmeyi düşünmeyen birinin kenarda 100bin euro parası olmalı. Kaynak: s. Kalender, çavuşu tokatlayanlar, cilt21, s322


  • [GODDARD]  (03.08.18 19:10:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.