[]

okuyacagimiz kitabı nasıl seciyoruz

yeni kitaplardan nasıl haberdar oluyorsunuz ( yeni çıkan ya da turkiye'de yeni yayımlanan)

bir sonraki okuyacaginiz kitabı nasıl seçiyorsunuz?

bu konuda otorite kabul ettiğiniz; referans aldığınız kişi, kurum ve kuruluşlar var mı :P

 
yazarı ve özeti önemli
tabi etrafımda okuyan kişilerin yorumları ilk etkileyen şeyler.
tv de çıkmış d&r da vitrine koymuş falan asla etkilenmem bunlardan.
  • basond  (03.08.18 12:44:39) 
Bende bir sonraki kitabı yüzde 80-90 okuduğum kitap belirliyor. Tavsiye üzerine kitap alip okuduğum çok çok nadirdir. Roman okuyunca zaten o yazarin diğer kitaplari ya da o yazarla benzer akimdan/ dönemden/ coğrafyadan olan başka bir yazari ben buluyorum. Kuram kitaplarinda ise dipnotlarda yer alan kitapalari not aliyorum. Yazar başka bir kitaptan iyi bir alinti yapmışsa zaten alıntı yaptigi kitap siradaki kitabim oluyor .


  • Amaranta ursula  (03.08.18 12:46:32) 
Eğer özel olarak takip ettiğim bi yazarsa zaten alıp okuyorum, onun dışında eski kitapları okumaktan yeni çıkan kitaplara pek zaman ayıramıyorum, açıkçası çok da bana hitap etmiyor. Hele Basond'un dediği gibi Tv reklamı yapılmış rafta en güzel yere konularak satışa sunulmuş kitaplar genelde en leş kitaplar oluyor, onlara da bulaşmıyorum.


  • angelus  (03.08.18 12:54:04) 
Bu konuda hicbir otorite kabul etmiyorum. Kendim bakiyorum. Genelde internette karsima cikiyor. Bir kitap bakarken altta onerilenler oluyor, onarldan birine bakina baska onerilenler cikiyor falan o sekilde genelde. Bazen de magazada raflari gezerek, bazen spesifik konuda anahtar kelime iler aratarak.
Yazari pek onemli degil, takip ettigim bir yazar yok cunku.

  • stavro  (03.08.18 12:56:01 ~ 12:56:45) 
kitap aldığım kitapçıda rafları gezip inceleyerek. bunun dışında internetten veya dostlarımdan öneri alıp beğendiklerimi okuduğum da olur. kitaplar arasında pek etkileşim olmaz genelde.

okuduğum kitap: mithat cemal kuntay- üç istanbul
okuyacağım kitap: değişim sürecinde türkiye- dr.mahfi eğilmez
  • biravekahve  (03.08.18 13:15:56 ~ 13:17:49) 
Genelde denk geldiğim birkaç cümlelik alıntılar belirleyici oluyor. Hatta bir cümle için tüm kitabı okuyorum bile diyebilirim.


  • pavlis  (03.08.18 13:18:18) 
Beğendiğim yazarları takip ediyorum. Ara sıra da beğendiğim kitapları çıkaran yayınevinin kataloğuna göz gezdiriyorum. Twitter'da yayınevleri yeni çıkan kitapların reklamını yapıyorlar zaten.


  • pseudologia fantastica  (03.08.18 13:30:07) 
kitap seçmek bir serüven
okudukça ilgili alıntılar, eleştiriler, benzer dönem yazarları şeklinde ilerliyorsunuz
en olmadı, falancanın tavsiye ettiği kitaplar diye listeler var
bazen kitapçıda 1-2 saat geçirip bazı kitaplara da şans verdiğim oluyor
  • superb  (03.08.18 13:33:58) 
Ustteki cevaplara ilaveten eeger yeni bir kitap/yazar bakiyorsam bu konuda remzi kitapevini seviyorum. Daha once okuyup sevdigim yazarlari, tarzi soyluyorum sunlara bakabilirsiniz diye tavsiye ediyorlar.


  • 65 derece  (03.08.18 13:53:15) 
ekşi sözlükte " iz bırakan kitap cümleleri " başlığını takip ediyorum . sağolsun arkadaşlar mükemmel kitapları ve yazarları paylaşıp biraz alıntı yapıyorlar .
oradan görüp sevdiğim ve bütün kitaplarını okuduğum çok yazar oldu

  • devilone  (03.08.18 14:14:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.